Co kupić?

Jedyny argument na rzecz składaka jaki widzę to wsadzenie tam dwóch kości i zrobienie Raida 1 skoro to ma być backup, ale moim zdaniem to głupie rozwiązanie. Lepiej jeden dysk i chmura.

Takiej odpowiedzi potrzebowałem. Dziękuję!

1 polubienie

jak zwykle - to zależy
z zmojego doświadczenia, to takie dyski zewnętrzne mają większe problemy z żywotnością, niż dysk NVMe wpakowany w obudowę. Chyba, że jakieś samsungi T7 czy coś są robione na tych samych kościach i kontrolerach, co dyski do kompa, to wtedy mooooże

Kupiłem takiego case’a jak wymieniałem dysk w ps5, żeby coś ze starym zrobić. Było jakieś tam problemy, rozłączało połączenie z komputerem randomowo. Nawkurzałem się tylko i olałem temat. Wziąłem pierwszą lepszą obudowę z Amazona, może są lepsze, a może po prostu ja miałem pecha z tym konkretnym egzemplarzem.

Czy możecie polecić jakiś dobry (jakościowo i cenowo) i sprawdzony wykrywacz kabli i konstrukcji drewnianych w ścianach?

Wykrywacz kabli to tak, ale nie ma on opcji wykrywania drewna. Na pewno cos takiego istnieje??

istnieje, mam taki od Yato, niby wykrywa metal, drewno i kable, w praktyce jest tak że piszczy wszystko wszędzie i równie dobrze można sobie tym gwoździe wbijać

1 polubienie

To może inaczej zadam pytanie. Wykrywacz do kabli, jaki polecacie. Jeśli macie taki, który wykrywa też inne elementy w ścianie to super, jak nie to kable najważniejsze.

Stud detector.

Ja mam jakis noname i działa, kumpel ma Bosch i też zadowolony jest.

1 polubienie

Jak kable pod napięciem to widziałem że wśród elektryków dosyć popularny jest ten próbnik, który wykrywa kable pod napięciem
https://allegro.pl/oferta/tester-napiecia-probnik-fazer-777-detector-15309854752

2 polubienia

Pan @Tadek nawiązując do 🖥 Mój setup - #691 przez Tadek czy mógłbyś polecić lub odradzić swój uchwyt pod-biurkowy na słuchawki?
Czy ktoś może coś polecić w sensownej cenie?
Może być przykręcany do biurka na śrubki wkręcane w drewno albo na jedną śrubę (tak, że można odkręcić bez uszkadzania blatu). Jestem otwarty na propozycje ale raczej celuję w metalowe a nie z tworzywa.

Ja kupiłem najtańszy metalowy.

Fatalnie się do niego wkręca śrubki bo nie ma miejsca ale jakoś się udało

Na bank widziałem takie same na Ali

Edit: po wyszukiwaniu zdjęciem wyskoczyło mi sto identycznych

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
CZK112.02 62%OFF | New Bee Headphone Stand Universal Headset Holder 2 in 1 Metal Hanger Wall Hook Earphone Stand Rack

1 polubienie

Mam coś takiego: https://allegro.pl/oferta/wykrywacz-detektor-metali-profili-metalowych-przewodow-elektrycznych-lcd-13714580656

Oprócz kabli pod napięciem wykrywa też metale. Jeszcze nie przewierciłem żadnego przewodu, więc działa :sweat_smile:

2 polubienia

Dobra, dawno nie kupowałem, a już obecna powoli niedomaga - jaką teraz warto wziąć maszynkę do golenia? Do tej pory leciałem na Philipsie S7000, ale coś nowszego bym chciał. Generalnie do użycia codziennie.

Panasonic LV67 (albo LV97 jak chcesz stację czyszczącą). Brat pół roku temu przesiadł się z brauna z serii 9 (jeszcze wcześniej korzystał z jakiegoś philipsa) i twierdzi, że lepszej golarki nie miał.

Jak lubisz testy to polecam https://shavercheck.com/

1 polubienie

Ja mam taki:

Jakościowo jak najbardziej dobry. Cenowo prawdopodobnie overkill ale zbroiłem się na spore remontowe DIY w nowym domu i wolałem kupić raz a dobrze. Na razie nie zawiódł.

2 polubienia

mario Ci podpowie :slight_smile:

3 polubienia

O jest i ten co ja mam

pisałem swój test z modelami i użytkowaniem i moimi odczuciami. linka :slight_smile:

1 polubienie

chyba te dwa komentarze, umieszczone pod filmem, najlepiej oddają moje przemyślenia
obraz

4 polubienia