To jakbys byl jeszcze raz i zobaczyl Digitala. To dawaj znac. jakos sie dogadamy
W Irlandii w sumie przestałem śledzić jak dorwałem swoją w lutym. Polecam śledzenie Twittera. Ten podrzucony wyżej może się sprawdzić. Ja śledziłem konto z dropami IRL only i szybko to zaskutkowało zakupem konsoli.
Miesiąc temu byłem w północnej i w Game widziałem jak kobieta odbierała dwie ps5 dla nastoletnich bliźniaków, którzy tam z nią byli, więc sprzęty są. Trzeba tylko trochę szczęścia.
No wlasnie z tym szczesciem to ja jestem na bakier jakos.
Zdecydowanie twitter. I ustawione powiadomienia na to konto. Przed tym to ze dwa miesiące dowiadywałem się o dropach jak już były wyprzedane. Dałem follow na Twitterze i pierwszy hint po tym, dwa dni później “za godzinę gamestop będzie odpalał sprzedaż na stronie” zapewnił mi konsolę.
Dzieki wszystkim ktorzy polecili mi Twittera. Dzieki temu bylem na bierzaco i dzisiaj rzucili w dwoch miejscach. John Lewis - juz mialem w koszyku ale jak kliknalem “pay” to mi system powiedzial ze juz nie dostepna. Za to wysmarowalem im komplaina bo kurde w sklepie tez ci wyciagaja z kosza?
Nieistotne bede sie z nimi boksowal dla zasady.
Kilka godzin pozniej rzucili w very.co.uk. czekalem w poczekalni godzine. Ale sie udalo:
Thanks for shopping with Very,
here’s your order confirmation
1 Digital Console with optional extras QMJQE1D**
Nie chcialem kontrolera dodatkowego, ale no coz. bede mial.
No i elegancko. Enjoy
Oj tam oj tam. Dokupisz ładowarkę i będziesz podmieniał. Ja mam trzy a sam gram
Odkąd mam ładowarkę, ten stand na pady, to drugi pełni rolę wypełniacza przestrzeni…
Dobra. Mam pytanie z cyklu “jestem tu nowy”. Nigdy nie mialem PS, zawsze X’y. Swoja droga teraz tez mam XSX i sie go nie pozbede. Mam ultimate pass i szczerze mowiac nie mam ochoty wrzucac kasy na cos podobnego u Sony.
Da sie swobodnie PS’a uzywac bez zadnych dodatkowych PSN, plus i tego typu cudow?
Moim golem obecnie jest kupic te tytuly jakich nie ma na X’a. Ograc. I poczekac na kilka nastepnych ktore beda tylko na PSa.
Tak, wiem. Sa tansze hobby niz kupowanie PS5 dla paru tytulow Ale moglem to zrobic wiec dlaczego nie?
Jak najbardziej można. Natomiast kupując PS5, dostajesz PS Collection,czyli 20 gier z czego połowa to najlepsze exy Sony z poprzedniej generacji. Dostęp masz do niej tylko posiadając aktywne PS Plus. Także masz wybór: kupować gierki pojedynczo albo opłacić plusa tla PS Collection.
Generalnie Plus u mnie to £7 miesiecznie, £20 na 3 miesiace lub £50 na rok. W ciagu roku na pewno ogram wszystko co chce. Zakup tych gier co mnie interesuja to kwestia £15 za sztuke. Ale mam na wlasnosc. Z tym ze, czy ja naprawde wroce kiedys jak juz ogram? Wiem, na to pytanie tylko ja moge znac odpowiedz. Do Tomb Raider wracam czasami. Jak bedzie z tymi na PS? Nie wiem.
Na pierwszy ogien chce Horizon Zero Dawn i God of War. Wiec to kwestia £30.
Naprawde mam zagwozdke. Cos jeszcze ciekawego jest w tej 20 z plusa?
- Bloodborne
- Days Gone
- Detroit: Become Human
- God of War
- Infamous Second Son
- Ratchet and Clank
- The Last Guardian
- The Last of Us Remastered
- Until Dawn
- Uncharted 4: A Thief’s End
- Batman: Arkham Knight
- Battlefield 1
- Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles Edition
- Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
- Fallout 4
- Final Fantasy XV Royal Edition
- Monster Hunter: World
- Mortal Kombat X
- Persona 5
- Resident Evil 7 biohazard
Oznaczyłem te moim zdaniem najciekawsze
TLOU, Uncharted 4, God of War, Detroit: Become Human z exow. Nie sprawdzałem Last Guardian i Until Dawn. Days Gone mi nie podeszło - open world jakich setki. Myślałem, że Ratchet 2016 też tam jest, ale jednak zgarnalem go, jak Sony rozdawało za darmo.
Z multiplatformowych to już musisz zobaczyć w co grałeś
Edit. Ratchet jednak jest na tej liście i bardzo go polecam.
Horizon widze nie ma. I tak bede musial kupic. Moze potestuje tak ze 3 miesiace.
Dzieki za wskazowki.
Nie wiem gdzie to wkleić więc wkleję tu bo God of War to exclusive totalny na PS.
Człowiek odpala steama i oto co widzi…
To tak jak i Horizon.
Spokojnie kupisz za £40, moze na BF bedzie jeszcze taniej.
Horizon tez jest na PC. Ale mimo tego ze mam PCta bebechami do grania. RTX, i7 i takie tam. To powiem szczerze ze przed komputerem juz od roku nie mam ochoty siadac. I nie dlatego ze nie lubie na PC grac. Ale dlatego ze od pierwszego lockdown pracuje z domu. A ze biuro ktore wczesniej roblo za man-cave jest teraz moim miejscem pracy codziennie. I jak skoncze, to nie mam tam ochoty wracac wieczorem.
Co kupie za £40? Horizon jest w tej chwili za $15 w sklepie Sony? I przepraszam za ignorancje, a co to BF?
Mialem na mysli PlayStation Plus.
Black Friday
Dokładnie, nie kupuj ps plus przez PlayStation tylko jakieś klucze gdzie indziej. Polecam na hotukdeals sprwwdsac albo ustawić alert
Koledzy jak już macie wszyscy PS5 to może macie na zabyciu jakieś dualshocki