PlayStation 5

Mam pytanie o achievementy - czy jest jakaś strona/aplikacja do odznaczania i śledzenia postępu w danej grze, żebym wiedział co mi zostało do platyny gdy wiele osiągnięć jest ukrytych?

A nie wystarczy konsola lub aplikacja playstation na telefonie? Można podejrzeć nawet te ukryte.

Albo coś takiego

I stało się - przez Ratcheta skusiłem się i zamówiłem PS5…

6 polubień

Z braku informacji miałem już brać na PC a tu pyk. Do września poczekam. Zwłaszcza, że próbowałem grać na komputerze i gra wydaje się być stworzona pod pada.

Zobaczymy, co ta generacja ma do zaoferowania. Podobno futro tak realistycznie faluje, ze aż posłowi Sosnierzowi zapiera dech w piersiach.

5 polubień

Czyli jednak to furry, a nie ukryty romans z Pauliną Matysiak? :upside_down_face:

https://twitter.com/PlayStationPL/status/1433431497277513731

Tune in next Thursday, September 9 at 1:00pm Pacific Time / 9:00pm BST / 10:00pm CEST for a look into the future of PS5. The Showcase will weigh in at around 40 minutes and include updates from PlayStation Studios and some of the industry’s most imaginative developers, for games releasing this holiday and beyond. And stick around after the presentation to get more updates from some of the studio teams featured in the Showcase.

One thing to note: PlayStation’s next generation of VR won’t make an appearance this time. But there will still be plenty of great PS5 games from developers large and small. We hope you can join us!

1 polubienie

Chciałbym, żeby pokazali coś poza HZD, GoW i Deathloopem.
W konferencjach MS podoba mi się, że zawsze znajdzie się miejsce na indyki czy jakieś ciekawe zewnętrzne produkcje. A Sony wałkuje 3-4 swoje marki, a jak już mają jakieś nowe IP - Deathloop, to pokazują je po 20 razy, bo nic innego nie mają.

1 polubienie

Czy ktos wspominał o 6 miesiącach Apple TV+ dla posiadaczy PS5 ? Jezeli nie, to jest teraz taka oferta. Nie wiem tylko czy sie stackuje z aktywna juz promocja lub jezeli juz ktos wczesniej skorzystał z oferty.

Stackuje się. Odpaliłem w lipcu chyba i mi dorzuciło 6 miesięcy do darmowego roku po zakupie ipada.

Edit. Byłem pewny, że tutaj się o promocji dowiedziałem, ale teraz nie widzę wzmianki.

1 polubienie

No i przyszedł mój preorder wersji specjalnej… No i cóż…

Steelbook jest śliczny

Jako fan Silent Hill jestem ukontentowany doatkową płyta ze ścieżką dźwiękową.

Jako fan twórczości Zdzisława Beksińskiego płaczę w środku. Coś co było zapowiadane jako “Artbook” okazało się malutką książeczką z kilkunastoma grafikami. Rozpieszczony książkami w stylu “The art of the last of us” liczyłem na coś podobnego. A na pewno większego, żeby można było sobie szczegóły grafik pooglądać.

2 polubienia

WOLVERINE, SPIDER MAN 2, GOD OF WAR RAGNAROK!!! CO TU SIĘ DZIEJE?!!! :exploding_head:

Do tego remake KOTOR i świetnie wyglądające Forspoken. Aż tak dobrej prezentacji się nie spodziewałem.

1 polubienie

“Not actual gameplay” - czyli w sumie nie wiadomo nawet jak to będzie wyglądało :stuck_out_tongue:

Wiadomo że będzie Wolverine, to nie wystarczy?

1 polubienie

Przecież już była gra gdzie się loganem chodziło, prawie jak Tomb Raider wyglądała :slight_smile:
Sama postać to jeszcze nic, kwestia co z tym zrobią. Jak to będzie jakaś bezmyślna tłuczka w stylu god of war to szkoda czasu :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Tyś jest chory :smiley:

4 polubienia

No przeszedłem całą X-Men Origins: Wolverine tylko dla Logana :slight_smile:
Moja ulubiona postać z całego universum, ale tylko dla niego w słabą grę bym nie grał ¯_(ツ)_/¯

Logan jest przeorany ze wszystkich stron już, przydałoby się odrobinę świeżości. Rozumiem, że więcej ludzi przyciągną jego postacią, ale mam nadzieję, że ewentualny sukces tytułu pozwoli przedstawić innych X-Men, albo przynajmniej X-23.
Jak pokazał przykład Milesa, jest to do zrobienia.