A tak przy okazji najnowszej płyty Ulvera, to teraz co trochę wlatują na streaming nowe remixy “Machine Guns And Peacock Feathers” i poprzedni to jest mistrzostwo.
To znaczy jak zobaczyłem, że 2 zespoły z mojego top 5 zespołów (Ulver i Carpenter Brut) zrobili coś razem, to wiedziałem, że będzie dobrze - a jest nawet lepiej:
Themes są praktycznie niedostępne, chyba ze się kupi na Bandcampie, co polecam (można później dodać sobie do Apple Music).
Tak samo zreszta jak Kveldssanger.
Kiedyś słuchałem sporo polskich rapsów, do których nawet dzisiaj lubię wracać: Kaliber, Pezet, Łona, Fisz, O.S.T.R., Paktofonika - stara szkoła. Potem pojawiła się nowa fala, wysyp raperów, którzy ani tekstowo, ani muzycznie do mnie nie trafiali przez co opuściłem się w słuchaniu jakichś nowości. Od pewnego czasu jednak szukam czegoś co mnie zainteresuje wśród młodziaków, którzy nie używają autotuna. Poniżej kilka moich propozycji, może ktoś z Was miał podobnie jak ja i te kawałki mogą komuś dobrze wejść:
Asthma, młodzian ze stylem i przekazem. Będzie o nim głośno:
Bober:
BeCeKa:
Szczyl:
Patogen:
KdS:
Bonusowo dorzucam absolutny sztos, który może do młodziaków nie należy, a na scenie jest od wielu lat (a raczej był, bo Syny jakoś kilka tygodni temu się rozpadli). Trochę cięższy klimat, ale warto: