Gorzkie żale

Możesz, ja tak trzymam i bangla. Mam domeny z ovh hostowane na seohost. Chyba najtańsza działająca opcja :smiley:

2 polubienia

Czy ja dobrze rozumiem cennik ovh ze domene pl moze zarejestrowac za 16 zl/rok i od razu w tej cenie wziac na 10 lat? To dziala rowniez przy transferze?

2 polubienia

Komplikacji ciąg dalszy. Wybił zapowiadany termin jako ostateczny na odbiór komputera. Napisałem maila czy dzisiaj będzie. Jak zwykle szybko dostałem odpowiedź (super mają obsługę klienta), że części doszły, właśnie dokręcają ostatnie śrubki i na koniec dnia pewnie będzie, najpóźniej jutro (bo to koniec dnia, więc złożyć złoża, ale może odbiór jutro). Właśnie odebrałem telefon (super że zadzwonili), że zrobili testy i pamięci RAM są walnięte, a dzisiaj właśnie im się skończyły zapasy i już zamówili nowe, które będą najpewniej jutro, szybko je włożą, sprawdzą i będzie. Ale może być też tak, że będzie dopiero w poniedziałek. Nie spieszy mi się już teraz jakoś bardzo, ale mam dość wolny weekend i super byłoby go odebrać jutro.

4 polubienia
  • ej dzwoni ten gosciu od kompa co go nie mamy
  • powiedz mu ze RAM popsuty
  • to mu powiedzialem w srode
  • no to mu powiedz, ze zamowilismy RAM i nie dojechal i bedzie w poniedzialek
  • no dobra, a jak zadzwoni w poniedzialek?
  • na Kajmany?
13 polubień

W całym swoim życiu miałem tylko raz do czynienia z walniętą kostką RAMu - bez niej komputer działał, chociaż wolniej. I to nie chodziło tylko o mój sprzęt, ale też rodziny, znajomych, w pracy i w ogóle. Podejrzewam po różnych wpisach na forach, że to rzeczywiście może być wymówka montażystów :wink:

2 polubienia

No to do gorzkich bo pieniędzy z tego zlecenia już raczej nie zobaczę…

7 polubień

Na całe szczęście jeszcze im nie zapłaciłem bo płatność przy odbiorze. Widocznie im nie zależy na tych kilku tysiącach.

3 polubienia

Zaczyna się z tego robić saga jak @Tadek i Ikea. Odkryłem po powrocie do domu, podczas konfiguracji, że zamontowali mi dysk 1TB zamiast 2TB. Niestety było już po 17, więc pewnie dopiero w poniedziałek mi odpiszą. Nie powstrzyma mnie to przed zabawą w weekend, ale ograniczę instalację aplikacji itp, bo nie wiem czy przeniosą mi dane na nowy dysk jak go będą wymieniać. Nie chceęteż po prostu dołożyć drugiego dysku 1TB bo po co mam sobie zajmować jeden slot, który może w przyszłości będę chciał wykorzystać na coś innego (nie wiem też wtedy czy nie trzeba nowej partycji dla takiego dysku robić, nie znam się). Chyba zażądam jakiejś rekompensaty, bo nie dość, że mieli 2tygodnie opóźnienia względem tego co zapowiadali na stronie i w mailach (a pytałem przed zamawianiem ile się zwykle czeka) to jeszcze taka „pomyłka”. A na pewno im nie oddam tego komputera na nie wiadomo ile znowu, lepiej żeby to mi od ręki wymienili.

11 polubień

Przypomina mi się jak kilka lat temu kupowałem kompa.
Akurat miałem kilka tygodni wolnego aby pograć. Wybrałem konfiguracje i wiedząc, że może to trochę potrwać, złożyłem zamówienie z tydzień przed wolnym. Czekałem chyba m.c. Nie zrezygnowałem tylko dla tego, że zaproponowali mi sporo dodatkowych opcji (jakiś szybszy i większy dysk, ram) i jakieś inne dodatkowe rzeczy - mało istotne. Nie wiem jak im się to opłacało bo konfiguracja poszła sporo w górę.
Doczekałem się. Choć, super spokojny czas na granie w gry, musiałem zagospodarować inaczej.

3 polubienia

Ja wciąż czekam na kompa, którego zamówiłem w Sferis w 2006 roku.
Miał być do odebrania po dwóch tygodniach.
Przyjechałem, pytam, kompa nie ma. „Zadzwonimy jak będzie“.
Jeszcze nie zadzwonili.

9 polubień

@DentystaSadysta a jaki konfig wziąłeś tego hyperbooka?

Dokładnie taki jak przygotowałeś, tylko chyba wziąłem jedną kostkę pamięci 32 zamiast 2x16. Chyba nic więcej nie zmieniłem.