Niby wszystko spoko, ale ja się nie bawię w instalowanie wersji beta systemów. Czekać będę musiał jeszcze dobrych kilka miesięcy, a to moim zdaniem stanowczo za dużo.
Raz w życiu podczas bety iOS 11 postawiłem publiczną na daily driverze… Nigdy więcej nie popełnię tego błędu…
Odciąłem się od banku i kilku innych ważnych rzeczy…
Czy to był ten piękny moment, w którym 2FA zablokowało wszystkim iCloudy i trzeba było dwa tygodnie czekać na odblokowanie? Good times.
Bardzo możliwe. Teraz szukam jakiegoś starego ssd aby postawić na nim testowo Catalinę i sprawdzić co tam namieszali z dwoma partycjami
Jak ja się cieszę, że mnie do takich ekstrawagancji nie ciągnie.
Stety, niestety to moja praca. Wdrażam korporacyjnie systemy Apple i muszę wiedzieć co w trawie piszczy.
Zobacz sobie TickTick, darmowy iOS i webowa wersja na PC/macu.
BTW. Usiadłem chwilę do mojego Thingsa i pododawałem sobie ładnie ikonki, poukładałem trochę rzeczy i poprzenosiłem. Patrzcie jak ładnie teraz to wygląda!
Wydaje mi się, że kiedyś miałem w OF dużo mocniej rozbudowany workflow i przyznam, że dobrze mi zrobiło uproszenie workflow i dzięki temu zmiana narzędzia. @karol.morawski nie rozważałeś kiedyś takiego ruchu? (nie namawiam, ale podsuwam zalążek pomysłu;))
Szczerze to jest już uprzątnięty workflow. Mam dużo skrótów w aplikacji shortcuts, które ułatwiają mi pracę z of z poziomu iOS. Na MacOS mam zamiar wykorzystac keyboard maestro do jeszcze większej automatyzacji. Poza tym nie wiem czy inne aplikacje mają możliwość wysyłania powiadomień na podstawie geofancing. Mam kilka rzeczy oznaczonych, które mi wyskakują jeśli jestem w pobliżu sklepu budowlanego, ogrodniczego itp. niby pierdoła, a okazuje się bardzo przydatne.
Za powiadomienia na podstawie geolokalizacji bardzo sobie ceniłem OF. Na co dzień takie powiadomienia nie miały może dużego zastosowania, ale raz na jakiś czas to jedno powiadomienie w konkretnej lokalizacji robiło robotę. Z tego co kojarzę, żadna inna aplikacja tego nie oferuje (bynajmniej nie na iOS). Pamiętam, że brakowało mi jednej funkcji, którą im kiedyś zgłosiłem - żeby geolokalizacja działała z Mac-ami i żeby OF potrafił zidentyfikować urządzenia - np. to roboczy iMac Pro, to iPad Pro, to Macbook Pro w firmie, etc.
OF cudownie można poautomatyzować i to jest niezaprzeczalna zaleta tego narzędzia. Tylko zastanawiam się, jaki odsetek użytkowników tak naprawdę z tego korzysta.
Geolokalizacja działa w Todoist. Przynajmniej działała 4 lata temu (już nie używam).
Remember the milk z tego co pamiętam też to ma poza applowymi reminders
O ja O ja !!
Notatki dostały automagiczne sortowanie odchaczonych elementów listy
W końcu będzie łatwiej robić listy zakkupów !!
Była już wcześniej - wiem bo używam
Tego mi najbardziej w nozbe brakowało.
Mam takie pytanie, może madre, może głupie.
Czy ktoś z posiadających Thingsy 3 na iOS może powiedzieć, czy aplikacji iPhonowej można używać na iPadzie? Czy na iPada tylko ta iPadowa #drożej #cebula
Dokładnie. Od iOS 5
Z pół roku temu próbowałem, można używać ale wyglada brzydko, mała rozdzielczość rozciągnięta na duży ekran iPada.
Funkcja powiadomień na podstawie lokalizacji jest w Todoist. Jest opcja przypomnij przy wejściu do strefy i przy wyjściu (np wychodzę z pracy i dostaję powiadomienie żeby w drodze do domu kupić coś).