Walka przeglądarek

Prawym na kartę :slight_smile:

Też z tego względu używam Firefoxa, przynajmniej na PC. Sa w niej rzeczy, który bardzo lubię - integracja z Pocket czy PiP video, to działa u mnie zauważalnie wolniej od takiego Edge na Chromium, miewa niezrozumiałe sciny, które mijają dopiero do restarcie PC, no i YT działa wolniej, ale to 100% winy po stronie Google.

3 polubienia

To ja na przekór, podeślę link do kolejnego powodu czemu nie używać Chrome: Chrome is Bad.

Sam od jakiegoś roku korzystam z Edge i jest miodzio. Feature z wieloma kontami w jednej przeglądarce jest niezastąpiona. Tak wiem, Chrome to ma, ale nie dla kont Microsoftu. A ja jestem Microsofto-centryczny.

Firefox też mam, ale szczerze to Edge działa u mnie zauważalnie szybciej.

1 polubienie

Trzeba przyznać, że to nowe Edge jest świetną przeglądarką. Używam wszędzie, a integracja skrótów z VSCode to świetne posunięcie.

1 polubienie

U mnie
Desktop - Firefox
Android - Firefox
iPad - Firefox (bo zakładki są zsynchronizowane) / Edge (trochę lepiej działa od Firefoxa)

Ja od jakiegoś czasu używam Brave, która to kiedyś była spoko przeglądarka, ale zaczynam się rozgladać za czymś lepszym. Ciężko jest się zdecydować na co wymienić. Co opinia to inna.Nie pomagacie😂 Czas zacząć testować co mi najlepiej podpasuje.

Edge.
Znowu chwale M$ ale tu im się należy.

Ja używam Chrome Safari i Firefox jednocześnie :joy:

A masz synchronizację danych między przegladarkami? Czy każda przegladarka do innych zadań?

A jakie masz braki w Brave? Czego więcej potrzebujesz? Masz już coś na horyzoncie co Cię zainteresuje?
Ja od roku mam Brave na wszystkich urządzeniach i zostaję przy nim. Przerobiłem IE, Edge, Firefox, Chrome ale dopiero z Brave czuję się jak w dobrym towarzystwie.

2 polubienia

Chodzi o tą aferę z linkami afiliacyjnymi, kiedy Brave miało być najbezpieczniejszą przeglądarką.Nie jestem bardzo wymagającym użytkownikiem, ale nie lubię jak ktoś oszukuje.

O… To w ogóle nie znam tematu. Poczytam. Dzięki za info.

P.S. Doczytałem. No może trochę to nie fair z ich strony ale przyznam szczerze, że nie przeszkadza mi to. Jeszcze bardziej by mi nie przeszkadzało gdyby jasno powiedzieli, że taką mają praktykę i użytkownik może się na to zgodzić lub nie. Wydaje mi się, że przeciętny użytkownik Brave jest na tyle świadomą osobą, że wie, że NIC nie jest za darmo.

W pracy korzystam głównie z Edge’a. Prywatnie Opera i FF.

nie mam zadnej synchronizacji. Kazda przegladarka do innych zadan praca/dom/duperele

1 polubienie

Właśnie dostałem dostęp do Arc. Baaardzo fajnie to wygląda i działa. Pod spodem to prawie chrome, więc wszystkie dodatki śmigają. Próbuję, sprawdzam, podobuje mi się to.

(a gdyby ktoś chciał sobie skorzystać, bo teraz jest tylko beta, to tutaj jest lineczek:
https://company.us6.list-manage.com/track/click?u=73c2f0478f1b3cd8343ae8f45&id=be0f62978f&e=23cb338423 )

3 polubienia

Pawel, tylko na Maca? Nie ma cross platform jeszcze?
Bo ten link to tylko dmg. Super i tak, potestuje. Ale fajnie by bylo sprawdzic jak Linux i Windows tez.

dobrze, ze chociaż ta sprawę mam w swoim workflow ustaloną :smiley: Safari + Brave jeśli Safari psuje jakąś stronę.

1 polubienie

To nie Safari psuje. To leniwi twórcy stron nie stosują się to standardów.

1 polubienie

ja wiem, skrót myślowy. Niekiedy pracuję na tak przestarzałych systemach webowych, że Ci Japończycy od Internet Explorera to mogliby się uczyć :wink:

Że nie wspomnę o portalu ZUSu czy załatwiania spraw elektronicznie z US.

1 polubienie

Ah, tak, niestety - tylko na maka w tym momencie