🎥 Wąsate polecajki Netflixa

Po pierwszym odcinku drugiego sezonu. Ale już pierwszy mi kiepsko wchodził.

To dokladnie jak ja. Wystartowal fajnie. Podobalo mi sie podejscie tworcow do komputerow. nie jakies “hack the planet” tylko w miare konkret. A potem jak zaczal plynac w strone wizji to mi sie odechcialo.

2 polubienia

BTW: Na Vice robią sprawdzenie każdego odcinka pod względem tego, czy się technologicznie wszystko zgadza. Nie oglądam serialu, ale te wpisy czyta się z przyjemnością (a ten, ostatni, jest nawet z Micahem Lee!): Hackers Dissect 'Mr. Robot' Season 4 Episode 9: ‘Conflict’

Ja ostatnio natknąłem się na japoński miniserial Midnight Dinner. Obyczajówka w której każdy odcinek skupia się na jednym japońskim daniu i historii która wiążę z nim jednego z klientów restauracji.

1 polubienie

Same.

1 polubienie

Ja doceniam mocno Mr Robot, jestem z nim od początku i cały czas oglądam. Dzięki niemu np. zacząłem korzystać z ProtonMail, który na początku serialu wiele razy pokazywali oraz zainteresowałem się bezpieczeństwem i prywatnością w sieci.

Ah, no i uwielbiam różne smaczki, które ukrywają w odcinkach, np. jakieś współrzędne GPS, których zestawienie tworzy znak na mapie, adres IP pod którym kryje się jakaś strona w necie, itp.

Muszę w końcu obejrzeć całego Mr Robot. Obejrzałem kiedyś może ze dwa odcinki, a to może być mój shit.

1 polubienie

Pierwszy raz od roku włączyłem coś na swoim Netflixie i po paru dniach udało mi się obejrzeć dwa odcinki Chefs Table. To jest tak przepięknie zrealizowane i takie przyjemne do oglądania…

3 polubienia

Dark sobie obejrzyj. Koniecznie.

3 polubienia

W ramach zgłębiania sąsiednich krajów, jak mieliśmy Dark, to polecam rosyjskich serial “Lepsi niż my”. Bardzo fajnie się ogląda, głównie dlatego, że bohaterowie nie są jednowymiarowi jak w Hollywood.

1 polubienie

Czy ktoś polecał już What we do in the shadows film i serial? Jeśli nie, to ja polecam, bo są ŚWIETNE.

masz to na netflixie w uk? w pl nie znajduje

A, nie, nie, ja to oglądam ze źródeł alternatywnych.

6 polubień

Czwarty sezon Rick & Morty właśnie wjechał! (Albo wjechał wcześniej a ja dopiero zauważyłem).

3 polubienia

chyba za stary na ricka jestem, odpadłem po 2 odcinku

Jest tylko 5, dasz radę :wink:

…piierwszego sezonu

3 polubienia
2 polubienia

Pierwszy sezon najsłabszy. Potem zaczyna się ogień. Pod względem chamstwa i osrywania świętości sezon 3 pobił wszelkie rekordy chociaż 4 mu w sumie nie ustępuje.
No ale to trzeba lubić klimat.

1 polubienie

10 stycznia będzie drugi sezon Titans.

1 polubienie