Byl taki temat, a na teraz szukam taniej drukarki laserowej. Chcę na niej drukować raczej czarno-białe rzeczy. Nie więcej niż 100 kartek miesięcznie raczej.
Jakieś propozycje?
Byl taki temat, a na teraz szukam taniej drukarki laserowej. Chcę na niej drukować raczej czarno-białe rzeczy. Nie więcej niż 100 kartek miesięcznie raczej.
Jakieś propozycje?
Czekam aż model, który kupiłem prawie 10 lat temu w końcu padnie, żebym mógł sobie z czystym sumieniem kupić jakiś fajny kolorek z tej firmy.
Drukuje tak normalne tyle co na potrzeby szkoły i firmy.
Toner wymieniłem raz.
Wydaje mi się, że kupowanie drukarki to jedna z najsmutniejszych rzeczy w życiu. Serio, chyba wybieranie komuś trumny jest przyjemniejszym zajęciem. Współczuje Orzech.
Sytuacja zmusiła mnie ostatnio do zakupu drukarki. Kupiłem taką:
Nie wiem jak się sprawuje bo X-kom się chyba zatkał i realizacja zamówień słabo im idzie.
Ja polecam HP Samsung Xpress SL-M2026W jakby się ktoś zastanawiał. Ma WiFi, air print, nfc, tanie tonery i działa
HP M15w kupiłem rodzicom do domu i do ich biura ogarnia wystarczająco dobrze. Ja mam większe potrzeby i chciałem coś automatycznym duplexem (tak jestem aż tak leniwy) i jakieś 6 lat temu kupiłem LaserJet M401dn służy po dziś dzień tonery śmiesznie tanie i wystarczają na 7000 stron.
Odnośnie brothera to sprzedawca zwrócił mi kiedyś uwagę, że w części ich drukarek oprócz tonera wymienia się jeszcze jakąś część (niestety nie pamiętam co) w HP jest to ponoć zintegrowane z tonerem co powoduje, że eksploatacja wychodzi drożej u brothera choć przy 100 stronach miesięcznie pewnie nie ma to znaczenia.
Odkopuje, siostra szuka drukarki z funkcja skanowania. Ogolnie chodzi o niezawodnosc i koszty eksploatacji. Pytala mnie o dwa modele: OKI MB280 oraz Lexmark MB2236adw. Co bedzie lepsze? Czy moze polecic jej cos innego np Brother DCP-L2532DW
#TeamBrother
Hej, odkopuję. Zmarło się mojej drukarce w domu. Potrzebuję laser cz-b. Wi-Fi, AirPrint byłby miłym dodatkiem.
Średnio w miesiącu 80 stron druku.
Kompletnie nie wiem co wybrać, HP Samsung Xpress SL-M2026W nigdzie niedostępna, linki w wątku nie działają.
I tak niestety raczej zostanie, można się rozglądać za jej następcą.
Coś do 500-600 z funkcja skanowania?
Jaką polecacie w takim razie drukarkę laserową mono z WiFi i airprint? Taką, którą można kupić i kosztuje do 500zł, ale fajnie jakby bliżej 300.
Ha, w tej cenie rok temu kupiłem Brother HL-L2352DW i mocno mogę polecić, ale widzę, że ceny jeszcze bardziej poszybowały w górę.
Potwierdzam, bardzo dobry sprzęt
Ponieważ nie dostałem wcześniej odpowiedzi to zrobiłem bardzo krótki research i kupiłem Lexmark B2236dw. Zobaczymy jak się sprawdzi. Na razie jest super. Wi-Fi i airprint to game changer.
Czy ja dobrze widzę, ze tonery do niej kosztują > 500 zł?
Te większe na pewno. Jakbym wiedział, że nie ma jednak zamienników tych tonerów dostępnych to bym jej nie kupił. Ale już zrobiłem ten błąd i na szczęście nie drukuję tak dużo żeby mnie te ceny tonerów bolały. Drukarka super, ale ze względu na cenę jaką trzeba wydać na toner to nie polecam.
Sam szukam teraz drukarki laserowej, która będzie tania w eksploatacji i przystępna cenowo - drukuję bardzo mało, może 10 stron miesięcznie.
10 stron miesięcznie to 120 stron w roku. Pierwszy wkład powinien Ci starczyć na 1200 stron. To 10 lat użytkowania. Po 10 latach kupisz nową drukarkę albo zamiennik za 150zł.
Brother L2350DW
Oryginał (1200 stron) - 233 zł
Zamiennik - 122 zł na Allegro.
Przy tej ilości stron to i tego Lexmarka możesz kupić, bo jak Tadek napisał. Dostarczą ci z zapasem tonera na 10 lat.