Oświeżam temat bo nie chcę otwierać nowego.
Czy ktoś ma HP Envy 6020e albo HP 6075? Fajne toto? Dobre? Nie wiem którą wybrać a dzisiejsze bieganie, żeby wydrukować 15 stron, przelało czarę goryczy.
Oświeżam temat bo nie chcę otwierać nowego.
Czy ktoś ma HP Envy 6020e albo HP 6075? Fajne toto? Dobre? Nie wiem którą wybrać a dzisiejsze bieganie, żeby wydrukować 15 stron, przelało czarę goryczy.
Jak nie drukujesz dużo i raczej tekst niż kolory, to lepiej laser - tusz nie zaschnie
Drukuję bardzo mało więc ten laser mi się kompletnie nie opłaca. Przekalkulowałem to na wszystkie strony, zaczynałem od szukania laserowych.
Właśnie atrament Ci się nie opłaci, bo jeśli nie drukujesz dłużej musisz przeczyścić głowicę. Inaczej zostawi brzydkie ślady na kartce. Czyszcząc głowicę tracisz dużo atramentu. Laser może sobie stać i nic się z nim nie dzieje.
Mam Brothera HL-L23520W - dobry sprzęt za dobre pieniądze.
Kiedyś za dobre pieniądze*
Przed pandemią kosztowała poniżej 500zł, w promocjach nawet ~400 - teraz 650-700, więc jak nie kupiłem wtedy, tak nie mam do dziś, bo nie chcę nic innego, a nie chcę też przepłacać…
Ale ogólnie to tak - lepiej laser, bo nie staniesz przed faktem, że po długim nieużywaniu nagle tusz odmówi współpracy i tym bardziej będziesz gdzieś biegł wydrukować tych kilka stron…
Nie wiedziałem, że tak zdrożała. Kupowałem chyba w 2019 albo i wcześniej. Szok!
no właśnie, a ja śledziłem ceny od końca 2019 i mam teraz tylko Jeden Wielki Gorzki Żal
btw. miałem ją także kupić teściom, bo idealnie mieściła się w budżecie, ale jak nagle rosły ceny, to musieliśmy na prędce kupować niższy model, który i tak z 350 podrożał do 500, dramat
Ja mam od 3 lat klasyczną HP LaserJet Pro P1102W i naprawdę sobie chwałę. Czasem drukuje jak opętany kolorowanki dla córki, jakieś dokumenty itp. Czasem leży i 3 miesiące nieużywana i drukuje później bez zająknięcia. Zamienniki tonerów za grosze, do wyboru, do koloru.
Mam nadzieję, że to to: https://www.alza.cz/EN/brother-hl-l2352d-d5248635.htm
@kamilstec @Ptyskju odpiszcie szybko bo mam w koszyku za niecałe 500 zeta. ~0.5DKT.
Ja polecam HP Samsung Xpress SL-M2026W. Ma WiFi, air print, nfc, tanie tonery i działa
Tylko nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży, ale poza tym to chodzi jak żyleta.
@Tadek
Tak, to ta. Sorry, odczytałem D jako 0
Kurde jaki steal. Brałbym za tyle. To TA.
Teraz mi powiedzcie jaki do tego potem toner się kupuje. Bo widzę rozstrzał od 50 zł (zamiennik, 3000 stron) do 250 zł (oryginał, 1200 stron).
Oryginały raczej będą przepłacone, więc ja bym brał jakiś pasujący zamiennik z Pryzmatu, w każdym biurze i miejscu pracy je miałem i chyba nigdy nie zawiodły, a jakościowo są wporzo…
Ceny tonerów się sprawdza przed zakupem drukarki
Rok gwarancji za twoje dane to teraz nawet do pralki dają
Brałbym
Cyk