📝 Programy do notowania

To Evernote jest? ;o

Tak

Korzystasz z wersji Pro czy podstawowej?

Teraz wersja pro. Do stycznia. A potem się zobaczy :face_with_monocle:

Ma ktoś sposób na Darkmode na Windows/Web w Evernote?

wtyczka Dark Reader, ale tu się robi globalnie wszystko ciemne w przeglądarce

Jako ze mam tego iPada 11 z pencilem to zacząłem sobie robić notatki odręczne na studia i nie tylko. Do wczoraj korzystałem z onenote :wink:
Poznałem połączenie Noteshelf + Evernote i wszystko przeniesione do zielonej konkurencji. Szablony w Evernote mnie naprawdę kupiły. Już stworzyłem gang swoich do ogarniania życia.

Dziwią mnie tylko tak duże różnice między wersjami iPad, Windows i web. Wszędzie pdfy są kompetnie inaczej obsługiwane, w web jest ten podział na kontenery. Te kontenery czasem mi się krzacza, szczególnie przy notatki z Noteshelf, ale za to uwielbiam opcje wybrania, jak ma być wyświetlany PDF, czego w kliencie na Windows nie widzę. No i klient Windows mógłby być ładniejszy trochę. Jak widzę u znajomych na MacOS to aż mi smutno.

1 polubienie

Przeglądam sobie w poszukiwaniu tipow do Evernote, ale znalazłem program dla ciebie. :wink: noteshelf ma ocr w naszym języku i zamienia na tekst. Tutaj szybka próbka możliwości przy jedzeniu kolacji

https://www.evernote.com/referral/Registration.action?sig=4b160b4dcbac90b761154f8b1da8bfef1b4118408a425d21e916afd42bfdc5b4&uid=2240353

Btw z tego linka jest darmowy miesiąc premium na Evernote jak ktoś nie ma konta.

1 polubienie

Co prawda mam już jakieś stare konto w evernote, ale jako że chciałbym podejść do niego jeszcze raz to skorzystałem i utworzyłem nowe :slight_smile:

1 polubienie

Funkcja wyszukaj nic mi nie dała więc pomyślałem sobie: a dopiszę, a może ktoś będzie wiedział i nie będę doopy zawracał nowym tematem. A tematem jest: program do napisania… scenariusza do gry RPG.

Już tłumaczę o co chodzi. Chciałbym znaleźć program, który umożliwiłby mi napisanie części tekstu a następnie jej zwinięcie np do poziomu nagłówka.
image0 image1
Funkcja o tyle potrzebna, o ile tworząc scenariusz, opisy danych lokacji, łatwiej by było na iPadziku (Cloud gamoniu, nie napisałeś na jaką platformę… iOS) widzieć nagłówki np:

• LAS
  • WIEŚ

i po kliknięciu na las dostaję:

• LAS
    No las, drzewa są i trawa i zające srajo.
  • WIEŚ

Czy taki program istnieje? Czy ktoś kojarzy, żeby coś miało taką funkcję. Dodam że najlepiej by było, gdyby był darmowy albo tani. Myślałem, że iAWriter miał podobną funkcję, ale za nic nie mogę jej znaleźć.

Dynalist?

1 polubienie

Dobra, to było dziwne, słucham sobie nowego YesWas’a, słyszę że coś mówisz, piszesz a na ekranie pojawia mi się powiadomienie że wysłałeś wiadomość :joy: Dokładnie o coś takiego mi chodziło! Zaraz będzie testowane. Mam nadzieję, że będzie wystarczająco użyteczny w wersji nie-pro, bo jednak nie piszę na tyle dużo, by rzucać pieniądzem co miesiąc. Bardzo dziękuję :slight_smile:

Zdecydowanie nie musisz płacić :slight_smile:

1 polubienie

Zrobisz też to w Notion, darmowy do pewnego poziomu lub jesli jesteś studentem

2 polubienia

Są jeszcze aplikacje typu Wiki albo zwykle edytory kodu (chociaż oba to trochę jak armata na muchę)
Z drugiej strony - opcja dowolnego edytora jest nienajgorsza, tylko musiałbyś się pewnie trzymać jakiegoś formatu, np. YAML (najbliższy normalnemu pisaniu w tym wypadku)
Pobierz sobie jakiegoś Atoma/visual studio code i spróbuj przetestować, może ci będzie pasowało

A może WorkFlowy? Listy w listach, każdy podpunkt mogę zwinąć, rozwinąć albo wejść głębiej, w zależności czego potrzebuję. Przydaje mi się nie tylko do uczelni, ale też do planowania fabuły opowiadań.
image image

1 polubienie

Właśnie skorzystałem z promocji. :grin:

2 polubienia
4 polubienia

Nie mam zaufania do darmowych planów. Dziś Strava ogłosiła że część darmowych opcji będzie płatna.

1 polubienie