Długo się nie nacieszyłem. Zadzwonił pan i smutnym głosem mi przekazał że niestety nie mają na stanie.
no to ci mowie zamów w PL wyślij do mnie i ci odeśle do Pragi. ale dowiedz sie bo może tophifi wysyła do Ciebie za jakąś drobna dopłatą.
Wolę się zdecydować na coś lokalnie żeby mieć gwarancję pod ręką. Szperam za innymi Yamahami.
Yamaha oferuje gwarancję europejską.
Zdecydowane.
Poszło zamówienie na Yamaha YAS-109.
Jak się nie spodoba to wtedy będę myślał nad PL, ale idealnie mi się wstrzeliło w budżet więc mam nadzieję że będę zadowolony.
Przywiozłem Yamahę do domu z pobliskiego sklepu. Nie rozpoznaje ARC, nie działa panel dotykowy.
Właśnie ją pakuję żeby odwieźć z powrotem.
Ja to zwalam na moje “szczęście” do elektroniki, może kolejna Yamaha byłaby już OK.
Tyle że to była jedyna w sensownej cenie. Teraz się waham co robić dalej. To jest też powód dlaczego czegoś dużego nie zamawiam z PL - wyobraź sobie że teraz bym to musiał odesłać na swój koszt.
Jakiś child lock? Z tym, że nie tłumaczyłoby to problemu z połączeniem po ARC.
Znalazłem jak zrobić reset. Trzeba nacisnąć jednocześnie przycisk vol+ i power na samym urządzeniu (nie na pilocie). Jedyny problem - nie działające guziki dotykowe.
Nic. Szukam dalej. Sprawdzam teraz Denona DHT-S217 bo wychodzi w tych samych pieniądzach.
Patrzyłem też na Philips TAB5309 z subwooferem bo to produkt z tego roku i dobrze by się integrował z TV Philipsa ale nie ma żadnych recenzji
aaa w sumie po co ci arc tak w sumie? pytam, bo do teściów wzięliśmy Sonos Ray i jest całkiem ok, tylko nie ma arca, wpięliśmy po toslinku i włączyliśmy IR blaster w pilocie
Cały setup (TV, soundbar) jest obsługiwany z pilota do Nvidia Shield (pilot Bluetooth). Nie chcę dodatkowego pilota.
Jutro jadę odebrać Denona DHT-S218. Trochę przekroczył budżet ale ponoć kozak (jak na ten budżet ofkoz).
Ty @Tadek jednak masz pecha z sprzętem. albo to klątwa Czech?
Klątwa trzech… Ikei, Samsunga i Yamahy
to @Tadek musi wpaśc do mnie na zdjecie klątwy zero problemów z tą klątfom wszystko działa lata i nie kce się zepsuć:)
Albo pech albo teraz tak robią elektronikę że co rusz coś.
Denon właśnie odebrany, trochę się jaram Atmosem. Zobaczymy jak będzie.
Dzięki za wsparcie i rady
Uwaga, uwaga. Yamaha może i miała zjebany touch bar, ale wygląda na to że problem z rozpoznaniem ARC to nie problem z soundbarem. Denon również nie chce zadziałać.
Czyli jest spore prawdopodobieństwo że mój TV postanowił się zjebać i przy okazji zbrickował soundbar Sony.
Zaraz będę próbował reset całego TV i wymianę kabli.
Być może to wymówka do zakupu TV
Różnica między sivym a tadkiem jest taka, że jak sivemu coś nie działa, to wyrzuca i kupuje coś innego co działa. Tadek od razu pisze na forum.
Rozwiązanie:
Odłącz od TV wszystko. Podepnij tylko soundbar. Zrób power cycle. Następnie włącz.
Przy włączonym TV soundbar działa, podepnij więc resztę.
Cyk. Działa.
Na moje szczęście najpierw usiłowałem naprawić soundbar Sony, i testowałem z innymi urządzeniami więc mam 100% pewności że był zbrickowany, w przeciwnym wypadku miałbym wątpliwości czy nie oddałem do elektrośmieci działającego sprzętu.
Sivy jest z bogatej i rozrzutnej Warszawy, ja ze skąpego, dusigroszowego Krakowa
Lepiej się pożalić niż wydać pieniądz.
Potrzebuję głośniki do komputera. Jakieś najzwyklejsze 2.1 Macie coś do polecenia czy nie wydziwiać i kupić jakiekolwiek Logitech albo Creative w Media Expert?