Ja to kupiłem tak dawno - oraz używałem go bardzo często! Ale już leży na kupce do wyrzucenia w biedronce.
Zamówiłem tego Ankera 622, będzie w sobotę, a akurat na Amazonie dobrą cenę mają.
Ja to kupiłem tak dawno - oraz używałem go bardzo często! Ale już leży na kupce do wyrzucenia w biedronce.
Zamówiłem tego Ankera 622, będzie w sobotę, a akurat na Amazonie dobrą cenę mają.
Ile kosztował? Bo teraz jest za 199
159, więc bardzo przyjemna cena
Anker też jest chiński.
I nie dalej jak dwa tygodnie temu mój kumpel pisał mi elaborat na 10 stron dlaczego ładowarki Ankera to gunwo bo nie ładują Steam Decka poprawnie
Więc już nie wiadomo co kupować, chyba tylko polska Manta zostaje
To mu powiedz, że u mnie działa xD
Akurat Anker o problemie wie i cześć ładowarek wymieniał (bodajże 737), potem przestał a teraz mówi że o problemie wiedzą i trza se inną ładowarkę kupić
A tu odpowiedź supportu do mojego kolegi
“there’s a compatibility issue between Anker chargers and the Steam Deck. Some devices have specific power delivery requirements or protocols that might not be fully supported by all chargers.”
Ja teraz kupowałem kilkanaście stacji ładowania i byłem BARDZO blisko kupienia Ankera, ale obsługa klienta w ich EU sklepie była dramatyczna, trzy dni czekania na odpowiedź i chińskie znaczki w mailu, więc nawet lokalnie nie ma nikogo, żeby się zająć klientem.
Ostatecznie dopłaciłem i kupiłem ecoflow. Też mają w EU beznadziejny support dystrybutora, ale przynajmniej resellerzy ogarniają temat tip top.
Ale w temacie powerbanków Anker dalej dla mnie król.
U mnie w sumie, po usunięciu tego baseusa, już tylko Ankery zostały
z ciekawości pytam do czego się taka maszynka przydaje? Oprócz tygodniowego siedzenia w lesie/górach czy na łódce nie mogę znaleźć zastosowania.
Chyba, że jako backup do domu jak nie będzie prądu? (tylko imho 3/4 tego mam spalinowy agregat i do niego mogę podłączyć np. lodówkę).
Normalnemu człowiekowi absolutnie do niczego, bo jest to za małe i za słabe, żeby dać backup domu lub mieszkania z klimą.
Ale człowiekowi nienormalnemu, czyli Twojemu sąsiadowi ze wschodu to podnosi standard życia o rzędy wielkości.
Wystarczy na lodówkę, junkersa, światło, jakiś wentylator, komputer i router. Nie gotujesz się w mieszkaniu, nie chodzisz po ciemku, masz kontakt ze światem (bo podczas zaplanowanych wyłączeń prądu sieć komórkową też podobno pada) i możesz robić normalne zakupy, a nie tylko na najbliższy dzień, bo w lodówce Ci się ukisi.
Kiedy w domu nie ma światła przez 14 godzin na dobę, takie małe gówno jest luksusem większym od masujących siedzeń w Maybachu.
W mieszkaniu agregatu nie podłączysz, bo Cię sąsiedzi zajebią jak im będzie buczeć pod oknem.
A z tych baterii na luzie lodówka pociągnie. Przecież ona nie pracuje cały czas a jak pracuje to i tak więcej, niż 150W nie bierze.
pod tym artykułem w powiązanych wyświetliło mi się
Mam taki:
Do czego używam:
No bo mój drogi - w Europie to Anker handluje albo z Amazonem, albo poprzez dystrybutorów, do retailu/e-commerce. Tam ich sklep, to wydmuszka. Wiem co mówię
Ja ogólnie chciałem dać zarobić polskim sprzedawcom. I ankera, i później ecoflow. Skończyło się na zakupie poza Polską bo tak Ci polscy sprzedawcy zajebiście robią deale.
Albo mówią, że mają, a nie mają.
Albo mają, ale się potem okazuje, że niby mają, ale wiedzą, że inni nie mają, więc cena z sufitu (6,000zł).
MSRP w Polsce jest kosmiczna w porównaniu z EU €900 vs 4,600zł
Albo nie wiedzą jak wystawić fakturę, jaka od nich chcemy.
Albo coś. Zawsze kurwa coś.
Skończyło się na kupieniu w lokalnym dla kogoś sklepie campersko-turystycznym, a nie takim stricte z elektroniką. Fenomenalna obsługa, zamówili i mieli w wyznaczonym terminie, dali uczciwą cenę i w ogóle to byli zajarani, że takie duże zamówienie ktoś u nich zrobił.
A tego Ankera Soliksa to już mi się nie chciało szukać zwyczajnie jak mnie olali. Trudno. Zresztą to na to samo wyjdzie bo ecoflow używany będzie miał większą wartość później, niż używany Anker.
I tak, normalnie wziąłbym z Amazona, ale tam był niuans z fakturą i to było zbyt skomplikowane. Stacjonarnie najlepiej.
Ale jak masz wejścia w Ankerze to ja pewnie w sierpniu, jeśli sytuacja w UA się radykalnie nie zmieni, jeszcze z 6-8 stacji będę kupował.
Ale to tylko gdybyś coś z tego miał, chociażby “I owe you”
Bo jak nie to już zamówimy ecoflowy u tych od namiotów w nagrodę.
Właśnie wznawiam działania ze stacjami, więc będę Cię updateował
10/10
Widzę że czarna seria trwa bo mnie właśnie artykuł na czeskim portalu ostrzegł przed tym
W IKEA bezpieczeństwo i jakość produktów są najważniejsze. Chcemy, aby klienci mieli pewność, że produkty sprzedawane i podawane w IKEA są bezpieczne i zdrowe do spożycia.
Programista dostał od mnie jasny komentarz w jirze. Jeśli w keywordzie są spacje i znaki specjalne zamień je na podkreślenia. Zgadnijcie co dostałem po wdrożeniu poprawki? Dywiz. I tak przez cały tydzień. Typ w ogóle nie weryfikuje tych produkowanych przez siebie linijek kodu i ląduje w topce najgorszych devów z jakimi pracowałem. Gdybym go zamknął w izolatce i dał mu tydzień na naukę żonglowania dwoma kulkami, to na bank jedną by zgubił a drugą zepsuł.