Retouch4me – automatyczny retusz, na zawodowym poziomie, IMO największa rewolucja w obróbce zdjęć od czasu powstania Photoshopa – Reflink | Moja analiza na blogu
NikCollection – Najlepsza na rynku konwersja do BW, punktowe poprawianie zdjęć itd. – Reflink | To się przewija w moich materiałach od ponad dekady, ale tutaj jest notka o najnowszej wersji.
ON1 – Wiele osób uważa, że robią najlepszy odszumiacz jaki istnieje, ale jak się nie robi tysięcy zdjęć to IMO ten z Topaza jest bardzo konkurencyjny (chociaż w AI co wersję sporo się zmienia) – Reflink
mam różne rozmowy, nie koniecznie “sensitive” i o to się raczej nie obawiam, nie uważam też że sam WhatsApp, messenger i inne z których korzystam są jakoś bardziej bezpieczne
w przypadku imessage chyba musi sięgnąć do iclouda wiec choćby dlatego omijałbym z daleka.
whatsa, telegram, signal maja same z siebie end2end znany lubiany protokół i można je uznać za bezpieczne, dla moich danych wrażliwych (signal i telegram, whats tylko rodzinie)
• iMessage nie używam bo nie mam z kim
• telegram i signal nie używam bo nie mam z kim
• WhatsApp, Messenger i Slack, mam tam rozmowy rodzinne, znajomych lub z pracy (nic do ukrycia) i z pracy to nie mój wybór, więc jeśli “praca” ma wywalone na bezpieczeństwo to czemu ja mam się spinać
Lecimy do Turcji na tydzień, z referalem mam po 5 USD za pakiet 3GB (30 dni). Taniej nie będzie. Jak będę odlatywał Meksyku na zimę, to może inne wyjdą lepiej
A gdyby ktoś chciał mi kiedyś dobrze na Airalo zrobić to mój ref: MARCIN9068 - ja i ty po 3 USD
przerabiałem dokłądnie to samo na początku miesiąca, bo też byłem tydzień w Turcji z Airalo i miałem problem z aktywacją e-sima po zakupie, a próbowałem kilkukrotnie
nie wiem czy zawsze tak to wygląda, ale karta była niby dodana z poziomu appki, widoczna w ustawieniach, ale nie działała i nie mogła się aktywować, więc dla pewności dokupiłem też najmniejszy pakiet roamingowy z mojego polskiego abonamentu, żeby nie zostać bez neta całkiem, a kolejną aktywację karty z Airalo zrobiłem już na spokojnie w Turcji po wylądowaniu - chyba też długo trwała, ale w końu zasięg złapało
jak Karolina jednego dnia zaciagnela jakies bajki dla mlodej to sie lejek wlaczyl. na oko po 3gb. wrocilo do normy rano. gadalem pozniej z babka na czacie i ona powiedziala ze maja limit dzienny ustawiony, ale ona nie wie jaki widzi tylko ze jest przekroczone i za ile godzin sie zresetuje.