🎧 W czym słuchasz podcastów?

Wygląda nieźle.

Same. Kolejka pobrana. Mam 100h podcastów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

1 polubienie

Dobra mam już kolejne przemyślenia. Jeśli ktoś słucha podcastów na prędkości większej, niż 1.2x to Castro nie jest dla niego. Różnica w tym, jak brzmi Castro i Overcast jest nieziemska.
Mi to nie robi różnicy, bo zawsze słucham na 1x, a Voice Boost to nawet wole w Castro, bo choć mniej efektywny, to bardziej naturalny (mniej dudni).

Dodatkowo nie wiem czemu nie mogę się dostac do starszych odcinków na przykład ATP. Castro pokazuje mi tylko piec ostatnich odcinków - to wielki minus. Nie wiem skąd ten problem, bo ten StartUp normalnie się pokazuje. Nie rozumiem o co tu chodzi, ale mi się to nie podoba.

1 polubienie

Ograniczenie wynika z tego, że ATP jest trzymany na Squarespace. Oni mają limit rzeczy w kanale RSS - 100. Tyle powinieneś widzieć ostatnich odcinków ATP. Natomiast dlaczego w Overcast widać wszystkie ATP? Otóż Marco hackuje sobie ten feed i w Overcaście widać wszystkie :slight_smile:

To to ja wiem, ale ja widze 5, a nie 100.

O, to ciekawe - ja też…

Also: SquareSpace podnieśli ten limit do 300, ale jak się tego używa, to nie da się show-notes wkleić, czy coś takiego. Było o tym w najlepszym anglojezycznym podcaście na świecie - Hello Internet.

1 polubienie

Może to jakiś sabotaż Marco :wink:

1 polubienie

Znaczy z jednej strony to byłaby ogromna hipokryzja, bo on przecież krzyczy dużo o wolnym internecie. Ale z drugiej strony - właściwie mogłoby tak być…

Tak, w pocketcasts jest to samo.

1 polubienie

Nie ma szans, żeby Marco coś kombinował. Pewnie jakiś maintenance jest, czy coś. Ale jak do jutra to nie zacznie działać to podnoszę raban.

OK, sprawdziłem Hello Internet - oni tez trzymają na SquareSpace. Tez tylko ostatnie piec odcinków. Czyli jakaś awaria/konserwacja.

1 polubienie

W ogóle mam taką nadzieję, że Castro da appkę na maka. Pocketcasts zawsze będzie mi bliski własnie dlatego, że mają normalną, sensowną aplikację na maka. I ona działa dobrze i można na maku spokojnie słuchać podcastów!

1 polubienie

Mi na tym jakoś specjalnie nie zależy, natomiast zawsze lepiej, gdyby była. Zwłaszcza, ze kiedy, jak nie teraz z catalist.

1 polubienie

Orzech, a co Ty z punktu widzenia ux designera sądzisz o tym, ze w Castro jak się tapnie na okładkę zminimalizowanego podcastu to się otwierają show notes zamiast playera?
Nie wściekasz się? Ja wiem, ze jest strzałeczka albo można swipnąć, no ale k***a.

1 polubienie

O. Sorry.

1 polubienie

Wkurza mnie to, bardzo. Wiele razy się na tym przejechałem. A to dlatego, że w Overcaście to otwiera player. A tutaj player nie ma notatek. To jest dupa i to duża. Chociaż nie wiem na ile to mnie wkurza z perspektywy UX, a na ile mnie to denerwuje bo moja pamięć mięśniowa.

Do końca października trwam przy Castro i potem podejmę decyzje.

PS: są show notes tylko trzeba swipnac w prawo aż takie „i” wyskoczy z lewej strony.

Dasz radę tak długo? Właściwie, to jak dasz radę tak długo, to równie dobrze możesz tam zostać.

BTW. Jak sobie tak rozmawiamy co lepsze, to lubię wpisywać w google “moved from overcast to castro” i czytać blogaski i dlaczego ludzie to robią. Tak samo jak rozważałem fastmail zamiast gmaila “moved from gmail to fastmail” i mogłem poczytać dlaczego ludzie to robią. BDB. Polecam, bo można się ciekawych rzeczy podowiadywać.

1 polubienie

Spróbuje. Ale naprawdę bardzo mnie boli brzydkosc Overcasta.
Ja to już gdzieś tu pisałem, ale dla mnie wygląd jest ważniejszy niż działanie i skuteczność.
Niewazne, czy to plecak, kurtka, czy player podcastów :wink: Wiec jestem mocno zaparty.

2 polubienia