Zakładam temat dla szybkich polecajek/pytań.
Krótkie pytanie - mobilny router/modem LTE? Opcja najtańsza bo i tak będę to miał w biurze na stałe ale ważne, żeby było w miarę małe i szybkie.
Zakładam temat dla szybkich polecajek/pytań.
Krótkie pytanie - mobilny router/modem LTE? Opcja najtańsza bo i tak będę to miał w biurze na stałe ale ważne, żeby było w miarę małe i szybkie.
Samodzielny czy na USB?
Samodzielny.
Z tanich to można w sensownych pieniądzach wyrwać Huawei E5573 bo na pewno Play go dokładał jako bundle - max prędkość 150Mbps, wifi dwuzakresowe, wspiera Aero2, cena około 100-150zł na portalu aukcyjnym
Mam aktualnie Huawei E5220 i strasznie zamula. Ta Twoja propozycja będzie szybsza?
5520 to 3g, prędkość max 21Mb, więc 7,5 raza wolniej niż 5573 (w teorii)
Okej. A teraz coś stopień wyżej?
(Na jednym forum hobbistycznym, na którym siedziałem, regułą była zasada “Zawsze pomożemy Ci przekroczyć budżet” ;))
Mówisz - masz
Huawei E5170 - LTE niby tak samo 150Mb, ale do 32 urządzeń i ma wyjście LAN !! czyli można za nim podpiąć zwykły router sieciowy i zasilać z niego sieć lokalną bez używania wifi
Jedyne czego mi w nim brakuje to USB to podłączenia drukarki żeby z niego zrobić serwer wydruku
Dzięki. To chyba będzie to
Możesz wykorzystać stary telefon do tego.
Krótkie pytanie - szukam słuchawek do pracy. Wymagania:
Czy poza tymi coś innego polecicie?
To i ja podpytam - smartfon z androidem - brać Pixela 3a (4/64GB) czy OnePlus 7 (bez pro)?
Za Pixelem przemawia dobry aparat, aktualizacje, mini jack.
Za OP więcej RAMu, więcej pamięci, normalny dual sim.
O kurcze, przy takim wyborze chyba jednak brałbym OnePlusa. Jednak plusów (hehe) jest więcej niż w przypadku Pixela 3a. Akurat aktualizacje w obu wypadkach są tak samo szybkie bo OnePlus sobie z nimi świetnie radzi.
Pytanie, czy chcesz taki ogromny ekran?
Obecnie mam telefon z dużymi ramkami, ekran byłby większy ale sam telefon raczej nieznacznie więc chyba muszę z tym żyć.
To ja bym szedł w OnePlusa. Mimo wszystko to mocniejsze urządzenie. Mocny flagowiec*. Pixel 3a to raczej budżetówka.
Popieram. Bierz Oneplusa. Dla samej nakładki OxygenOS bym brał bo to jest dokładnie to czym powinien być Android, tylko chłopaki są zawsze krok naprzód
Zdecydowanie poszedłbym w OP7. Sprzęt mocniejszy, aktualizacje dostaje (chociaż nie tak szybko jak Google), a jak będziesz chciał to zawsze możesz doinstalować Google Camera Mod, aby mieć aparat z Pixela.
Vox populi, vox Dei.
Jedyny problem z Oneplus to to że wypuszczają nowe wersje co 6 m-cy. Można przekładać zakup w nieskończoność
Teraz np. prawdopodobnie będzie premiera OP7T 15-go października.
Zamówiłem XD
Możecie się spodziewać świetnych promocji i niskich cen on OP7 w ciągu kilku dni, bo tak jest zawsze jak coś kupuję