To finalnie: Overcast czy PocketCasts?
Przetestuj i sam wybierz. To zbyt indywidualna sprawa
Nie wiem, co dokładnie Overcast robi przy przyspieszonym słuchaniu, bo nie lubię tak słuchać.
Ale jestem dość mocno przekonany, że Smart Speed wycina pauzy, a nie reguluje tempo.
Moim zdaniem jedno i drugie. Gdy przyspieszysz w ustawieniach to uruchamiając podcast widzisz zmieniające się wartości podczas jego odsłuchiwania (np. x1.23, x1.21, x1.18, x1.24 itp). Może to efekt wycięcia przerw ale używałem PC cztery lata i jak uruchomiłem Overcasta to subiektywnie odczułem różnicę w tym zakresie.
Według dokumentacji Overcasta tylko jedno. Ale to w sumie bez znaczenia. Ważne, czy ktoś jest zadowolony, czy nie.
Ja zauważyłem, że Overcast przy przyśpieszeniu nie zniekształca głosów. W sensie - nie brzmią “wyżej” przez to przyśpieszenie. A jak korzystałem z PC, to tak nie było. Chociaż znowu - ja mam popsute uszy, może zupełnie tak nie jest.
Overcast za Smart Speed i Voice Boost
Próbowałem korzystać też ze Spotify ale to jest tak dramatyczna aplikacja do słuchania podcastów… Na przyspieszeniu brzmi dramatycznie, a szkoda mi życia na słuchanie na 1.0. Poza tym, jeśli zaczynam nowy podcast, słucham zawsze od pierwszego odcinka a na Spotify jako kolejny odtwarza mi odcinek…poprzedni
Jeśli chodzi o Audiobooki to Audible rulz, chociaż dźwięk jest tam jakiś cichy i nawet na wysokiej rozdzielczości średnio brzmi. Jednak kiedy odkryłem opcję ultimate cebuli to rządzi
Pewnie masz rację. W takim razie po prostu słyszę różnicę w “naturalności” tego rozwiązania.
Podobno ogólnie wszystko związane z dźwiękiem działa lepiej w overcascie, ale nie wiem, bo przesiadłem się lata temu z Apple Podcasts i nigdy żadnej innej aplikacji nie próbowałem.
Jeśli są przyspieszone i słyszysz podcast 2 razy szybciej to niezależnie od wszystkiego dźwięk będzie przyspieszony. Chyba, że masz na myśli zniekształcenie jak “głos krasnoludka” ale nie znam programu w którym tak jest.
Jeśli słyszysz normalny głos a podcast trwa krócej = overcast wycina przerwy i pauzy.
Notabene yeswasa zawsze słucham x2. Niektóre podcasty nawet x3
Problemem jest to że doba robi się za krótka… podcasty, gry, książki, filmy… o pracy nie wspomnę… JAK??
Zostań podfasterem i słuchaj razy 3! Ja tak robię z musu
Słucham na przyspieszonym, ale i tak mi czasu brakuje na wszystko
W ogóle mam wrażenie że odkąd w moim życiu pojawił się taki mały koleś to czasu na wszystko mniej
Ja podchodzę do tego inaczej: jak mi się skończą rzeczy do słuchania to nie będę miał czego słuchać, więc nie ma za czym gonić. Testuję Overcasta ze smart speed i takie coś może być, ale przyśpieszanie podcastów żeby słuchać rozmowy Chipa z Dale’em to nie dla mnie.
Podcast Addict nie podnosi głosów. Ja mam niektóre podcasty na 1.7x, ale to jest max, bo na razie nie daję rady szybciej. Zazwyczaj podczas słuchania podzielam uwagę na słyszenie i zajęcia typowo odmóżdżające…
Też mam takie podejście. Gonienie króliczka jest fajne.
Na szczęście w Overcast nie odczuwam tego efektu.
Ps gdzie można sprawdzić ile zaoszczędziłem życia dzięki Smart speed?
Ustawienia. Na samym dole.
A ja nie wiem czy PC nie zakupię…