Pomysły na zasilanie domowego biura

A ja dosłownie wczoraj odebrałem coś takiego:

I nadal jest przeceniona na Allegro

3 polubienia

Nigdy bym się nie odważył użyć zasilacza z listwy. iSpot kiedyś publikował statystyki, że bodajże 9 na 10 niedziałających iPhonów, jest uszkadzana zasilaczami.

U mnie jest skrzynia z wyprowadzonymi najróżniejszymi kablami, wpiętymi do mocnego zasilacza, a w skrzyni dodatkowo listwy zasilające, ładowarki do akumulatorów z aparatów, do akumulatorów AA/AAA itd.

2 polubienia

Mam to:

Do tego mam wpiętą m.in. ładowarkę bezprzedowową Xiaomi 20W oraz luźne kable: USB-C i dwustronny MicroUSB, przypięte do biurka, na wypadek gdybym musiał doładować coś innego; małe słuchawki, iPada, Kindla itd.
Osobno leci jeszcze z tej ładowarki kabel do stojaka ze słuchawkami do pracy.

Laptopy ładują się po USB-C z monitora.

1 polubienie

złota łopata ale co tam. Czy polecasz? Szukam właśnie listwy do zasilenia home office.

Właśnie szukam czegoś do zasilania koło łóżka i na razie znalazłem coś takiego:

Całkiem możliwe, że wkrótce będę musiał podjąć jakąś decyzję.

Mam tego Ankera jako ładowarkę podróżną (bo w hotelach w dziwnych miejscach są gniazdka, więc coś na kablu to olbrzymia zaleta) i zazwyczaj działała ok, ale ostatnio nie potrafiła się dogadać ze standem 3w1 od Kuxiu (usbc; z usba nie było problemu)

1 polubienie

Ja szukam do podłączenia na stałe, w jednym miejscu.
Mam pytanie, czy jak podłącza się drugie urządzenie do huba, to na chwilę rozłącza inne, żeby „negocjować” optymalne natężenie ładowania i dzielenie na wszystkie podłączone? Podobno w niektórych multiładowarkach Baseusa tak jest.

W większości ładowarek tak jest - mam 8portowego ugreena 200w, ankery, baseusy i wszędzie to samo

2 polubienia

To będę musiał się z tym pogodzić.
Dzięki za info.

Yup, we wszystkich ładowarkach tak jest bo musi przydzielić inne wartości jak podłączasz kolejne urządzenie.

1 polubienie

Znaczy, to nie tak, że MUSI być restart, standard pozwala na renegocjację po prostu. Ale tak jest prościej

4 polubienia

Potejto potato

Po linii najmniejszego oporu, w końcu piszemy o prądzie.
Ale i tak powinno być lepiej niż listwa z portami USB, ewentualnie kilka ładowarek.

Jak potrzebujesz zasilić, np. dwa urządzenia to dwie osobne ładowarki mogą mieć więcej sensu :wink:

Teraz tak mam.
I okazuje się, że tylko telefon ładuję codziennie, chociaż coraz częściej w pracy.
Reszta, komputer, Nintendo raz na kilka dni, a czytnik i zegarek to co kilka tygodni.
I to chyba wszystko.

Wybrałem właśnie tę, do której linkowałem. Jest wielka, ale naprawdę solidna i zdecydowanie polecam.

1 polubienie

Ideolo. Dzięki wielkie.

Tylko rok i parę miesięcy później i mam i ja

9 polubień

ja to bym chcial taka co jest smart i ma osobny miernik na kazde gniazdko

1 polubienie

Coś za coś. Te smart nie mają zwykle bezpieczników. Te z bezpiecznikami nie są smart.

Sam mam wpięte trzy smart gniazdka przy biurku (choć tylko do wł/wył, pomiary mi są zbędne).

Teraz tylko się zastanawiam czy był sens zamawiać to

Skoro tę listwę mogę bezpośrednio do blatu przykręcić…

1 polubienie