Tru.
Od wczoraj mnie prawy bark napier*ala tak, że ledwo nim ruszałem wieczorem, rano było już lepiej i wciąż się poprawia, ale mobilność cały czas zmniejszona.
A najlepsze, że nie zrobiłem nic, żeby go zepsuć, po prostu tak sobie nagle zaczął boleć…
Niestety czasem tak jest. SKS… Nr 1 w moich wydatkach w tym roku jest fizjo i w ogóle tego nie żałuje. Ogranizm to naczynia połączone a czasem bark może boleć od pozornie niezależnej cząstki ciała. Albo źle spałeś ;]
Ja chyba codziennie źle śpię, bo zazwyczaj na boku i często przed snem leżę z Kindlem, więc trochę inaczej niż jakbym był luźno ułożony…
Najpewniej przez złą pozycję siedzącą za biurkiem się czegoś nabawiłem, w połączeniu z nieoptymalnym setupem w biurze i wysokim wzrostem…
To masz taki sam setup jak i ja (tylko ja z iPadem)
Mogę polecić jedna rzecz - poduszkę ortopedyczna - wyprofilowana. Jak jesteś z wwa to Ci nogę polecić sklep na Żoliborzu. Chyba w granicach 200 zł a u mnie bóle szyi i barków bardzo zmalały!
Jedziesz, odbierasz rozmiar i nawet na boku się lepiej wyśpisz.
A chętnie przyjmę rekomendację
Devonthink przy próbie przeniesienia jednego web archiwum zastrajkował. Pomogło tylko usunięcie go (w sensie archiwum)
Nie martw się, bywało gorzej, odstawisz do serwisu i za chwilę będzie jak nowy!
Pakowanie przed remontem to ZŁO.
Pakowanie w ogóle to zło. Nawet przed krótkim wyjazdem. Dlatego szczerze współczuję.
Nie widzę problemu. Wyjmujesz z szafy walizkę, wyjmujesz rzeczy z szafy/łazienki/kuchni, wkładasz do walizki, done. Jedyny problem to elektronika, ale po ostatnich zakupach zasilaczy z kilkoma wyjściami USB i rezygnacji z zabierania aparatu fotograficznego problem jest w zasadzie rozwiązany.
Mam dwójkę dzieci, więc muszę do tego dopakować pościel, ich ubranka, jakieś zabawki itp itd. Plus nie lubię tego robić po prostu. Elektronika to nie problem, bo w zasadzie mam wszystko w moim plecaku EDC.
Dostałem opieprz od ojca, bo “nie tankujesz na Orlenie”…
Ode mnie masz głębokie wyrazy szacunku za nietankowanie na orlenie
Ja tankuje bo nie muszę nawet wchodzić na stacje żeby zapłacić. Skan telefonem i dojeżdżam a fv na maila. Dla mnie nie ma już powrotu do stania w kolejce żeby zapłacić za paliwo…
To samo jest w Circle K.
Ja nie tankuje na narodowym, polskim, katolickim koncernie, który zarabia tylko i wyłącznie na Polakach, ponieważ to w Polsce narodowy, polski i katolicki koncern jest często najdroższą opcją, zaś w Niemczech Star’y są często najtańsze.
Co śmieszne, stacje od Carrefoura mają dokładnie to samo paliwo taniej.
Chyba wszystkie stacje w Polsce mają paliwo od Orlen ¯_(ツ)_/¯
No błagam Cię:
** Jeżeli potrzebujesz faktury z NIP nabywcy, dokonaj płatności w sklepie. W obecnie testowanej wersji ta opcja nie jest jeszcze dostępna.*
** W przypadku płatności za paliwo, na rachunku dokonywana jest rezerwacja środków. Finalnie pobierana jest tylko kwota zakupu*
Z czym do ludzi