Druk 3d

To jest taki świetny program do projektowania, ale brak możliwości eksportowania stl w lepszej jakości… Ludzie od lat narzekają, że mają tylko wersję darmową i bardzo drogą wersję pro i nic pomiędzy. I nie mam jak usprawiedliwić 200zł miesięcznie czy ile to było za kilka projektów rocznie, które chcę sobie zrobić. A bez wysokiej rozdzielczości stl Shapr3d jest dla mnie bezużyteczny.

1 polubienie

Ja robię teraz adapter do obiektywu 300mm na trójnóg. Śruba 3/8 cal. I darmowa mi wystarcza :slight_smile: nie muszę mieć zaokrągleń.

Jeśli chodzi o program. Oni pewnie dużo płacą za silnik świetny. Siemens Parasolid. Wiem że darmowe apki lub te z one time purchase nie mają tego i mocno kuleją przez to, przez np brak filletów.

Fusion na ipad daje radę? Shapr z Pencilem jest piękny!

Nie wiem. Instalowałem na kompie.

Które drukarki są dziś wybitne w swoim przedziale cenowym? Może jest gdzieś porządny ranking?

Zależy co chcesz drukować, w jakim rozmiarze. Jeśli szukasz uniwersalnej FDM to Bambu Labs i zależnie od budżetu A1/P1P/P1S/X1C. Najlepiej z AMSem (lepiej wziąć p1S z AMS, niż X1C bez)

6 polubień

Tak jak napisał Rysiowy. Weź coś Bambulaba. Z doświadczenia powiem, ze jak nie ma sensu szukać alternatyw, chyba, że masz czas i będziesz sam usprawniał drukarkę i mocno siedział w zaawansowanych opciach. Jak nie to tylko i wyłącznie bambulab.
Jak małe wydruku to A1 mini. Jak już coś w standardowym rozmiarze to A1. AMS naprawdę fajna sprawa, nawet jak nie robisz wielokolorowych wydruków.

2 polubienia