W ogóle to stacje powinny wprowadzić czytanie tablic jak na parkingach w galeriach, wjazd tankowanie płatność przy wyjeździe, podpinasz kartę to z automatu ci ściąga jak z bramek na autostradzie.
Albo po prostu masz dystrybutor w którym płacisz. Większość stacji we Włoszech oraz sporo w Austrii czy Holandii takich jest.
Tylko takie płacenie przy dystrybutorze “instrybutorze” dla stacji ma mały sens bo nie wejdziesz do środka i nie kupisz batonika, hot doga czy wódki
Orlen to wdrożył na dużą skalę kilka lat temu i po chwili się z tego wycofał. Spadły im przychody spod kasy.
Na Orlenie cały czas można płacić przy dystrybutorze telefonem
Czas się wyżalić. Kupiłem Pixela 8 Pro i jestem rozczarowany. Bateria nie jest w stanie wytrzymać nawet 20h przy moim używaniu. Odpiąłem telefon od ładowania ok 23:30 a następnego dnia ok. 16 był już martwy. 1h30 SoT. W międzyczasie słuchałem muzyki przez ok. 8h, wymieniłem parę wiadomości na telegramie i to właściwie tyle. Nie dzwoniłem, nie oglądałem YT, nie grałem w gry. Kontaktowałem się z Googlem, kazali mi przywrócić telefon do ustawień fabrycznych i rozładować go do zera. Zrobiłem to i nie instalowałem nic poza Musicolet, Telegram, WhatApp. Podcast Addict. O ile to możliwe to było nawet gorzej.
Telefon działał znośnie tylko na WiFi. W momencie przełączenia na dane mobilne zaczynał się grzać i bateria znikała w oczach. Telefon poszedł do zwrotu.
Używałem androida wcześniej i nie pamiętam takich problemów. Pixel to drugi telefon z androidem, który próbowałem ostatnio. Wcześniej testowałem przez jakieś dwa tygodnie OnePlus Nord 4 i niestety to też straszna padaka - nieistniejąca wibracja, masa błędów i (znów) kiepska bateria. Sorry, ale mój ponad 3-letni iPhone 13 trzyma o niebo dłużej, mimo iż ma baterię o sporo niższej pojemności i do tego już trochę zużytą (88%).
Poza tym mam wrażenie, że aplikacje na androidzie są niższej jakości albo raczej brakuje im szlifu. Próbowałem np. Moshidon i Feeder i mam wrażenie, że są sporo gorsze niż np. Ice Cubes i Reeder albo NetNewsWire. A nawet w.w Musicolet (używam do audiobooków) i Podcast Addict, mimo, że IMHO są lepsze niż Apple Podcast i Books, to mają strasznie zawalony interfejs.
Co zrobić, jak żyć?
Wracać na iOS, widać Android nie jest Ci pisany.
Najwyraźniej. Mimo że wcześniej byłem długoletnim użytkownikiem Androida i byłem orędownikiem “ajfon srajfon”
Ja czekam na Pixela 10 Pro, głównie dlatego że Pixel 6, mimo pewnych wad, wystarcza mi absolutnie do wszystkiego. ALE na pewno zgodzę się, że ta sama aplikacja, zwłaszcza jak pochodzi z USA, będzie działać lepiej na ajfonie.
Świetnym przykładem jest YT Music! Jest bardziej żwawe na iPhone 2016 SE niż na Pixelu 6
Ale to po co się męczyć na telefonie na którym nie działa soft? Mam iPhone’a 15 pro max i galaxy S24 Ultra i ten drugi działa na Androidzie like a charm
Nie to że nie działa. Działa. Ale np. ładowanie playlist z offline trwa dobre parę sekund dłużej niż na iPhone.
Coraz lepiej
Daj znać czy dojechałeś, czy po prostu bateria w telefonie padła.
Dojechałem, choć czas podróży się niemal podwoił.