Produktywność / setup Things 3

Spoko rzecz! Ja to rozwiązywałem taskami powtarzającymi się co weekend lub kilka dni, ale to jest bardziej uniwersalne, a w sumie w skróty się nie bawiłem wcześniej - teraz zacznę.

3 polubienia

Też tak robię, mam nawet specjalnie wykucowany skrypt w pythonie do todoista bo inaczej na androidzie nie potrafię XD.

2 polubienia

Poka poka

A da się w thingsach robić przypomnienia np w ostatni piątek miesiąca?

2 polubienia

Da się :slight_smile:

2 polubienia

Zainstalowałem sobie i będę testował :+1:t2:

Smuci mnie ten wątek, bo mam Things na iOS, i pewnie przez Was kupię na Maca, chociaż to trochę hajsu kosztuje :frowning:
Nie mają jakichś zniżek studenckich?

1 polubienie

Niestety nie

Niedawno były promocje. :grin:
Poczekaj może na Things 4 :sweat_smile:

no właśnie na AppShopper widzę, że kilka dni temu było 10 USD mniej. Przegapiłem ja sierot… Nic to, pobiję się jeszcze z myślami, czy mi to potrzebne, bo Mac tylko w domu, więc w pracy i tak korzystałbym jak do tej pory, czyli wyłącznie przez telefon tudzież wrzucając z maila.

Czytam jak się wszyscy zachwycają i nie wiem… testowałem wersje na Mac i jakoś nie poczułem tej magii (nie da się przetestować wersji na iOS). Może na Mac tego nie widać ale jakoś tego nie czuje.

2 polubienia

Da się zaznaczyć za jednym zamachem wszystko w obrębie listy?

Czy da się ustawić przypomnienie na dzień przed wydarzeniem?

Wersje na iOS możesz zainstalować, wypróbować, a potem zrobić zwrot.

nie wiem, czy o to chodzi, ale ja ustawiam sobie deadliny tak, że sam task wpada dzień czy ileś wcześniej.

Np. płacenie rachunków - 10ego zazwyczaj siadam do płacenia wszystkiego. Podatki mam płatne do 20ego, więc cykliczny task mam na 20 dzień każdego miesiąca, ale deadline ustawiony na 10 dni przed, więc już 10ego mam w Today

ja przez parę miesięcy czekałem, aż wpadnie na wyprzedaż i kupiłem z 30% rabatem w końcu - dopóki nie jest Ci a b s o l u t n i e niezbędny, to warto się wstrzymać chyba

werjsa na Maca nie daje swobody gestów - w iOS to jest naturalna sprawa, że coś przesuwasz, przenosisz, przeciągasz, a w MacOS to po prostu nudne klikanie - za to na większym ekranie łatwiej ogarnąć duże projekty

1 polubienie

ios 13.4 ma polaczyc zakupy w jednym i drugim app store, ciekaw jestem jak będzie to wyglądało w przypadku things 3?

Czyli tak po prostu nie da się tego zrobić, jak np w kalendarzu, żeby mieć przypomnienie dzień przed?

w zasadzie nie - on nie traktuje tego jak wydarzeń, które można przegapić, bo nie było interakcji, tylko każdy task jak wpada do “Today” przenosi się automatycznie na jutro itd, jeśli nie został wykonany dzisiaj

1 polubienie

Jednej rzeczy mi brakuje. Czasem siedze na PC z Windows. To moja konsola z dodatkowymi funkcjami. Jednak czasem chciałbym mieć możliwość zajrzenia do Thingsów. Tak spojrzeć odznaczyć i już. Nie pełna funkcjonalność ale jednak.

1 polubienie

Po pięciu dniach testów, Things wyleciały z moich urządzeń lotem koszącym. Wbudowana aplikacja jest moim zdaniem znacznie lepsza.

1 polubienie

Więc postanowiłem się ruszyć i sprawdzić Todoist z paru powodów:

• mam opcję dzielenia projektów z Wojtkiem,

• jest bardzo podobne UI do tego z Things,

• ma aplikacje na Windows + Android oraz wersję webową,

• kosztuje mniej/wcale (zależy czego się potrzebuje, akurat dla mnie nie kosztuje nic),

• ma otwarte API, które pozwala go spiąć z Zapierem/IFTTT.

Używam go dopiero od dziś, ale chyba mi się to spodoba i być może faktycznie w całości przejdę z Things na Todoista. Wszystkie rzeczy wypisane wyżej to bardzo duże plusy, chociaż najbardziej chyba podoba mi się to, że jest więcej niż jeden użytkownik oraz otwarte API, bo można pokucować trochę zadań automatycznie.

A testuję tak bardzo, że po prostu schowałem wszędzie Things, wrzuciłem Todoist DO DOCKA NA IPHONE i zobaczymy co się wydarzy. W najgorszym wypadku - mam kopię wszystkiego (tak, kopiowałem wszystko ręcznie) w Things i mogę spokojnie do tego wrócić. Ale jeśli mam być szczery - mam ogromną nadzieję, że (nawet płatny) Todoist ze mną zostanie na długo.

4 polubienia