Dopisz budżet.
I preferowaną wielkość bo Peeble Pro zmieścisz na biurku a Edifier MR4 czy Presonus Eris 3.5 już niekoniecznie
ja mam creativy 2.1. Znajdę dokładnie model i Ci wyślę. One mają już z 7-8 lat i leżą w szafie nieużywane od 3 lat więc sprawdzę czy na pewno działają (jak chowałem to grały) i są do oddania za uścisk ręki prezesa.
edit. to są Creative I-Trigue 3220
Jak grają to biorę za najlepszą możliwą cenę. Ja teraz też mam creative, kilkunastoletnie i dalej grają, ale coś się popsuło z kabelkami chyba bo wpadają w takie “wibracje” jakby nadchodziło połączenie na komórkę i pomaga tylko poruszanie kabelkami, ale jest coraz gorzej i ostatnio zaczęło pomagać już tylko “szarpnięcie” za kabel i stąd potrzeba zmiany.
Jak najbliższy zera, a tak poważnie to max kilka stówek. Potrzebne mi to tylko do starego PC, na którym czasami gram, ale nie lubię mieć słuchawek, bo chce słyszeć jak żona mnie woła, że już mam nie grać.
Wielkość ma być taka, żeby się łatwo zmieściło na biurku, coś takiego jak mi kolega wyżej zaproponował to jest dokładnie to o czym ja myślałem, ale wolałem zapytać, bo może jest coś teraz innego. Ja ostatnio głośniki kupowałem właśnie kilkanaście lat temu jak kupowałem te, które mam.
Wspomniane wyżej Pebble Pro albo któreś tanie Edifiery. Ewentualnie szukać używanych Harman Kardon Soundstick, które zagrają najlepiej, no ale nie będą nówka funkiel.
Ja wiem, że inna kategoria produktowa trochę, ale za mniej niż to kupiłem WiiM Amp i kolumny podstawkowe KEF Q350. Za różnicę jeszcze starczy na fajny gramofon albo podstawowy sub.
ręki sobie za to uciąć nie dam, ale imho nawet przeciętne kolumny będą lepsze niż dobry soundbar…
Do słuchania muzyki zapewne tak.
Do tv jestem #teamsoundbar bo na pilocie ma takie magiczne przyciski jak “voice boost: low/mid/high” oraz najlepszy przycisk świata “night mode”.
Do oglądania Netflixa nic lepszego nie trzeba.
Ale tyle za soundbar to bym nie dał
@Tadek soundbar się kupuje uszami a nie oczami. Idź do jakiegoś salonu Denon na odsłuchy. Aczkolwiek Sonos to trochę eko jak iJapko … Nie pomaga, że system można składać etapami, z klocków wartych ułamek kwoty końcowej. A po kilku latach budzisz się zastanawiając WTF wydałeś na te sprzęty kilkanaście tysięcy złotych i kiedy to się stało się.
Akurat ostatnio wjechała belka od Denona
Brzmi świetnie, zwłaszcza jak w nocy odpalę opcję “night mode” i wybuchy nie są głośniejsze od dialogu
Ależ spoko, ja też zaczynałem od Atari 65XE
PS. Salon Denon bo oni chyba mają jedne z lepszych salonów … gdzie można obejrzeć i posłuchać Sonosa (a przynajmniej w PL)
W momencie przeprowadzki do nowego mieszkania będę wymieniał pewno dwie satelitki w zestawie, w efekcie W KAŻDYM pomieszczeniu (z łazienką włącznie) będę miał Sonosy, piękny moment.
Nazwij mnie głuchym jak pień ale w głośniku do TV najbardziej cenię sobie jak w polskich serialach słychać dialogi.
Są tu już jacyś użytkownicy nowej Ultra belki Sonos?
Jak ktoś mi powie jak okiełznać taki setup to jutro zamawiam ultra…
Mam 2x Sonos Five + Sub gen3 w salonie i chcę dokupić ultra, ale mieć to wszystko ze sobą wpięte jako Five głównie do muzyki, a ultra do filmów i Five w filmach mogą nie grac, ale w obu przypadkach sub gen 3 powinien być z nimi sparowany
Niezła kombinacja alpejska
Czemu? Po prostu do muzyki Arc Uktra nie będzie lepszy niż Five x2 + Sub