Gorzkie żale

Czy w tym tadekverse tamten Tadek jest turbofanem Apple i całą kuchnię ma z Ikei? :wink:

7 polubień

Gdyby to było to, kupon na 10% ciągle by działał. A nie działa. Więc nie zwariowałem :wink:

1 polubienie

Ale ja mam kuchnię z Ikei :wink:

Nie, od Agata Meble

3 polubienia

Przez cały grudzień, wybrany przeze mnie gramofon, był dostępny w wybranym przeze mnie sklepie. Ale chciałem go kupić za punkty więc czekałem do stycznia.
W styczniu gramofon przestał być dostępny. Więc wrzuciłem sobie w obserwowane i czekam.

Dostałem powiadomienie, że gramofon jest ale dostępny w wersji “ordered on request”. Tak więc za punkty kupiłem vouchery, za vouchery zamówiłem gramofon. I cisza. Cisza od tygodnia.

Dziś dostaję powiadomienie o zmianie w zamówieniu - pojawił się przewidywany czas dostawy.

2 sierpnia 2025.

10 polubień

Już myślałem, że to ta sama historia, że alternatywny Tadek dostanie gramofon.

4 polubienia

A co kupiłeś?

1 polubienie

Gramofon?

5 polubień

to zalezy ktorego Tadka spytasz

6 polubień

No i idealnie na jesień bedziesz mial, teraz zaraz cieplo to nie bedziesz w chalpie siedzial nad gramofonem przeciez :smiley:

6 polubień

No ale jaki konkretnie xD

2 polubienia

Biały

3 polubienia

A konkretniej ten biały

Jak przyjdzie w sierpniu to się pochwalę :smiley: :smiley:

:fallen_leaf: totalnie. Jesieniara vibe na propsie. :maple_leaf:

1 polubienie

Mam plan na moment gdy będę obrzydliwie bogaty. Wówczas kupię sobie gramofon z tej strony:

Miałem raz okazję widzieć go w akcji i wyglądało to niesamowicie. Ale to jak bardzo trzeba dbać o ten sprzęt, jak często trzeba go czyścić z drobinek kurzu uświadamia mnie że dopiero na emeryturze miałbym czas się tym zająć. A skoro emerytura, to wyklucza to moment bycia obrzydliwie bogatym. :cryingjordan:

1 polubienie

zawsze mozesz jeszcze poszukac bogatej zony. Najlepiej takiej co lubi gramofony. I wtedy nie musisz nawet czekac do emerytury

8 polubień

Odnowienie domeny w jdm.pl skoczylo w ciagu 5 lat z 5zl do 100zl. Szukam tanich domen.
Edit: okazuje sie ze najtansza w Cloudflare jest domena … .uk. Niecale $5

1 polubienie

Tanio to było, już nigdzie nie jest tanio z domenami.

Ja trzymam w aftermarket od lat. Pierwszy rok wszędzie może być tanio. Ale odnowienia wieloletnie mają na ok poziomie (chodź faktycznie nie porównywałem ostatnio cen).

kiedyś trzymałem na nazwa.pl ale okazali sie mega januszami i uciekłem do ovh i jest spoko. irytujący jest interface ale raz do roku jak jakąś domene musze kupic to przezyje a przedłuzenia robie zawsze na 5 lat (a kupione w miedzyczasie dociagam do okresu wygasniecia) wiec tym bardziej ichni int jest do przezycia:)

3 polubienia

A moje kupić domenę .ovh a używać jej poza OVH? bo to chyba u nich najtańsza domena

1 polubienie