Gorzkie żale

W moim zespole robię za wsparcie IT, ale wymiękam w jednym obszarze: obsługa drukarki. To jest jakaś czarna magia.

3 polubienia

Żeby Cię pocieszyć to mogę powiedzieć że na homepodzie działa to totalnie jescze gorzej niż na sonosie

Wyłącz
Wyjmij, włóż toner
Wyciągnij papier
Sprawdź czy nic się nie zakleszczyło
Włącz ponownie

Nie pomogło? Zadzwoń po wsparcie do HP czy co tam jest

Raz na ruski rok muszę zrobić skan czegoś i wysłać sobie na maila. UX naszego Xeroxa woła o pomstę do nieba, ale udało mi się wyjść z tej próby zwycięsko. :wink:

mam podobnie w Homepodami Mini, nie ważne czy to Spotify czy Apple Music, co jakiś czas muzyka przerywa, już nie wiem czy to airplay czy moje wifi :cry:

pewno niedługo 2 sztuki wylądują na Giełda

Używam od dawna kilku HomePod i nie zauważyłem żadnego przerywania. Musze przyznać, że AirPlay rozłącza się czasem z tv Samsung.

1 polubienie

U mnie AM + homepody działają bezbłędnie. Jedyne co, to telefon telefon łączy się z nimi dłużej, niż z sonosem, ale ogólnie żadnego przerywania.

1 polubienie

“To nie Airplay jest niestabilny tylko Twoje wifi”
“Ale ze wszystkim innym moje wifi działa”
“Ale urządzenia Apple są bardziej wrażliwe niż inne więc to Twoje wifi”

https://www.reddit.com/r/HomePod/comments/13axjl9/why_is_airplay_inconsistent/

3 polubienia

U mnie problemy z homepodem mini rozwiązały się jak zmieniłem router na własny zamiast tego od providera.

3 polubienia

:point_up_2:

quod erat demonstrandum

2 polubienia

Ja bym sprawdził, czy kanał WiFi macie ustawiony na stałe, czy jest na automatic, bo może być opcja, że router sobie robi zmianę kanału na podstawie własnego widzimisie i wtedy to się rozłącza.
Ewentualnie jak macie mesha to może się okazać, że skaczecie pomiędzy node’ami i to też będzie prawdopodobnie powód zrywania połączenia :wink:

1 polubienie

dlatego ja nie mam drukarki w domu, nie jest potrzebna do niczego:)

no cóż, od siebie mogę tylko dodać, że moje dwa HomePody Mini łączą się z dwoma różnymi sieciami - jeden z 2,4 GHz, a drugi z 5GHz - na osobnych SSID - i nie ma bata, żeby mi się udało zmusić je do zmiany

co zabawniejsze, ten spod 5GHZ ma dalej do access pointa i nie ma nigdy problemów z siecią i zasięgiem, a ten spod 2,4 GHz stoi duuuużo bliżej i czasem się dzieją z nim cuda, łapie zawiechy albo mówi że jest offlinie i nie poda mi dziś pogody ani nie włączy świateł
zazwyczaj wystarczy wymusić mu reconnect z access pointem, ale czasam trzeba zrobić power cycle

Sonos za to jak działa, to przez długie miesiące bez zarzutu, ale jak przestaje to nawet router go nie widzi i tez power cycle jedynie pomaga

^ to

^ oraz to

plus na własnym routerze można pozmieniać jakieś opcje dot. Multicast itp, które mogą pomóc

poprosze o informację na priv wcześniej ponieważ wciąż szukam

1 polubienie

5 homepodow mini i zero problemów z graniem muzyki wszystkie na 5ghz :slight_smile:

trzeba kupic dobra drukarke ktora dziala. A jest to bardzo pdzydatne urzadzenie, mieszkac w Polsce bez drukarki jest wciaz trudno. Wiele urzedow chce papier, skaner tez mam ciaglym uzyciu. Dzieciaki tez wciaz do czegos potrzebuja.

1 polubienie

wszystko z urzędami załatwiam online, jedyne do czego potrzeba drukarki to dla Karoliny jak drukuje etykiety do paczek (ale 90% inpost wiec chyba z dwie etykiety musi miesięcznie druknać). moje potrzeby drukowania od bardzo długiego czasu to raz do roku młodej kalendarz z miesiącami i dniami, ale to 12 kartek a3 drukuje sobie w punkcie w grudniu.

Ostatnio w sądzie maila wysyłałem z dowodem przelewu. W drogowym to samo. Więc jest coraz lepiej.

1 polubienie

spróbuję zmienić, bo aktualnie mam jedynie ten od providera :frowning:

mam w pamięci, jeśli zmiana routera nie pomoże będziesz pierwszą osobą do której się odezwę :smiley:

2 polubienia

***** *** i konfederację oraz vulcan.edu. Wprowadzili nową wersję usługi. Jeśli chcesz mieć z poziomu apki możliwość usprawiedliwiania nieobecności dziecka lub wysyłania wiadomości nauczycielowi, musisz zapłacić. UX który planował cały proces zmiany konta powinien szukać pracy przy apce intercity i/lub biedronki. Ten sam poziom poniżej wszelkiej krytyki.

Apka w obu sklepach ma ocenę na zawrotnym poziomie 1,2.

5 polubień

Wiem, że to żadne pocieszenie, ale wersja webowa jest wciąż darmowa.