🎧 W czym słuchasz podcastów?

To finalnie: Overcast czy PocketCasts? :imp::imp::imp:

1 polubienie

Przetestuj i sam wybierz. To zbyt indywidualna sprawa

1 polubienie

Nie wiem, co dokładnie Overcast robi przy przyspieszonym słuchaniu, bo nie lubię tak słuchać.
Ale jestem dość mocno przekonany, że Smart Speed wycina pauzy, a nie reguluje tempo.

Moim zdaniem jedno i drugie. Gdy przyspieszysz w ustawieniach to uruchamiając podcast widzisz zmieniające się wartości podczas jego odsłuchiwania (np. x1.23, x1.21, x1.18, x1.24 itp). Może to efekt wycięcia przerw ale używałem PC cztery lata i jak uruchomiłem Overcasta to subiektywnie odczułem różnicę w tym zakresie.

Według dokumentacji Overcasta tylko jedno. Ale to w sumie bez znaczenia. Ważne, czy ktoś jest zadowolony, czy nie.

Ja zauważyłem, że Overcast przy przyśpieszeniu nie zniekształca głosów. W sensie - nie brzmią “wyżej” przez to przyśpieszenie. A jak korzystałem z PC, to tak nie było. Chociaż znowu - ja mam popsute uszy, może zupełnie tak nie jest.

1 polubienie

Overcast za Smart Speed i Voice Boost :heart_eyes:
Próbowałem korzystać też ze Spotify ale to jest tak dramatyczna aplikacja do słuchania podcastów… Na przyspieszeniu brzmi dramatycznie, a szkoda mi życia na słuchanie na 1.0. Poza tym, jeśli zaczynam nowy podcast, słucham zawsze od pierwszego odcinka a na Spotify jako kolejny odtwarza mi odcinek…poprzedni :laughing:
Jeśli chodzi o Audiobooki to Audible rulz, chociaż dźwięk jest tam jakiś cichy i nawet na wysokiej rozdzielczości średnio brzmi. Jednak kiedy odkryłem opcję ultimate cebuli to rządzi :wink:

Pewnie masz rację. W takim razie po prostu słyszę różnicę w “naturalności” tego rozwiązania.

Podobno ogólnie wszystko związane z dźwiękiem działa lepiej w overcascie, ale nie wiem, bo przesiadłem się lata temu z Apple Podcasts i nigdy żadnej innej aplikacji nie próbowałem.

@pawelorzech:

Jeśli są przyspieszone i słyszysz podcast 2 razy szybciej to niezależnie od wszystkiego dźwięk będzie przyspieszony. Chyba, że masz na myśli zniekształcenie jak “głos krasnoludka” ale nie znam programu w którym tak jest.

Jeśli słyszysz normalny głos a podcast trwa krócej = overcast wycina przerwy i pauzy.

Notabene yeswasa zawsze słucham x2. Niektóre podcasty nawet x3

3 polubienia

Problemem jest to że doba robi się za krótka… podcasty, gry, książki, filmy… o pracy nie wspomnę… JAK??

3 polubienia

Zostań podfasterem i słuchaj razy 3! Ja tak robię z musu :smiley:

2 polubienia

Słucham na przyspieszonym, ale i tak mi czasu brakuje na wszystko :slight_smile:
W ogóle mam wrażenie że odkąd w moim życiu pojawił się taki mały koleś to czasu na wszystko mniej :wink:

3 polubienia

Ja podchodzę do tego inaczej: jak mi się skończą rzeczy do słuchania to nie będę miał czego słuchać, więc nie ma za czym gonić. Testuję Overcasta ze smart speed i takie coś może być, ale przyśpieszanie podcastów żeby słuchać rozmowy Chipa z Dale’em to nie dla mnie.

4 polubienia

Podcast Addict nie podnosi głosów. Ja mam niektóre podcasty na 1.7x, ale to jest max, bo na razie nie daję rady szybciej. Zazwyczaj podczas słuchania podzielam uwagę na słyszenie i zajęcia typowo odmóżdżające…

1 polubienie

Też mam takie podejście. Gonienie króliczka jest fajne.

1 polubienie

Na szczęście w Overcast nie odczuwam tego efektu.
Ps gdzie można sprawdzić ile zaoszczędziłem życia dzięki Smart speed?

1 polubienie

Ustawienia. Na samym dole.

A propos gonienia króliczka

3 polubienia

A ja nie wiem czy PC nie zakupię…