Wąsacze grają w TORN

Odświeżam, bo gramy dalej, mamy już niektórzy po 15+ lvl i możemy podróżować. Jeśli ktoś chce dołączyć, to się zrobiła tam niezła grupka stałych graczy, mamy też firmę, która ładnie prosperuje (może za dwa miesiace przestanie przynosić koszty i zacznie na siebie zarabiać! chyba mam jakieś problemy z finansami, może potrzebuję dyrektora finansowego). Jak ktoś chciałby tam grać, to niech da znać, zorganizujemy jakieś mieszkanie, jakieś przedmioty i trochę gotówki :wink:

1 polubienie

Muszę pochwalić się moim osiągnięciem, generalnie jak wiadomo gra jest bardzo długa ale na dobrą sprawę można klikać 4 razy dziennie po 2 minuty i to wystarczy, można tez w międzyczasie poczytać o tym jak złożona jest chociażby ekonomia gdy się w nią wgłębić i ze robi się ciekawiej już po 2 miesiącach grania sic!
No wiec moje osiągniecie to tzw Happy Jump czyli bardzo wysoki skok w statystykach.
3 x xanax, 5 x erotic DVD, ecstasy-siłka, refill energy i znowu siłka, brzmi zabawnie ale trzeba zaoszczędzić około 24 milionów dolarów co wcale nie jest tak szybkie na początku gry :slight_smile: Dla tych którzy nie zdecydowani filmik na dowód ze Torn to nie jest popierdółka, ale pamietam ciagle, ze jednak to tylko gierka, nie jestem maniakiem :wink:
[Dropbox - File Deleted - Simplify your life]

WOW. To jest crazy. Muszę uzbierać trochę kasy z pluszaków i to wystrzelę.

Ja chwilowo bardzo z doskoku bo czasu brak na wszystko poza życiem :slight_smile:

1 polubienie

Pierwszy happy jump - overdosed on Xanax…

Rozwijanie frakcji jest bardzo wolne, więc żeby zaoszczędzić trochę czasu i przyśpieszyć nasze wzrosty - ugadałem się z szefem tej frakcji i możemy z naszej frakcji przejść do nich:

https://www.torn.com/factions.php?step=profile&ID=33241

Piszę to tutaj, w razie gdyby ktoś na czacie frakcji na TORN nie zauważył.

@Spectre @Penny

Trochę szkoda, ale trudno. Aplikowałem, zobaczymy :smiley:

1 polubienie

Będzie tam łatwiej. Chociażby dostajemy dodatkowe +10 przedmiotów jak się lata. To daje około dodatkowe 790k przy locie do Afryki!

Oprócz tego bonusów jest dużo więcej - dostaje się chociażby -% do uzależnień albo przedawkowań… Musielibyśmy w te sześć osób, w naszej frakcji, jakieś dwa albo trzy lata grać, żeby mieć te wszystkie bonusy. A tutaj proszę - całą frakcję możemy przenieść i wejść do tej. BTW. To jest dobra frakcja. Jeden z ich liderów stworzył https://yata.alwaysdata.net/

Ja już niestety odpuściłem, więc możecie mnie wyrzucić z frakcji i korpo jeżeli potrzebujecie miejsca. Możecie też mnie atakować, jeżeli potrzebujecie worka treningowego. Niemniej jednak, czas który spędziłem w tornie był bardzo miło spędzonym czasem. Dzięki za grę :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Szkoda, ale może jeszcze wrócisz :slight_smile: Będziemy czekać i dzięki!

Chcę zrobić szybki tutorial związany z chainami, bo nasza frakcja jest super, ale trzeba brać udział w chainach!

Ich (bardzo dobry) poradnik jest tutaj: https://www.torn.com/forums.php#/p=threads&f=999&t=16080545&b=1&a=33241

Ale ja zrobię skrót:

1. O konkretnej godzinie trzeba być w Tornie, żeby brać udział w chainie
  2. Chain to moment, w którym we frakcji ludzie biją innych ludzi NON STOP (przynajmniej co 5 minut umiera ktoś, kogo ktoś z naszej frakcji tłucze)
  3. Naszym zadaniem jest wydanie CAŁEJ naszej energii w trakcie chainu na tłuczenie innych graczy
  4. Inni gracze = najlepiej, jeśli to są osoby, które daje nam Duke do misji (ponieważ mają podobne staty do naszych, to będzie zaraz ważne)
  5. Żeby dostawać bonusy są dwie opcje i pierwsza z nich to właśnie tłuczenie ludzi, którzy są na podobnym poziomie statami jak my albo LEPSI
  6. Drugi bonus to bonus uderzenie numer X - uwaga, TAKIE UDERZENIA ZOSTAWIAMY INNYM WE FRAKCJI CHYBA, ŻE KTOŚ NAM KAŻE TO ZROBIĆ
  7. Musimy to patrzeć na czacie oraz na YATA
  8. Warto kupić sobie Xanax, żeby móc dodatkową energię dodać i brać udział dalej w chainie.

BTW. Ważne: NIE BIERZEMY TYCH BONUSÓW UDERZENIE NUMER ILEŚ. Bardzo ważne.

1 polubienie

Torn jest najlepszy, to moja opinia po… 137 dniach grania, każdego dnia.

2 polubienia

Napisałem krótki poradnik dla Bartka, który do nas dołączył, więc wrzucam go też tutaj.

Ok, więc zacząłeś przygodę w torn. Super! Witaj w klubie.

Prawdziwa gra zaczyna się po lvl 15, więc do tego czasu jest trochę nudnego grindu, ale jesteś w tym na długo, więc nie przejmuj się. Po dwóch tygodniach będziesz śmigać aż miło.

Donator pack za £4 daje Ci dużo plusów więc rozważ kupno. Tak naprawdę to potem nie musisz płacić, bo mozesz go kupić za ok 24 miliony, a przy odrobinie szczęścia zarobisz je w piec-siedem dni. Ale na początku zdecydowanie się przyda i dużo pomoże. Jak? Głównie tym, że masz więcej i szybciej regeneruje się energia.

Ok, a teraz do części właściwiej.

Jak dojść do 15lvl i o czym jest Torn.

Torn jest to gra w miasto (XD) gdzie jest dużo gangsterów. Twój sukces zależy od tego czym ten sukces dla Ciebie jest. Możesz chcieć być najsilniejszy - wtedy najważniejsze będą statystyki. Może chcesz być bogaty - masz wtedy dużo ścieżek - giełda, własna firma, rynek (kup tanio, sprzedaj drogo). Zobacz co Ci się podoba i to będzie decydowało też o Twojej drodze dalej, ale do 15lvl droga jest dla każdego praktycznie taka sama.

1. Nerve - pozwala robić zbrodnie. Zasada jest taka: zaczynasz na najsłabszych zbrodniach, jak zawsze Ci wychodzą - próbuj trudniejszych za więcej nerve. Musisz robić progress, bo jak będziesz cały czas robić słabe zbrodnie, to nie będziesz dostawać doświadczenia :slight_smile: (ale spokojnie, ja po 150 dniach robię te za 10-12 nerve, więc ten progress nie jest super szybki)
  2. Energy - najważniejsza rzecz w grze. Na ten moment nie będziesz jej odnawiać narkotykami (Xanax), więc używaj co masz. Staraj się żeby się nie paliła (nie zostawała na 100 lub 150 przez długi czas, bo to znaczy, że się marnuje)
  3. Zużywaj energię na gym i na bicie innych graczy. Bicie kosztuje 25 energii. Gym na początku 5, potem rosnie.
  4. Na pierwszych poziomach staraj się wpakować w gym trochę statow. Dojdź tak szybko jak się da do 250/250/200/200 żeby móc tłuc dużo osób z Bardzo Waznej Listy.
  5. Misje które będziesz dostawać są ważne i dają Ci kasę, doświadczenie i specjalne punkty. Staraj się zawsze je wykonać. Jak się nie uda - nie ma dramatu, ale staraj się jednak zawsze je robić w 1 kolejności.
  6. Na 7 poziomie będziesz mieć dostęp w kasynie do koła fortuny. To dobry sposób na zdobycie kasy albo paru rzeczy. Nie wygrasz zawsze, ale jak wygrasz to często nagrody są spoko. Są trzy koła fortuny - jedno za 1k, drugie za 50k, trzecie za 1mln. Możesz kręcić raz na dzień.
  7. Edukacja - zawsze rób kurs. Jakiś. Na początek polecam biologię żeby móc wyciągać krew do pojemnika. To da Ci dużo w przysLosci bo będziesz mógł sam się dobrze leczyć.
  8. Praca - jest ważna. Są dwie opcje: albo idziesz praca z gazety “urzędowa” i czekasz tam tak długo aż dostaniesz perk (dobry perk ma np. szpital, możesz wtedy ludzi revivowac, a ludzie płacą za to często 1mln, więc jest to jakaś metoda zarobku). Druga opcja to praca u kogoś (np. u mnie!) - dostajesz wtedy inną kasę, są inne bonusy (często dość dobre) i treningi, które są najważniejsze. Trening pozwala Ci szybko podnieść statystyki. Ja np. robię treningi na rotacji. Więc 3x dziennie trenuje jakąś osobę i mocno podwyższamy jej statystyki.
  9. Bardzo Wazna Lista pozwoli Ci szybciej wbić lvl 15. https://www.torn.com/forums.php#/p=threads&f=61&t=16034448&b=0&a=0&to=18301173 oraz https://www.torn.com/forums.php#/p=threads&f=999&t=16132906&b=1&a=40325 - lista graczy na wyższych poziomach, które już nie grają. Dzięki temu możesz je tłuc, zostawiać na ulicy (leave - to daje najwięcej doświadczenia) i zbierać dużo expa szybko. Sprawdzaj sobie na liście kto ma niższe statystki niż Twoje i wtedy spróbuj go bic. Jak będziesz robić to dużo i często (na przemian z gym) to w ciągu krótkiego czasu będziesz mieć poziom 15, a potem można latać, ale do tego czasu już sam dużo ogarniesz.
  10. Frakcje - znajdź sobie frakcje która daje bonusy, dzięki temu będziesz dostawać więcej zysku w gym albo coś takiego. Możesz spróbować dołączyć do frakcji w której jestem ja (bambaryla) albo moje drugie konto (cśśś - imtornhere, chciałem zrobić druga postać zupełnie inaczej).

Jak czegoś nie wiesz to pytaj. Jak dołączysz do sklepiku (moja firma) to będzie tam czat gdzie jest sporo osób z forum które grają wiec można tam pogadać i się dowiedzieć co i jak.

Szaleństwo :wink:

1 polubienie

Właśnie doczytałem

Cytat MULTIPLE ACCOUNTS: Game ban
Users are permitted to own only one Torn account and should never register a duplicate for any reason whatsoever. Using more than one account can give someone an unfair advantage, so Torn staff aggressively monitor suspected abuse using a huge array of tools developed over the last decade. A first-time multiple account offense will result in a game ban or deletion depending on the severity, with all illegal gains being removed.

@pawelorzech dostosowałeś się do tematyki gry …

1 polubienie

No wieeem… Ale tak bardzo chciałem :[ W najgorszym wypadku zrzucę to konto na Magdę :smiley:

(BTW Te konta są osobne, nic sobie nie przesyłają itd. itp. itd.)

Bo ja bardzo polubiłem TORN, moje główne konto rozwijam normalnie, ale chciałem zrobić inne, żeby móc sobie więcej grać w to i je rozwijam w zupełnie inny sposób. Szczególnie, że głównym kontem jedyne co robię w tym momencie to latam i kupuję pluszaki, bo chcę uzbierać na kolejny blok na giełdzie, więc nie mam za dużo gry :smiley:

Hmm, czyli tak hardkorowo. Niezły start byłby jak by sobie podesłać kilka Mil. A jak ja np. Bym wysłał Ci jakieś dobra/kasę? :smiling_imp:

To Ci odeślę :smiley: bo ja już sobie dobrze tam radzę (no, powiedzmy) i całą energię chcę pakować w GYM

1 polubienie