Wygląda nieźle.
Same. Kolejka pobrana. Mam 100h podcastów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wygląda nieźle.
Same. Kolejka pobrana. Mam 100h podcastów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dobra mam już kolejne przemyślenia. Jeśli ktoś słucha podcastów na prędkości większej, niż 1.2x to Castro nie jest dla niego. Różnica w tym, jak brzmi Castro i Overcast jest nieziemska.
Mi to nie robi różnicy, bo zawsze słucham na 1x, a Voice Boost to nawet wole w Castro, bo choć mniej efektywny, to bardziej naturalny (mniej dudni).
Dodatkowo nie wiem czemu nie mogę się dostac do starszych odcinków na przykład ATP. Castro pokazuje mi tylko piec ostatnich odcinków - to wielki minus. Nie wiem skąd ten problem, bo ten StartUp normalnie się pokazuje. Nie rozumiem o co tu chodzi, ale mi się to nie podoba.
Ograniczenie wynika z tego, że ATP jest trzymany na Squarespace. Oni mają limit rzeczy w kanale RSS - 100. Tyle powinieneś widzieć ostatnich odcinków ATP. Natomiast dlaczego w Overcast widać wszystkie ATP? Otóż Marco hackuje sobie ten feed i w Overcaście widać wszystkie
To to ja wiem, ale ja widze 5, a nie 100.
O, to ciekawe - ja też…
Also: SquareSpace podnieśli ten limit do 300, ale jak się tego używa, to nie da się show-notes wkleić, czy coś takiego. Było o tym w najlepszym anglojezycznym podcaście na świecie - Hello Internet.
Może to jakiś sabotaż Marco
Znaczy z jednej strony to byłaby ogromna hipokryzja, bo on przecież krzyczy dużo o wolnym internecie. Ale z drugiej strony - właściwie mogłoby tak być…
Nie ma szans, żeby Marco coś kombinował. Pewnie jakiś maintenance jest, czy coś. Ale jak do jutra to nie zacznie działać to podnoszę raban.
OK, sprawdziłem Hello Internet - oni tez trzymają na SquareSpace. Tez tylko ostatnie piec odcinków. Czyli jakaś awaria/konserwacja.
W ogóle mam taką nadzieję, że Castro da appkę na maka. Pocketcasts zawsze będzie mi bliski własnie dlatego, że mają normalną, sensowną aplikację na maka. I ona działa dobrze i można na maku spokojnie słuchać podcastów!
Mi na tym jakoś specjalnie nie zależy, natomiast zawsze lepiej, gdyby była. Zwłaszcza, ze kiedy, jak nie teraz z catalist.
Orzech, a co Ty z punktu widzenia ux designera sądzisz o tym, ze w Castro jak się tapnie na okładkę zminimalizowanego podcastu to się otwierają show notes zamiast playera?
Nie wściekasz się? Ja wiem, ze jest strzałeczka albo można swipnąć, no ale k***a.
O. Sorry.
Wkurza mnie to, bardzo. Wiele razy się na tym przejechałem. A to dlatego, że w Overcaście to otwiera player. A tutaj player nie ma notatek. To jest dupa i to duża. Chociaż nie wiem na ile to mnie wkurza z perspektywy UX, a na ile mnie to denerwuje bo moja pamięć mięśniowa.
Do końca października trwam przy Castro i potem podejmę decyzje.
PS: są show notes tylko trzeba swipnac w prawo aż takie „i” wyskoczy z lewej strony.
Dasz radę tak długo? Właściwie, to jak dasz radę tak długo, to równie dobrze możesz tam zostać.
BTW. Jak sobie tak rozmawiamy co lepsze, to lubię wpisywać w google “moved from overcast to castro” i czytać blogaski i dlaczego ludzie to robią. Tak samo jak rozważałem fastmail zamiast gmaila “moved from gmail to fastmail” i mogłem poczytać dlaczego ludzie to robią. BDB. Polecam, bo można się ciekawych rzeczy podowiadywać.
Spróbuje. Ale naprawdę bardzo mnie boli brzydkosc Overcasta.
Ja to już gdzieś tu pisałem, ale dla mnie wygląd jest ważniejszy niż działanie i skuteczność.
Niewazne, czy to plecak, kurtka, czy player podcastów Wiec jestem mocno zaparty.