Mam!
https://allegro.pl/oferta/spinfit-cp360-s-ss-profesjonalne-nakladki-2-pary-8184054028
Potrzebuję kupić głośniki do komputera do domowego biura. Wydawało mi się, że te w monitorze całkowicie mi wystarczą, bo większość czasu i tak spędzam w słuchawkach, ale od czasu do czasu muszę coś obejrzeć bez słuchawek i wtedy, po zdjęciu Bose 700, ten dźwięk po prostu boli.
Wymagania:
- Nieduże
- Dobrze grające
- Nie zabijające ceną (do 500 zł najchętniej)
- Nieduże
- Żeby nie świeciły jak choinka
- Najchętniej podłączenie po USB (kontrola głośności z Windows)
- Nieduże
- Nieduże
- Najlepiej jakby były małe.
Patrzyłem na Logitech Z407, tylko gdzie ja ten subwoofer wdupię to nie wiem.
Creative T20 albo T40?
obojętnie gdzie znajdziesz miejsce:)
Czyli mówisz że warto?
od ponad 10 lat mam Z906 i chyba do kompa nie ma nic lepszego jak potrzebujesz coś słabszego to 407 wystarczy:)
Hej, polecicie jakiś monitor 27 cali 4k na usb-c, bo już trochę zmęczyło 32 cale przy maku mini, myślałem o Dell P2723QE.
nie na usb-c ale display port i hdmi2 chyba przejściówki są. LG działa idealnie u mnie z PC - bonus odświeżanie 144hz.
Liczę na trochę niższa cenę i jak dla mnie trochę zbyt gamingowy klimat, ale natknąłem się przy okazji na https://www.lg.com/pl/monitory/lg-27un880-b i wyglada obiecująco
Posiadam i polecam, zwłaszcza w tej kwocie. Posiadam 2 sztuki.
60hz bleh:(
Tylko na co komu więcej jak cały dzień ktoś siedzi w w celu czy innym klepaniu kodu?
Mnie korci LG DualUp. Na górze poczta/teamsy, na dole excel/przeglądarka i można pracować.
wygląda fajnie ale niestety to jest tylko 2x 2K.
Dokładnie, dlatego ja bym chciał kupić jakoś sam uchwyt ale nie wygląda by się dało
Tylko czy do pracy biurowej potrzebuje coś więcej niż 2K? Choć z drugiej strony nowy monitor będzie kupowany pod nowego MBP.
Tak.
To w takim razie cały na biało wjeżdża Samsung M7. Ale to jest mój typ na teraz, w przyszłym roku może w tym budżecie cenowym być coś innego.
Moim zdaniem właśnie do pracy biurowej jest 4/5k. Ja miałem bardzo duże problemy ze wzrokiem pracując z mail, dokumentami. Pod wieczór łzawienie patrząc w monitor. Odkąd mam iMac 5k jest ZNACZNIE lepiej. Właśnie ten kontrast i ostrość jest nie do przecenienia jak się wpatrujesz w literki.
Ofc dodatkowym bonusem jest kalibracja kolorystyczna prosto z fabryki (wiem ze są różne zdania ale do moich zastosowań jest super!).
Mam 2 monitor 2k i to jest najbardziej paląca kwestia do zmiany w moim setupie.
Jak stoją obok siebie to wręcz boli.
jak posiedzisz pol dnia przy 60hz a później drugie pol dnia przy 144 to zobaczysz różnice w umęczeniu oczu. druga sprawa przy 144hz obraz wydaje sie/wygląda mega stabilny - wygląda jak obrazek a nie coś ruchomego.
nawet jakby tylko siedział word/excel/przeglądarka to nie wyobrażam sobie cofki do 60hz