🗳️ Polityka

Rozumiem że pani Paulina M. już nie jest wartościowa?

I to chyba boli najbardziej bo Pola zrobiła naprawdę niesamowitą robotę w temacie wykluczenia transportowego. Ale dziś wkurzyła. I to nie chodzi o same stowarzyszenie.

Dla mnie potraktowanie Matysiak jest raczej już gwoździem do trumny dla mojego poparcia Lewicy, które spadało przez ostatnie pół roku.

1 polubienie

Czemu uważasz że została źle potraktowana?
Nikt z nas nie jest wkurzony za to że co robi ale bardziej za formę. Nie musiała się pchać w stowarzyszenie z jednym z najbardziej śliskich typów z pisu. Czy zespół parlamentarny o przejrzystym funkcjonowaniu nie jest wystarczający?
Druga sprawa to forma w jakiej to zrobiła. No kurczę, jest posłanką, jest w partii a ona nagle wyskakuje z czymś takim, bez konsultacji, bez informowania nas za bardzo o tym. Musiałem dziś siedzieć inl tłumaczyć się na slacku naszego regionu.

Może nasze decyzje były pochopne, działaliśmy na szybko, ale to ona nas postawiła w takiej sytuacji.

———-

Jeszcze taka rzecz. Dziś były ważne dla nas głosowania, jak w sprawie tantiem dla twórców z streamingow. Sukcesy naszych posłanek po walkach w komisjach. I teraz zamiast mówić że dzięki posłankom partii razem Netflix będzie musiał płacić twórcom to jest o tym że Pola zakłada stowarzyszenie z kolesiem który robił walki na cpk.

To ja powiem tak. Nie wiem kim ten człowiek jest, poza tym, że mendą z pisu. Mało mnie to obchodzi szczerze mówiąc.
Właściwie nic o tej sprawie nie wiem, poza tym, że Żukowska się zesrała.

Ale widzę tu obrzydliwe (dla mnie) zachowanie ze strony lewicy. I w sumie razem w szczególności.
Nawet jeśli działanie PM jest naiwne, nawet jeśli forma jest nie taka, jak władze ugrupowania by sobie tego życzyły, to odpierdzielanie takich fikołków, jakie Wy robicie wydaje mi się mocno obleśne.

Dziewczyna chce coś zrobić i wybrała sobie gościa, który też chce coś zrobić.
Ja uważam panią Matysiak za nieszkodliwą kosmitkę, ale dobrze jej z oczu patrzy, więc zakładam, że chce dobrze.

Ted Cruz, który jest skrajną prawicową menda bez kręgosłupa działał ramię w ramię z AOC, którą GOP z kolei uważa za komunistkę i zło wcielone.
Jak nawet w tej tragicznej amerykańskiej pseudodemokracji mogą się dwie skrajności dogadać, żeby ograniczyć lobbing, to czemu nie u Was?

Ano, pozwolę sobie założyć taką tezę, że interesy partyjne są jednak ważniejsze, niż interes społeczny.
Czy mnie to dziwi? Czy spodziewałem się czegoś innego? Czy uważam, że w innych partiach jest lepiej?
Oczywiście, że nie. Ale moglibyście chociaż trochę poudawać. Wiecie, żeby mniejszy niesmak w pysku pozostał wyborcom.

9 polubień

czy mam przytoczyć swoje zdanie o politykach? :slight_smile:

3 polubienia

Dla mnie jako wyborcy i odbiorcy wydarzeń jest to zwycięstwo ideologii antypis. W pewnym momencie, żeby kształtować politykę i poszerzyć grono wyborców - uważam. że trzeba pójść dalej. Nie wiem czy pan Horała jest do tego właściwą osobą, nie kojarzę wałków na CPK, ale Matysiak jest jedną z osób, która mogła pomóc w wychodzeniu z grajdołka antypisowskiego. I taka osoba pada ofiarą rozgrywek wewnętrznych - tak przynajmniej ja postrzegam z zewnątrz. A wcześniej Lewica była bardzo pasywna i nie protestowała, gdy CPK ma już pół roku opóźnienia.

Czy tantiemy z Netflixa zamiast CPK to dobre podsumowanie Lewicy w 2024? :slight_smile:

4 polubienia

Wczesniej czyli ostatnie 15 lat?

Przeciez lewicy juz nie ma. Trzymaja sie stolkow ktore dal im ich ksiaze Donald, bo bez tego nie maja szans nawet przekroczyc progu wyborczego. Za rok beda w PO (ci ktorzy zostana uznani jako warci tego) a reszta bedzie szukala sobie miejsca w jakis partiach kanapowych typu Razem czy PPS

1 polubienie

I tak to wygląda. Razem wypisała się z rządu więc nie ma co liczyć że sukcesy będą ich.

Partia Razem wyraźnie określiła postulaty, których realizacja będzie warunkiem ich wejścia do rządu.
Dalej nie rozumiem, dlaczego ktoś uważa, że mieliby tam wchodzić tylko dla ciepłej posadki, jeśliby nie mieliby szansy realizować tych postulatów.
Kosiniak z Kamyszem i Szymonem w roli trzech ogonów majtają psem, a Lewica firmuje to uśmiechem.

3 polubienia

W takim razie dlaczego zostają w Zjednoczonej Lewicy, a nie idą swoją drogą? Oh, wait, właśnie - dla ciepłych posadek w jeszcze kolejnej kadencji Sejmu. Z nimi jakąś szansę mają, sami to mają, ale chyba tylko do jakiejś rady powiatowej, a i to jest wątpliwe :upside_down_face:

Będziesz musiał odbębnić nadgodziny z tłumaczenia się, bo chyba coś na Paulinkę mają xD

https://x.com/szsz_velsek/status/1806700757569139041?s=61

Yikes :nauseated_face:

3 polubienia

3 polubienia
2 polubienia

Śmiechłem srogo

10 polubień

Patronite zarobił u mnie punkty

2 polubienia

:grin:

2 polubienia

Smutne