Druk 3d

Bo widzisz, @DentystaSadysta zęby zjadł na druku 3D…
:smiley:

8 polubień

Teraz jak włączyłem prasowanie i dodałem warstw z czterech do siedmiu jest tak:

Jest wyraźnie bardziej gładko ale jeszcze zostały te linie przejazdu. Co z nimi?

1 polubienie

sorry za off top, ale niezmiernie mnie ciekawi, co z tego wyjdzie, a raczej kto i jaki zamówił u ciebie order

4 polubienia

To będą właśnie ordery. Jestem nauczycielem w podstawówce i wychowawca 8klasy. Na zakończenie roku każdy uczący w tej klasie nauczyciel dostanie taki order. Będzie kilkanaście kategorii. Jak skończymy to podeśle końcowy efekt.

8 polubień

To jedyna opcja to teraz papier ścierny delikatny i jedziesz. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.

1 polubienie

Jeszcze m.in. chemiczne wygładzanie różnymi środkami w zależności od materiału i opalanie czy jakkolwiek się nazywa to lekkie topienie temperaturą.

1 polubienie

To PLA silk od SUNLU.

PS: Czytam Twoj artykuł o Midjourney i to jest jakiś kosmos:D Dzieki!

1 polubienie

Jeśli ma to ładnie wyglądać od góry to rozważ wydrukowanie tego pierścienia i tej podstawy z wstążek osobno, do góry nogami i sklejenie tego kropelką. Będzie o wiele ładniej wyglądać i zajmie mniej czasu niż obróbka papierem. A czemu w ogóle ten pierścień jest taki kanciasty, tak ma być?

:eyes:

1 polubienie

Zapomniałem:) jak będę w pracy to podeślę fotki:)

2 polubienia

drukarka 3d się przydaje nawet w smart home.

9 polubień
3 polubienia

czy to jest Aqara? U200?

bo dziś tak sobie oglądałem smart zamki i zawsze jakoś przekonany byłem do Gerdy bo malutka jest, ale ta Aqara ma AppleKey i czytnik palca co mogło by mi się przydać tylko że instrukcja mówi o 55mm od klucza do ościeżnicy, a u mnie jest 45mm i zastanawiam się czy nie będzie wadzić :thinking:

Tak, jest to aqara U200.
Zamek ma ok 63 mm szerokości. Jeżeli drzwi otwierają ci się do środka to nie wiem skąd wynika konieczność 55m od ościeżnicy. Ja mam oddalony od rantu drzwi około 60 mm i jest przerwa, nie widzę powodu dla którego nie mogło by to być bliżej.

Drzwi otwierają mi się na zewnątrz bo to dom jednorodzinny i żeby przy otwieraniu urządzenie nie zawadziło o ościeżnice to wymagają 55mm a u mnie od zamka do ościeżnicy jest raptem 45mm, dlatego początkowo myślałem o Gerdzie bo jest dość mała.

nie jest idealnie ale to jeden z testowych wydruków.

1 polubienie

Tak z ciekawości, dlaczego to koło jest wielobokiem?
Tak ma być? czy tak wyeksportowałeś z programu?
Jaka drukarka?
daj projekt, wydrukuje testowo na swojej.

Miał być okrągły ale jakoś w programie do projektowania wyszło takie kanciaste. W efekcie końcowym nam się to spodobało i tak zostało.

medal

Brzmi jak low poly export. Ja póki co bawię się Shapr3d na iPadzie i w darmowej wersji też okręgów nie ma tylko wieloboki :slight_smile:

Btw, zakupiłem Bambu Lab A1 niedawno

2 polubienia

W Fusion 360 warto projektować.