Gorzkie żale

Chmura Tuya poszła się wozić wczoraj. Na lekkim rauszu troubleshootowałem gniazdko zamiast sprawdzić downdetector :joy: jak ostatni noob

3 polubienia

Tylko lokalne rozwiązania, zero chmur. Starczy mi bardzo źle działająca apka od Xiaomi…

3 polubienia

ja sie ta apka Xiaomi bawilem kilka dni, i od razu wiedzialem ze zadna chmura. Home Assisant czeka :slight_smile:
Apropos Samsung ostatnio chyba zabil support dla wszystkich swoich urzadzen smarthome pierwszej generacji.

Ja dopiero jak nic nie pomagało włącznie z resetem routera sprawdziłem na tt czy coś nie padło xD

1 polubienie

O której? Bo ja nie zauważyłem…

Koło północy już nie działało

Po 22 wszystko ded, dało się czasami zalogować na serwery, ale opóźnienie było bardzo duże.

No to u mnie z automatu gasi światło o 22:00, więc pewnie dlatego nie stwierdziłem odstępstwa od normy :wink:

1 polubienie

Dzisiaj w nocy działy się u mnie takie cyrki z prądem, że wszystkie Sonoffy z firmwarem Tasmota przywróciły się do ustawień fabrycznych, a procedura resetowania przez odłączanie i przyłączanie zasilania wygląda tak, że to cud, że szlag żadnej elektroniki w domu nie trafił.

1. Cut power from the device completely for 30 seconds
  2. Power the device on and off six times with intervals lower than 10 seconds and leave it on after seventh time

Za to jak już uporałem się z ponowną konfiguracją, to zauważyłem, że są nowe aktualizacje Home Assistanta, kliknąłem i cały Home Assistant wziął i umar, no ja pierdykam!

4 polubienia

Netflix, kurde, WTF is wrong with you

Odpaliłem sobie film z mojej listy, a był na liście z czyjejś rekomendacji, więc nie czytałem streszczenia wcześniej.

A więc odpaliłem, a po przeszło godzinie zapauzowałem i na ekranie pauzy wyświetlił się dwuzdaniowy blurb - z wielkim spoilerem dotyczącym głównego bohatera… XDDDD

No kur*a, Netflix. You had one job.

EDIT
Blurb byl JEDNOzdaniowy. xDˣᴰ

7 polubień

Dobra to mów jaki film, zobaczymy czy zgadniemy co było napisane :smiley:

1 polubienie

Nie mogę, jeszcze go nie dokończyłem, więc ryzykuję, że wyspoilujecie mi całą resztę XD

„Darth Vader jest ojcem Luke’a” :wink:
Napisz jak skończysz!

3 polubienia

Bruce Willis też jest duchem

7 polubień

O TYM TEZ POMYŚLAŁEM!

1 polubienie

Dzięki …

4 polubienia

Fajne to nowe E3 i te wszystkie gry…

…zapowiedziane na 2022

1 polubienie

Ej No, ale Microsoft Flight simulator, Forza Horizon 5, Diablo 2 Remastered. One wyjdą w tym roku.

2 polubienia

Ok, D2:R i FH5 bierę od ręki, dołożę do tego Shredders, bo mi się podoba idea (chyba) casualowej gry o snowboardzie, ale tak poza tym pokazują mocne gry i dają kuriozalne daty typu 11.2022 jak Starfield…

1 polubienie

#xboxkrul :smiley:

2 polubienia