RTV/AGD - wątek zbiorczy

Mój Samsung też nie. W ogóle do Samsunga mam szczęście. Dwie lodówki działające po 10 lat wymieniłem tylko dla tego że chciałem inna, telewizor też już 10 rok leci. Moja mama ma pralkę Whirlpool dokładnie 16 lat i działa. Jedyne to pralka Beko padła tuz po końcu gwarancja (3 lata). Teraz mam pralkę Samsunga i też działa, ale dziwnie klika przed odblokowaniem drzwi. Czy producent ma znaczenie? Nie wiem. W rodzinie mam wyznawców Amica czy Philips lub Sony i te sprzęty zostają wymieniane na nowsze, a nie z powodu awarii. Jedyne pechowe padające po gwarancji to wspomniane Beko, oraz Indesit 6 miesięcy po gwarancji (5 lat).

Jak coś zdycha po 10 latach użytkowanie to niema dramy IMO.

A to ty zabrałeś całe szczęście Tadkowi odnośnie Samsungów

7 polubień

Używa ktoś pralki Miele od dłuższego czasu?

Dokładnie. Samsung ma widzę dwa rodzaje urządzeń. Te co się jebią i te co się nie jebią. Tylko czemu ja trafiam tylko te pierwsze?

1 polubienie

Moja American Style fridge freezer Samsunga wlasnie dobija do 10 lat. Ostatnio musze ja wyłączać z prądu raz na dwa tygodnie bo cos termostat świruje.

Wąsy, jesteście w stanie polecić jakiś odkurzacz pionowy w cenie około 1500 złotych. Jak na razie rozważamy Electrolux PURE Q9.

Xiaomi G10?

Dirt devil.

Niedługo czeka mnie zakup pralko-suszarki. Chciałbym LG, bo mam od nich lodówkę, jest pod wifi, w appce itd. Wiem, że to bajer, co poradzić. Nie zamykam się jednak tylko na LG. Są jakieś marki/modele, które zdecydowanie doradzacie i takie, które możecie polecić? Na co zwrócić uwagę, jaki przydatny bajer warto mieć?

PS. Wiem, że lepiej osobno mieć pralkę i suszarkę, ale nie mam na to ani miejsca, ani pieniędzy :slight_smile:

NIE SAMSUNG!

1 polubienie

Nie polecę nic do 1500, bo mam nieco droższego Samsunga Jet, ale jakbyś potrzebował utwierdzić się w przekonaniu, że potrzebujesz tego typu sprzętu to śpieszę ze stwierdzeniem, że jest do jeden z najlepszych typów sprzętu jakie sobie sprawiłem (zaraz po suszarce do prania :smiley: )

+1 :joy::joy:

Nie podam Ci modeli ale LG bardzo spoko, miałem na wynajmowanych mieszkaniach, brat ma w domu od 5 lat. Ja bym się patrzył w stronę LG właśnie.

1 polubienie

Mamy pralko-suszarkę LG od paru miesięcy,

zmieniliśmy z Candy, która była niby spoko, ale bardzo głośna - LG jest cicha, szybka, dobrze pierze, w małym gabarycie ma dużą pojemność (8,5 prania i chyba 6 suszenia), z suszenia jesteśmy zadowoleni, spełnia funkcję i robi to sprawnie
dzięki wifi mamy powiadomienia o końcu prania w aplikacji i na telewizorze (też LG), w appce można konfigurować własne programy prania lub pobierać gotowe, można też zdalnie włączyć pranie, jeśli pralka jest włączona i pod wifi
a samo programowanie czasowe/opóźnienie startu polega na wyborze czasu końca prania, nie startu, co uważam za wybitne osiągnięcie myśli inżynierskiej, bo ustawiasz sobie na którą chcesz mieć gotowe i zapominasz, bo pralki nie słyszysz, tylko dostajesz pusha z aplikacji,.

6 polubień

a co to za model i czemu taki drogi? :wink:

1 polubienie

a taka, ale kupowana pół roku temu, w detalu chyba kosztowała więcej, w jakiejś promocji wyszła ~2k

https://www.euro.com.pl/pralko-suszarki/lg-f2dv5s8s0.bhtml

1 polubienie

To właśnie jak drzwi od lodówki są otwarte to na TV mi pokazuje :sweat_smile:
Właśnie zastanawiałem się jakie funkcje są dostępne przez appkę, bo wiadomo, że przy lodowce możliwości są mniejsze. Dzięki!

Ja wstępnie myślałem o TEJ.

ja się dokładnie w modelach nie rozpoznaję, ale wygląda podobnie, więc pewnie zadziała podobnie :sweat_smile:

tylko polecam dokładnie sprawdzić wymiary, bo podane przez producenta szerokość i głębokość dotyczą chyba górnego blatu bez uwzględnienia wystających elementów typu bęben, odpływ z tyłu itp…

1 polubienie

To ja mam dokładnie tę o której mówisz i jedyne do czego się przyczepię, to, że suszenie nie zawsze jest do 100%, ale ja wybieram więc częściej suszenie EKO i wtedy suszy do temperatury prania. Ale poza tym - gituwa, polecam.

1 polubienie

Ojojoj, czyżby taka kryształowa* firma leciała w chuja z klientami i oszukiwała ich na potęgę?

Wyjaśnienie gwiazdki

Jakby ktoś nie wiedział z czego się nabijam - mister Dyson to jebany hipokryta oszukujący nawet własny kraj, więc niczego lepszego się po jego firmie nie spodziewam.
James Dyson: the Brexit cheerleader now caught up in ‘Tory sleaze’ | James Dyson | The Guardian

2 polubienia

It sucks… As it supposed to