📝 To-do appki

Fantastical? Aktualnie u mnie się coś wysypał i widget nic nie pokazuje, ale on ma właśnie integrację z remindersami i nawet z Todoist

A kalendarz zaciąga ten z icloud?

Tak. (znaki, znaki, znaki)

Wszystko co mogę powiedzieć to, że to był łatwy wybór dla mnie bo mam setapp za który i tak płacę i który polecam. Zamieniłem mimo zapłaconych Thingsów.

1 polubienie

Si (znaki znaki znaki znaki)

O co chodzi z tymi znakami? :smiley:

Nie można napisać wiadomości w której jest mniej niż 10 znaków.

2 polubienia

A standardowe widgety nie zdają egzaminu? Mam ustawione widgety w kolejności: kalendarz, następne i przypomnienia i choć minimalistycznie to wszystko pokazuje.

Właśnie tak teraz mam i brakuje mi chronologicznie poukładanych remindersów i rzeczy z kalendarza na jednej liście

To jest właśnie ta magia którą jedynie GoodTask ma na chwilę obecną ze znanych mi aplikacji.

Widziałem też film o nowych przypomnieniach (o tutaj) i zachwycony nie jestem. Z jednej strony zarąbista integracja filmów na YT czy linków w notatkach do przypomnień, możliwość jak w Things dodawania działów do projektów czyli jest lepiej niż u konkurencji. Ale tylko 4 “inteligentne listy” i brak możliwości dodania większej ich ilości czy zmiany ich sposobu działania to źle. Jest to i tak krok w lepszym kierunku ale jeszcze mu brakuje.

WireCutter poleca TickTick. Nie korzystałem, ale chętnie poznam recenzje.

Geeez, wygląda dobrze i ma te cholerne powiadomienia po lokalizacji, synchro z kalendarzem i super widget, chyba mógłbym porzucić remindersy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1 polubienie

Korzystam od jakiegoś roku, bez Premium i daje radę. Wzorowałem się na tym: TickTick: How I'd Organize TickTick - YouTube i na tym TickTick GTD Setup. TIck Tick setup of famous GTD system by… | by Sourabh | Medium

edit: co ciekawe na w wersji Free na iOS mam synchro kalendarza, ale na PC już nie.

1 polubienie

Potwierdzam superowość TickTicka. Bardzo przyjemny interfejs, ładne kolory. Tylko za dużo nie zagnieździsz, bo są listy, zadania, podzadania i koniec. Ewentualnie można się tagami bawić.
Za to apka mobilna ma bardzo fajną opcje nawyków.

3 polubienia

No i jestem od wczoraj szczęśliwym użytkownikiem TickTicka, na razie wersja free, zobaczymy czego będzie mi brakować :wink:

1 polubienie

Właśnie widzę, że interfejs mi się podoba. Nie mam zamiaru zdradzać Thingsy (szczególnie, że kosztowały kupę kasy), ale może jak będę Androidować…

Wróciłem przed chwilą do Remindersów XD niestety ale nie polubiłem się z interfejsem, za dużo rzeczy pochowanych.

1 polubienie

Czy TickTick ma wsparcie dla AppleScript?

Nie wiem ¯_(ツ)_/¯

1 polubienie

Tick-tock w becie dostępny tutaj jak coś: Join the TickTick:To-Do List & Calendar beta - TestFlight - Apple

1 polubienie