Co kupić?

Do kabli pod napięciem Fazer sprawdza się doskonale, a przy tej cenie warto go mieć. I warto używac bo wwiercenie w fazę może mieć przykre następstwa.

2 polubienia

mam dokładnie takie same doświadczenia, w łazience na ścianie z płytkami miałem powiesić szafkę na umywalkę, na ścianie równo z końcem tej szafki jest włącznik oraz kontakt, wiem którędy idą kable w ścianie ale żeby zbliżyć się jak najbardziej kołkami do montażu do brzegu szafki chciałem to sprawdzić, kabel czy z napięciem czy bez, a urządzenie piszczy w miejscu gdzie idzie kabel, jak i na jakieś 15cm w lewo oraz prawo od tego miejsca, więc bardzo dziękuję za taką dokładność bo na oko wiem bardziej gdzie to może być.

2 polubienia

Mam Access point od UniFi jeden taki leciwy już i one były pokryte takim jak by lekko gumowanym czymś, po latach to się rozpuściło i jest bardzo klejące, coś jak sytuacja z słuchawkami które leżą latami a później ich kabel jest taki klejący właśnie, czym to zmyć ale żeby nie zjadło reszty tego plastiku? :thinking:

WD40.

Najlepiej spryskać i zostawić, a jak się nie da to WD40 i skrobać.

10 polubień

Kojarzycie gdzie można kupić taką podstawkę pod monitor (biały blat, czarno megalowe nogi)? Bo szukam i obawiam się, że tylko Japonia ma takie cuda https://preducts.jp/

2 polubienia

a kojarzy ktoś, na środku ten biały to Elgato Streamdeck czy coś innego?

Półka wygląda jak Bewood albo Discarve.

Na upartego możesz się z nimi skontaktować (obie firmy PL) i zapytać czy mogą coś takiego dla Ciebie zrobić.

Wygląda jak Elgato Streamdeck

2 polubienia

Tylko bez napisu

Może nie chceli robić reklamy za darmo :wink:

1 polubienie

Kupuję właśnie router-modem[1] ze złączem antenowym RP-SMA-F.

Anteny[2] które do niego chcę kupić mają złącze SMA (ciężko mi ocenić czy to F czy M, ale raczej M)?

Pytanie teraz jaki adapter powinienem kupić? RP-SMA-F do SMA-F?

Zastanawiam się też czy po prostu nie wyłożyć zamiast ~1200zł to ~2600zł i mieć już modem z SMA[3] xd

Edit: alternatywa to jeszcze Mikrotik[4], ale on nie wspiera 5g, z drugiej strony wszystko by się “działo” w jednym miejscu, więc znacznie uprościłoby konfigurację (pomijam to że będę musiał tłuc się z RouterOS)

[1] https://www.amazon.pl/Tp-Link-Deco-X50-5G-Router-Bialy/dp/B0BWS5WBQ7/
[2] https://allegro.pl/oferta/antena-lte-kyz-10db-mimo-2-x-10m-sma-trans-data-9752717808
[3] https://www.amazon.pl/TP-Link-Deco-BE65-5G-1-pack-1-pak/dp/B0CXDSGKP7/
[4] MikroTik Routers and Wireless - Products: LHG LTE18 kit

RouterOS nie jest tragiczny. miałem chyba z 13 albo wiecej lat i spokojnie nawed w miare skomplikowane konfiguracje mozna było zrobić - zaznaczam, że moja wiedza techniczna jest z 2012 roku wiec jak coś tam się wie to da rade:)

Słuchajcie, potrzebuje plecak 40x35x12 na przedmiot osobisty. Ten z Decathlon jest niedostępny. Inne polecajki?

40x35x12 to chyba tylko jakieś tote bags. Która linia lotnicza ma takie wymogi??

Jak ostatnio leciałem Eurowings i też dawali jakiś taki idiotyczny wymiar to idealnie mi się sprawdziła Peak Design Packable Tote bag, ma wymiary 42x41x12.

No ale nie jest plecakiem.

Edit: jednak się myliłem.
Po taniości

Albo droższe (ale bardziej wytrzymałe)

A jak ma być Decathlon to kiedyś oglądałem to i wyglądało spoko

2 polubienia

Nasz polski LOT :smile:

Dzięki za polecajki! :heart: :people_hugging:

3 polubienia

Aaa, ale to handbag osobno od carry-on. Tego chyba nikt nie sprawdza :smiley:

2 polubienia

Czy ktokolwiek używa czegoś bardziej wymyślnego do mieszania/spieniania niż Produkt by IKEA?

W kategorii cena/jakość za 5 złotych raczej nie ma sobie równych, ale może czas się ucywilizować i kupić coś lepszego, może być na prund z gniazdka, może być na baterie

Biorę po 200 zł od każdej drużyny i słucham państwa

Oprócz prawdziwegob ekspresu ze spieniaczem używałem urządzenia Tchibo na prąd. Wlewasz mleko, a on podgrzewa, spienia i wychodzi znośne. Ale mycie tego trochę uprzykrza cały proces.

1 polubienie

Jak budżet pozwala to

1 polubienie

Już prawie 2 tyg od kiedy temat dysków był poruszane, ale muszę dopowiedzieć, żr tanie to są tak jak wspomniałeś np. serii T od Samsugna, ale ich kompletnie nie da się porównywać do tego Cruciala P3 Plus – zupełnie inne prędkości. Tanie są wolne dyski. Obudowa USB4 + NVMe to dużo lepsza opcja niż gotowiec.