dziala z baterii (moge ewentualnie podpiac powerbank, ale kluczowe aby nie miala duzego poboru mocy)
wykrywa ruch i nagrywa tylko wtedy na karte SD jak i po sieci
integruje sie z home assistant, ewentualnie z NVR od Synology
Potrzebuje ja zamontowac w komorce lokatorskiej, do ktorej juz kilka razy mi sie wlamano. Raz stracilem stara wiertarke, a kolejne 2 razy … zapasy jedzenia, czyli np konserwy czy herbate Lipton
Idealnie, gdyby np walnela fleshem po oczach, zeby typ wiedzial, ze jego selfie juz poszlo w siec, ale z takimi sie nie spotkalem, wiec nie musi byc.
Kamerka moze byc chinska, o ile da sie podmienic firmware.
Nie testowałem jeszcze integracji z HA (bo zbieram się do HA jak sójka za morze) ale ponoć integracja istnieje.
Z tym się nie spotkałem, ale jakiś mały strobo na baterie z czujnikiem ruchu? Tylko wtedy zamontowałbym prawdziwą kamerę gdzie indziej a obok strobo dał atrapę, bo złodziej w pierwszym odruchu złapie za kamerę i spierdoli.
Co tu się wydarzyło z tymi cenami?! Nie mam pojęcia skąd @Tadek wynalazł ten link, ale te ceny są totalnie z d… @Marx zerknij może sobie na tę, ona jest najtańsza od eufy, która nie wymaga bazy:
czy ktos ma problem z homekit…odkad sie poszedl update na ta ich nowa infrastrukture ciagle wysypuje mi huby.
Mam homepoda mini jako hub do tego philips hue i aqara hub i homekit pokazuje ze oba huby poza tym od nich oczywiscie sa niedostepne ale w hue widze ze hub dziala i aqara tez sama dziala.
Dodaje na nowo podziala dzien i znowu niedostepny
ktos mial cos podobnego?
Z mojego doświadczenia to jeśli nie masz sprawdzonej maszyny i doświadczenia z vmkami to najlepiej stary laptop albo PC o postawienie HA os na dedykowanej maszynie. Odpada Ci sporo problemów ze stawianiem systemu. Albo docker na synology (nie robiłem ale z tutoriali wydaje się łatwy).
Do tego sky connect jako „bramka” i integracja po zha.
Ja zacząłem od vmek, conbee II, z2m i kląłem bo na każdym kroku problem i debugowanie.
Postawiłem na starym Lenovo, zmieniłem conbee na sky connect i z2m na zha I home assistant jest rock solid!
Metod instalacji jest wiele, niektóre trochę trudniejsze, niektóre trochę łatwiejsze. Tutaj masz opisane różne metody. Moim faworytem jest chyba Snap, ale z tego co widzę, to traci się niektóre możliwości, za to łatwość instalacji jest iście wysoka.