Polecajki sprzętowe

Zakładam temat dla szybkich polecajek/pytań.

Krótkie pytanie - mobilny router/modem LTE? Opcja najtańsza bo i tak będę to miał w biurze na stałe ale ważne, żeby było w miarę małe i szybkie.

1 polubienie

Samodzielny czy na USB? :smiley:

Samodzielny.

Z tanich to można w sensownych pieniądzach wyrwać Huawei E5573 bo na pewno Play go dokładał jako bundle - max prędkość 150Mbps, wifi dwuzakresowe, wspiera Aero2, cena około 100-150zł na portalu aukcyjnym :smiley:

1 polubienie

Mam aktualnie Huawei E5220 i strasznie zamula. Ta Twoja propozycja będzie szybsza?

5520 to 3g, prędkość max 21Mb, więc 7,5 raza wolniej niż 5573 (w teorii) :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Okej. A teraz coś stopień wyżej?

(Na jednym forum hobbistycznym, na którym siedziałem, regułą była zasada “Zawsze pomożemy Ci przekroczyć budżet” ;))

2 polubienia

Mówisz - masz :slight_smile:
Huawei E5170 - LTE niby tak samo 150Mb, ale do 32 urządzeń i ma wyjście LAN !! czyli można za nim podpiąć zwykły router sieciowy i zasilać z niego sieć lokalną bez używania wifi :smiley:
Jedyne czego mi w nim brakuje to USB to podłączenia drukarki żeby z niego zrobić serwer wydruku :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Dzięki. To chyba będzie to :slight_smile:

1 polubienie

Możesz wykorzystać stary telefon do tego.

2 polubienia

Krótkie pytanie - szukam słuchawek do pracy. Wymagania:

• Bluetooth
  • Nauszne/wokółuszne
  • Dobrej jakości mikrofon (będą głównie do telekonferencji itp)
  • Cena maks. 250 zł
  • Bardziej zależy mi na jakości głosu/mówienia niż muzyki, do muzyki mam inny sprzęt

Czy poza tymi coś innego polecicie?

1 polubienie

To i ja podpytam - smartfon z androidem - brać Pixela 3a (4/64GB) czy OnePlus 7 (bez pro)?

Za Pixelem przemawia dobry aparat, aktualizacje, mini jack.
Za OP więcej RAMu, więcej pamięci, normalny dual sim.

O kurcze, przy takim wyborze chyba jednak brałbym OnePlusa. Jednak plusów (hehe) jest więcej niż w przypadku Pixela 3a. Akurat aktualizacje w obu wypadkach są tak samo szybkie bo OnePlus sobie z nimi świetnie radzi.

Pytanie, czy chcesz taki ogromny ekran?

1 polubienie

Obecnie mam telefon z dużymi ramkami, ekran byłby większy ale sam telefon raczej nieznacznie więc chyba muszę z tym żyć.

1 polubienie

To ja bym szedł w OnePlusa. Mimo wszystko to mocniejsze urządzenie. Mocny flagowiec*. Pixel 3a to raczej budżetówka.

• nawet nie pro
1 polubienie

Popieram. Bierz Oneplusa. Dla samej nakładki OxygenOS bym brał bo to jest dokładnie to czym powinien być Android, tylko chłopaki są zawsze krok naprzód :smiley:

1 polubienie

Zdecydowanie poszedłbym w OP7. Sprzęt mocniejszy, aktualizacje dostaje (chociaż nie tak szybko jak Google), a jak będziesz chciał to zawsze możesz doinstalować Google Camera Mod, aby mieć aparat z Pixela.

1 polubienie

Vox populi, vox Dei.

2 polubienia

Jedyny problem z Oneplus to to że wypuszczają nowe wersje co 6 m-cy. Można przekładać zakup w nieskończoność :smiley:

Teraz np. prawdopodobnie będzie premiera OP7T 15-go października.

2 polubienia

Zamówiłem XD
Możecie się spodziewać świetnych promocji i niskich cen on OP7 w ciągu kilku dni, bo tak jest zawsze jak coś kupuję :sweat_smile:

3 polubienia