Gorzkie żale

This is the way

Może na początku dłużej byś posiedział nad konfiguracją, ale potem w przypadku padnięcia systemu przywrócenie z backupu to kilkadziesiąt minut.
No i piękno konfiguracyjnych yamli- podmiana sprzętu na nowy z zachowaniem istniejących automatyzacji to po prostu grep/sed. Żaden zamknięty system Ci tego nie da, żaden :wink:

4 polubienia

W tych okolicach mnie zgubiłeś :smiley:

2 polubienia

mozna tez ctrl-r w normalnych edytorach :wink:

“align the text to the right of the screen” ? :upside_down_face:

image

2 polubienia

Zorientowałem się właśnie, że we wszystkich dyskach zewnętrznych mam zwykłe USB, a nowy komputer tylko USB-C :frowning: ciekawe czy przejściówka zadziała

1 polubienie

Napisz dla potomności i ku przestrodze (i ku pamięci również, a co) - jak?

Wszystkie włączniki światła mam w domu wymienione na Tuya seria M.

Tak wygląda dwuprzyciskowy i zarówno ten jak i ten jednoprzyciskowy resetuje się poprzez wciśnięcie dowolnego guzika i przytrzymanie aż zacznie mrugać i światełko. Proste.

Ale mam też ten trzyprzyciskowy i za ch… się go tak nie da zresetować. Na szczęście zachowałem instrukcję (choć naszukałem się jej pół godziny). Instrukcja mówi, że trzeba włączyć i wyłączyć sześć razy i za szóstym razem przytrzymać aż usłyszysz dżwięk “di-di-di”.
Tylko że chyba ktoś zapomniał że to włącznik i nie ma nic co by mogło wydać ten dźwiek.

W końcu doszedłem do tego że trzeba olać dźwięk, światełko, jakikolwiek sygnał. Trzeba zrobić jak mówi instrukcja, włączyć i wyłączyć sześć razy, za szóstym razem przytrzymując maks 6 sekund (ale nie krócej niż 5) i wtedy dopiero włączać wyszukiwanie urządzenia Zigbee.

Działa. Instrukcję opisałem ręcznie, zeskanowałem i mam w Google Keep.

2 polubienia

ja zawsze instrukcje skanuje i do folderu jama wrzucam na onedrive - pozniej papier do kosza:)

2 polubienia

Ja zwykle robię download PDF skąd się da ale i tak nazbierało się pudło tych gównoinstrukcji do jakiś dupereli. Muszę się kiedyś zmusić i zrobić tak jak Ty.

1 polubienie

opcja w onedrive skanuj to zbawienie:)

1 polubienie

Najgorzej z tymi instrukcjami co wyglądają jak małe książeczki. Albo skanowaniem paszportu :smiley:
Po takie rzeczy jeżdżę do biura, skorzystać z dużego skanera.

etam da rade, robie wtedy najwazniejsze strony i tyle.
skan paszportu zrobiłem dzien po odbiorze, tak samo dowodu i trzymam w 1password:)

Chyba, że tak jak ja, bierzesz ślub w Kopenhadze i jednym z wymogów jest, uwaga, skan całego paszportu (wszystkich stron plus okładki). Obojga zainteresowanych. Bez skanera bym się zabił.

1 polubienie

jełop, po co ślub, to pierwszy i skuteczny krok do rozwodu:)

5 polubień

Potwierdzone info. Znam kilka par które się rozwiodły i 100% z nich wzięło wcześniej ślub

18 polubień

Game Over :sob:

1 polubienie

no ja byłem swiadkiem rozwodowym 4 razy, a wszystko slubem się zaczynało:)

5 polubień

Ja Was nie rozumiem. Bez ślubu nie było by wieczoru kawalerskiego, imprezy ślubnej oraz potem być może imprezy rozwodowej. Ominęłyby mnie minimum dwie, a być może trzy imprezy życia!

10 polubień

image

4 polubienia