A ja dosłownie wczoraj odebrałem coś takiego:
I nadal jest przeceniona na Allegro
Nigdy bym się nie odważył użyć zasilacza z listwy. iSpot kiedyś publikował statystyki, że bodajże 9 na 10 niedziałających iPhonów, jest uszkadzana zasilaczami.
U mnie jest skrzynia z wyprowadzonymi najróżniejszymi kablami, wpiętymi do mocnego zasilacza, a w skrzyni dodatkowo listwy zasilające, ładowarki do akumulatorów z aparatów, do akumulatorów AA/AAA itd.
Mam to:
Do tego mam wpiętą m.in. ładowarkę bezprzedowową Xiaomi 20W oraz luźne kable: USB-C i dwustronny MicroUSB, przypięte do biurka, na wypadek gdybym musiał doładować coś innego; małe słuchawki, iPada, Kindla itd.
Osobno leci jeszcze z tej ładowarki kabel do stojaka ze słuchawkami do pracy.
Laptopy ładują się po USB-C z monitora.
złota łopata ale co tam. Czy polecasz? Szukam właśnie listwy do zasilenia home office.
Właśnie szukam czegoś do zasilania koło łóżka i na razie znalazłem coś takiego:
Całkiem możliwe, że wkrótce będę musiał podjąć jakąś decyzję.
Mam tego Ankera jako ładowarkę podróżną (bo w hotelach w dziwnych miejscach są gniazdka, więc coś na kablu to olbrzymia zaleta) i zazwyczaj działała ok, ale ostatnio nie potrafiła się dogadać ze standem 3w1 od Kuxiu (usbc; z usba nie było problemu)
Ja szukam do podłączenia na stałe, w jednym miejscu.
Mam pytanie, czy jak podłącza się drugie urządzenie do huba, to na chwilę rozłącza inne, żeby „negocjować” optymalne natężenie ładowania i dzielenie na wszystkie podłączone? Podobno w niektórych multiładowarkach Baseusa tak jest.
W większości ładowarek tak jest - mam 8portowego ugreena 200w, ankery, baseusy i wszędzie to samo
To będę musiał się z tym pogodzić.
Dzięki za info.
Yup, we wszystkich ładowarkach tak jest bo musi przydzielić inne wartości jak podłączasz kolejne urządzenie.
Znaczy, to nie tak, że MUSI być restart, standard pozwala na renegocjację po prostu. Ale tak jest prościej
Potejto potato
Po linii najmniejszego oporu, w końcu piszemy o prądzie.
Ale i tak powinno być lepiej niż listwa z portami USB, ewentualnie kilka ładowarek.
Jak potrzebujesz zasilić, np. dwa urządzenia to dwie osobne ładowarki mogą mieć więcej sensu
Teraz tak mam.
I okazuje się, że tylko telefon ładuję codziennie, chociaż coraz częściej w pracy.
Reszta, komputer, Nintendo raz na kilka dni, a czytnik i zegarek to co kilka tygodni.
I to chyba wszystko.
Wybrałem właśnie tę, do której linkowałem. Jest wielka, ale naprawdę solidna i zdecydowanie polecam.
Ideolo. Dzięki wielkie.
ja to bym chcial taka co jest smart i ma osobny miernik na kazde gniazdko