Nie musisz mieć premium. Jeśli jesteś zalogowany przez e-mail (nie iCloud), to wchodzisz na stronę overcasta, logujesz się i masz wszystko.
O super można eksportować podcasty z Pocket Casts do Overcasta. Chyba przejdę na jakiś czas po testować te Smart listy, bo muszę jakoś swoje podcasty podzielić, a w PC za bardzo nie ma jak.
Akurat dzielenie podcastów na listy/filtry jest lepsze w PC moim zdaniem
Możesz się podzielić jak to u Ciebie wygląda?
W PC czy Overcaście?
Tu i tu miałem/mam podcasty podzielone tematycznie lub według innego klucza (lista “DAILY” ma te wszystkie polityczne codzienne audycje) oraz ustawione od najstarszego. Jeden podkast może być w różnych listach. W PC miałem ustawione, żeby ściągało mi 5 odcinków najstarszych po wifi, w Overcaście robię to ręcznie. Wyjątkiem było DAILY gdzie miało się ściągać wszystko. Dodatkowo, część podcastów miało ustawiony auto-download. Odsłuchiwałem to co się ściągnęło. Jak mam jakiś podcast, który chcę szybko nadrobić to wrzucam go na listę BACKLOG a gdy go “wyzeruje” trafia na listę tematyczną. Dodatkowo, mam listę SERIAL gdzie trafiają zamknięte podcasty w postaci serialu (aktualnie “Assasination” od BBC), gdy przesłucham cały to usuwam podcast i wrzucam na listę inny. Mam jeszcze listę UP NEXT, która zastępuje mi kolejkowanie z PC
Listy, timeline i całe zarządzanie podcastami akurat są tak w Overcast spierd… że z utęsknieniem spoglądam na PocketCast, tyle że tam aplikacja na AW jeszcze bardziej ssie.
To co ‚smart’ playlista robi to po prostu pokazuje jakaś chronologię w odcinkach której bez tego brak
Zgadzam się w pełni. PC zjada Overcasta w tym temacie.
To moje playlisty w Overcast. Jak was czytam to mam wrażenie, że robię coś źle i mógłbym robić coś lepiej. A do tego w PC mógłbym robić to jeszcze lepiej. Czy możecie przywołać przykłady dlaczego PC zarządza czymś lepiej? Ja nigdy nie robiłem playlist szczególnie no zawsze jechałem Podcast od początku do końca, a potem po prostu najnowsze odcinki z playlisty najnowsze i tyle. Ale może da się zrobić coś sprytniej?
W PC możesz tworzyć listę z własnym filtrem (ubogi, ale i tak raczej wystarczy i zjada Overcast), który tworzy naprawdę smartniejsze listy. Natomiast hitem dla mnie jest coś czego naprawdę nie wiem jak może nie być w Overcast, a mianowicie automatyczną listę, która pokazuje wszystkie ‘napoczęte’ przez Ciebie odcinki. So simple, so genius. Nie wiem jak Wy, ale jak np Gruber zacznie pieprzyć i mnie zmęczy to czasem muszę sobie zrobić pauzę, wskakuję na coś innego, a potem zaraz zaraz… gdzie ja to… no właśnie. W PC wszystko jest jak na dłoni.
Poza tym interface PC jest mniej chaotyczny. Odkrywanie nowych podcastów w Overcast to jakiś śmieszny array-loop wymysłu Armenta
P.S,
W moim wypadku z Overcasta korzystam chyba tylko dlatego - tak teraz myślę, że lubię Armenta. Gość jest spoko, więc z miłą chęcią korzystam z tego, daję feedback i płacę za subskrypcję.
Czytając was postanowiłem przetestować Podcast Addict (z racji, że jest darmowy i na jedyny właściwy system operacyjny), zobaczymy co z tego wyjdzie
W kontekście braku multiplatformowości Overcasta, to pewno ten problem zostanie zażegnany za najbliższe pół roku. Dobrze wiemy, że Marco strzeli aplikację w Marcepanie tak szybko jak się da. Totalnie nie mogę się doczekać, bo tego mi brakuje - możliwości sensownego słuchania podcastów na komputrze. Dlatego tak często spoglądam w stronę PC. Ich aplikacje na komputrze i na webie są całkiem sensowne.
Ale Marcepan nie rozwiąże problemu słuchania na Windowsie hehe.
Oh, Windows… Never change. (No nie rozwiąże, ale trudno ¯\_(ツ)_/¯)
A! Pocketcasts jest na webie i na windowsie, więc jak ktoś chce to może to robić w ten sposób. Ja naprawdę każdego dnia bije się z myślami, czy nie wbiec do Pocket Casts z pełnią mocy, ale Smart Speed jest TAK dobre…
PocketCasts jest niestabilny strasznie na iOS. Dlatego przeszedłem do Overcasta. SmartSpeed rzeczywiście jest lepsze. Jak poprawią się ze stabilnością to może wrócę.
Ktoś używał Overcasta do słuchania książek? Niedawno w podcaście było wspominane, że na Castro fajnie to działa, wrzucamy do folderu na iCloudzie i jazda, tutaj zdaje się że trzeba wgrać pliki na… ich serwery?
Tak, ale to działa i działa bardzo dobrze, więc zachęcam, bo ja tak teraz słucham książek
Trzeba będzie zatem rzucić w Marco pieniędzmi Udało mi się dorwać audiobooka Sillmarillionu, z godzinnymi plikami. Muszę przyznać że słuchanie audiobooków z poziomu aplikacji Music jest tragedią
Ja przerabiałem Overcast i PocketCasts. Skończyło się tak, że kiedyś ta pierwsza aplikacja czymś mnie wkurzyła i przerzuciłem się na natywną aplikację na iOS.
Obecnie niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Nooo, może brakuje troszkę możliwości operowania tempem.
Spotify i Google Podcast. Podstawowa funkcjonalność plus informowanie o nowych/niedokończonych odcinkach mi wystarczy.