Gorzkie żale

a kto ci broni zrobić te imprezy ? tylko po co sie hajtać ?
:slight_smile:

No co za pytanie. Wiadomo, że z miłości.

No i jeszcze PODATKI

3 polubienia

tańszym rozwiązaniem jest społka w Estoni, podatki 0%:slight_smile:

1 polubienie

Ale czy spółka w Estonii poda Ci herbatkę na starość?

wynajeta przez spółke pielegniarka poda ci tą herbate, a nawet cos wiecej:)
a spółka zapłaci za tą pielengiarke szmalem zaoszczedzonym na podatkach:)

szach mat

Gunwo

8 polubień

5 polubień

Dzisiaj przypadkowo znalazłem garnitur który idealnie pasowałby mi na ślub.
Nawet jest grubo przeceniony.

Nigdzie nie ma rozmiaru.

Szukamy dalej.

5 polubień

Wszędzie znaki…

2 polubienia

Mój nowy Garmin okazał się jednak niewypałem. Piszę ten post jeszcze raz, bo w pierwszej wersji było dużo słów na ch, k i p.

Ale raz muszę: no kurwa mać jakie to jest pojebane gówno.

Zrobiłem dziś pierwszy porządnie trackowany trening na siłowni z garminem i mój zajebisty zegarek stwierdził, że podczas półtoragodzinnego treningu (z czego raptem 25 minut samego dźwigania) spaliłem, uwaga uwaga, 680 Kalorii. No chyba ktoś tam spał z tego na ch.

Jestem naprawdę wściekły, bo nawet Apple Watch takiej maniany nie odwalał.
Nie wiem, muszę jakoś zalać problem pieniądzem. Podobno chest strap trochę z tym pomoże ale to tak czy siak jest jakiś nieśmieszny żart.
Co za debil to projektował. I co? Mam teraz mój sportowo fitnessowy zegarek ściągać podczas fitnessu, żeby mi podawało w miarę prawdziwe kalorie? Chyba żarty. Ha tfu.

3 polubienia

A byłeś w trybie treningu czy po prostu tak sobie mierzył?

Byłem w trybie treningu siłowego, który sobie zrobiłem w aplikacji. Z liczeniem powtórzeń, z wpisanymi ćwiczeniami, zapisywanymi ciezarami, przerwami i tak dalej. Wszystko jak pan bóg przykazał, a nawet lepiej.

Jest to dla mnie o tyle dziwne, że Apple Watch radził sobie lepiej. Ja rozumiem dlaczego takie rzeczy się dzieją, ale widać Apple jakoś to sobie korygowało algorytmem jak się wybierało trening siłowy.
No nic, kupię ten pasek na klatę. Wygląda na to, że wystarczy mi ten najtańszy od garmina.
Ale tak czy siak jestem zły, bo “najsportowszy” ze sportowych zegarków robi takie głupie rzeczy.

A co gdyby ktoś nie miał pojęcia o spalaniu kalorii? I by wychodził z założenia, że ma te ekstra 500 kcal do zjedzenia? No kurde. Słabiutko.

1 polubienie

Ja ćwiczę z tym najprostszym pasem Garmina. I chyba niewiele to zmienia:
Trening siłowy:

Bieg po trenigu:

2 polubienia

Nie kupuj. Sciagnij apke Train na AW. Moje odkrycie roku. Garmin przy niej moze sie schowac💩

2 polubienia

Zapomniałeś linka! :grin:

1 polubienie
2 polubienia

Dziękuję. A ta aplikacja rozpoznaje tylko machanie ciężarami, czy też wie kiedy wejdziesz na bieżnię, orbitreka czy wioślarza?

Typowo pod „machanie złomem” jest. Do reszty zwykly Trening daje rade.

1 polubienie

NOSZ KURWA MAĆ.

Dobra. A ktoś mądry wie jak
Ręcznie usunąć spalone kalorie w aplikacji garmina? W Apple Health to sobie poradzę. Ale zmiana kalorii w treningu w Connect nie wpływa na sumę zużytych kalorii total.