🎧 W czym słuchasz podcastów?

A my odcinka YWP :frowning:

5 polubień

Dwa razy próbowałem z najnowszym odcinkiem którymś, nie dałem rady - straszne nudy.

Sprawdzę w tym tygodniu.

Używam głównie Podcast Addict na Andoidzie. Czasem też słucham przez Spotify, ale to głównie wtedy gdy już mam odpaloną tę apkę i przełączam się z muzyki na Podcasty.

Cool

Jak dla mnie to PocketCast w wersji Premium

2 polubienia

Jeśli ktoś chce słuchać filmików YT w aplikacji podcastowej jako podcast to polecam stronkę podsync.net. A tu mały poradnik - YouTube.

Już kiedyś @pawelorzech to dawał. Niby spoko, ale w darmowej wersji odpala filmy z youtube, a jeżeli chce się mieć jedynie audio, to trzeba opłacać abonament.

Przecież mam darmowa wersje i mam zapisany jeden kanał i wszystko śmiga na overcascie.

Chyba się nie zrozumieliśmy. W darmowej wersji odtwarza jak i pobiera tylko filmy z YouTube, a nie same audio.

Gdy płacisz abonament odblokowuje Ci się opcja zmiany formatu z video na audio.

1 polubienie

Cześć Wąsacze!
Takie pytanie mam, czy ktoś z was korzysta z podcastów na apple watchu? Dziś dostałem i pierwsze zawiedzenie było gdy okazało się że papka pocket cast służy tylko jako pilot do telefonu, castro jak rozumie tak samo(? jęśli jest inaczej to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu) overcast działa w sumie na tej zasadzie, ale nie mogę nigdzie znaleźć opcji zmiany prędkości. Z góry dzięki za pomoc!

podsync działa bardzo słabo. W zasadzie zadziałał mi raz. Może to kwestia playera.

Używam niewspomnianego nigdzie PlayerFM https://pl.player.fm/
Jest darmowy i ma całkiem sporo opcji: przyspieszanie, różne listy, tryb offline. Nie jest to może jakiś kombajn, ale używam go od 3(?) lat i nie zawodzi.

1 polubienie

Ja używam Overcast i sobie chwałę.

A można zmienić prędkość na watchu?

Niestety w Overcast nie ma takiej możliwości :confused:

1 polubienie

No właśnie, a nie jestem w stanie słuchać bez przyspieszenia, więc czekam aż dodadzą i wtedy take my money

Chyba w końcu znalazłem właściwy setup jeśli chodzi o podcasty. Korzystam z 3 programów:

• Todoist - lista podcastów do przesłuchania, trzymanie tego wszystkiego w PocketCasts/Overcaście powodowało, że w PC losowo mi archwizowało odcinki a OC zamulał. Na liście mam akurat 520 podcastów.
  • PocketCasts - podcasty TokFM + dzienne polityczne (Onet, RMF, ZET) + sportowe (Weszło). Czyli taka codzienna bieżączka. Trzymam je w PC bo w pracy słucham ich z przeglądarki robiąc sobie prasówkę a jednocześnie nie jestem w stanie słuchać czegoś co wymaga większego skupienia. Praktycznie już nie otwieram aplikacji PC na telefonie, większość leci przez przeglądarkę.
  • Overcast - wszystkie podcasty wymagające uwagi: seriale, true crime, historyczne. Plusem jest możliwość zrobienia zwykłych playlist, słucham na przykład 4 podcastów omawiających odcinki The Office więc sobie to poukładałem wg. odcinków serialu a nie odcinków podcastów, które wychodziły w różnym czasie.
2 polubienia

Popsuję Ci wszystko mówiąc, że OC ma Web player. Jest bardzo taki sobie, ale działa.

Wiem, że ma. Ten z PC jest lepszy. Oraz UWAGA nie mogę przenieść moich subskrypcji TokFM do Overcasta. Support TokFM mnie zlał.

PATRZCIE CO JEST!!!

3 polubienia