Walka przeglądarek

Tak czy inaczej potestuje, ale w moim przypadku w chwili obecnej nie ma co myslec o niej na powaznie.
Uzywam codziennie wszystkich trzech systemow ktore wymienilem i chcialbym miec to samo i jeszcze synchronizowane :laughing:
Wiem duzo wymagam :rofl:

Ja używam wszędzie Safari (iOS, iPadOS i macOS), ale zawsze na podorędziu na Maku mam Firefoxa, bo tam znacznie wygodniej te bardziej deweloperskie działania się robi (podgląd kodu strony, funckaj Zbadaj itp.). Poza tym nie widzę potrzeby, ani nawet możliwości zmiany przyzwyczajeń :slight_smile:

1 polubienie

Same here. Safari krul i Brave jako wingman😀

3 polubienia

Od wczoraj używam i muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że aż tak mi siądzie! Szkoda tylko, że nie ma ekosystemu, bo raczej nie ma co liczyć na coś choć trochę podobnego na iPadzie, bo o iPhone to już nie wspomnę :frowning:

Znacie Orion?

https://browser.kagi.com/

Napiszę, co mi nie pasuje w ARC, może poradzicie coś (poza “zmień przegladarkę”):

1. Brak wsparcia dla Pay (jak wszystkie chromium-based) - powiedzmy, że mogę z tym żyć
  2. Powiadomienia przychodzą z opóźnieniem 2-3 minuty, a czasem wcale, a czasem o czasie :wink:. Nie chcę używać aplikacji, wolę ich wersje webowe (RocketChat, LifeSize) - zwłaszcza, że dotyczy to komunikatorów służbowych . O ile z Rocket jest to niewielki problem, jak przeczytam powiadomienie 3 minuty później, to przy LifeSize, jak nie widzę, że ktoś do mnie dzwoni, to jest to problem.

@pawelorzech nie ma szans dodać kodowania dla znaków z japkofonów?

Za każdym razem wiem kto pisze z ajfona

image

niby mała rzecz ale boli moje OCD

Hmmm… muszę zobaczyć jak mogę to rozwiązać, bo discourse jest oczywiście makocentryczne.

To jest screenshot z Windows / Chrome, więc pewnie kodowanie apple nad UTC trza dodać. Ale ekspertem od 20 lat nie jestem :smiley:

Zapraszam do sadu :wink:

3 polubienia

Właśnie dlatego uważam sad za co najmniej lekko szkodliwy
“zróbmy coś niekompatybilnie ze standardem i jak ludzie chcą, żeby to działało, to niech przyjdą do nas”
ale tu problem jest nie tylko z Apple, ale z całym GAFAM (chociaż od jakiegoś czasu to już bardziej AAAMM, bo nie Google, a Alphabet i nie Facebook, a Meta)

2 polubienia

update: z tego co widzę, to logo apple jest w prywatnej przestrzeni unicode - @pawelorzech żeby to naprawić potrzebujesz wrzucić font, który na pozycji 0xf8ff ma logo jabłka + ustawić go jako fallback font i wszystko powinno zacząć działać

4 polubienia

to już wolę widzieć te kwadraty :smiley:

2 polubienia

ale o co chodzi, przeciez ten prostokacik to wlasnie iPhone :wink:

2 polubienia

Ten kwadracik to w sumie kwintesencja i definicja mojego doświadczenia z ajfonami.

4 polubienia
3 polubienia

Włączyłem sobie auto zamykanie kart w Safari po 30 dniach… Kurde jak ja lubię tą funkcję. :joy: Z 450 zostało mi 65. Może to samo powinienem zrobić z nieprzeczytaną pocztą? :thinking::sweat_smile::joy:

1 polubienie

Jeśli jakiś mail nie był Ci potrzebny przez 30 dni, to nie był Ci potrzebny w ogóle :stuck_out_tongue:

2 polubienia

np rezerwacja wakacji

2 polubienia

Mówimy o nieprzeczytanej poczcie.

3 polubienia