Musiałem wygooglować co to ‘dywiz’.
Czyli jakiś tam talent ma! Nie do żonglowania może ale jakiś tam ma
Chłop ma kolejny talent, tym razem do nieczytania komentarzy w jirze. Mimo, że go oznaczałem w każdym możliwym komentarzu.
Ten talent to mam też ja, jakby co
To sie dziwisz, ze chlop ignoruje komentarze?
Ja tez spam olewam. Oznaczanie powinno byc uzyte w waznych momentach a nie jako sposob na spamowanie.
Wydaje mi się, że oznaczenie kogoś w komentarzu, w którym zwracasz uwagę co ma być poprawione jest ważne. Ale może się mylę.
Jesli robisz to w KAZDYM komentarzu, to uwierz, kazdy zacznie to ignorowac po tysiecznym mailu z informacja o oznaczeniu
Jak mnie klient zaczął oznaczać wszędzie w komentarzach to przestałem zwracać na to uwagę. Nie rozdzielę się na mniejsze kawałki by pracować i jeszcze sprawdzać komentarze. Dopiero jak manager powiedział “to i to jest priorytetem, masz zrobić tamto” to zabrałem się za odpowiadanie w konkretnych taskach. A Jirę skonfigurowałem tak, by mi nie wysyłała maili bez sensu
Czyli będzie produkował linijki kodu rozwiązując problemy z dupy ignorując błędy, które faktycznie są do poprawy. Później zaś będzie tracił czas na to by po raz kolejny zrobić to samo tylko poprawnie. Super sposób na zarządzenie swoim czasem w pracy.
Sprawdziłem, w zeszłym tygodniu otagowałem typa trzy razy.
Mówimy o krytycznych błędach z perspektywy wdrożenia jakie jutro ma pójść na produkcje. Więc moje komentarze w zadaniu były całkiem istotne z perspektywy całego projektu.
Chyba rozwiązaniem powinny być tu testy, w tym testy akceptacyjne.
Kontynuacja mojego leczenia. Rozpoczął się już 8 tydzień z gipsem. W poniedziałek byłem w Hamburgu i miałem nadzieję na wyjęcie drutu. Załatwiłem sobie już 5 wizyt na rehabilitację prywatnie, ale muszę je odwołać. W poniedziałek znowu mam jechać, aby omówić kolejną operację z wyjęciem drutu, a potem zostawią mnie na 2-3 tygodnie w szpitalu na rehabilitację. Rodzina, gdy usłyszała, że chcą mnie zostawić, była pewna, że ich ściemniam.
Podsumowanie
Jeszcze raz jak ktoś mi powie, że załatwiłem sobie urlop na wakacje to z chęcią podejdę dam w pysk i owinę bandażem i zostawię na słońcu. Ciekawe jak po godzinie będzie narzekać.
Od jakoś dwóch tygodni mój internet mobilny znacznie zwolnił (max 3 MBps), w poniedziałek zamówiłem mikrotika LHG LTE18 z innego wątku, okazało się że zapomnieli go wysłać i dostanę go dopiero w następnym tygodniu
Co gorsza, we wtorek zgłosiłem do T-Mobile problem z łączem, przypisali nr problemu i kilka godzin później dostałem wiadomość że dalej pracują nad tym. Po tym już cisza. Dziś napisałem do nich z pytaniem na jakim etapie prac są, podałem nr problemu, a support odpisał że do tego numeru przypisany jest jakiś inny numer (który wygląda jak inna kategoria błędu patrząc po długości i znakach rozpoczynających ten numer) i on jest naprawiany już prawie dwa tygodnie. Nie wiedzą kiedy zostanie naprawiony, a ja siedzę z beznadziejnym internetem, bo to moja jedyna opcja. Nie wiem czy tylko dotyczy to BTSa pod który jestem podpięty, więc nawet nie chce mi się manewrować modemem który teraz mam. Czekam cierpliwe na tego mikrotika, bo już raczej nic innego mi nie zostało do zrobienia
Jaki ten Airplay jest mega niestabilny.
Praktycznie nie ma dnia, żeby nie zrywało mi połączenia w połowie piosenki (puszczane z iPhone 14pro na Sonos One SL).
Tyle. Nie potrzebuję porady. Chciałem się tylko wyżalić.
Odkąd mamy temat “Co Kupić?” odnalezienie przeszłych polecajek na forum stało się 1000x trudniejsze
a gdyby tak
Najpierw toto trzeba znaleźć, a jak ja szukam polecajki co ją pamiętam że ktoś polecał gdzieś 8 m-cy temu i dawał zdjęcie to trzeba przejrzeć pińć tysięcy postów jeden po drugim.
Możesz wyszukać w temacie po autorze. Wtedy z 5tys zrobi ci się 5set
Duzo słucham Spotify na Homepodach mini i nie mam tego problemu.
Oczywiście zakładając że pamiętasz kto wrzucał