Cyberpunk 2077

Działa dobrze – w 4K gra 3% osób, a i wśród nich pewnie tylko część wymaga 60 fps.

1 polubienie

Ok… No to ja mam w lapie 2060 więc wygląda na to, że gra mi po prostu podziękowała. Wygląda tak samo, działa 2x wolniej. I to jest smuteczek.

Spokojnie, za pół roku i 3 hot fixy później będzie lepiej :wink:

1 polubienie

dobra odpalam zobaczymy jak to będzie wyglądać i ile klatkóf będzie:)

edit:
ustawione wszystko na maksa i jest słabo:( oduszcze troche ustawienia i zobaczymy jak bedzie

po drobnych zmianach nie jest wcale lepiej ale wyglad sie nie rozni ale fpsów wiecej

i chyba tak jak teraz zostawie, dolozylem vsync i jest lepiej ale dupy nie urywa:( jeszcze z dlss pokombinuje ale juz jest prawie prawie

1 polubienie

Dlss ma być balanced. Quality to taki jakby supersampling ulepszony, z prawie natywnej rozdzielczości. Używa się go jak wyfajność jest extra i potrzeba jeszcze lepszego „supersamplingu”, bo gra się np. na wielkim ekranie. W okolicach roku 2025 pewnie zacznie być przydatny w 4K.

przy balanced wychodzi tak, jak na screenie w sumie roznicy w obrazie nie widac, klatek przybylo ale najlepiej bylo jak jest auto dlss. pogram troche i zobacze jak jest.

No dobra… zauważyłem, że miałem ustawione 2k zamiast fill hd. Teraz mam stałe 60fps przy większości detali na “wysokie”.

1 polubienie

Właśnie skończyłem główny wątek i mi smutno. Gra wciąga mimo jakichś tam niedoróbek. Nie mam porównania z pierwszymi wypustami ale 1.5 jest jak najbardziej grywalna.

Stwierdziłem widząc napisy końcowe, że to nie może być koniec. Że za krótko. Wszedłem na howlongtobeat i piszą, że sam główny wątek to 22 godziny. No to ja maks 15 godzin tam spędziłem i jeszcze chodziłem na boki zamiast sam główny robić…

… Po czym sprawdziłem na konsoli i tak na prawdę mi zeszło 32 godziny.

Czyli teraz przede mną czyszczenie mapy i inne zakończenia.

14 polubień

Jak to czytam, to aż chcę już ją zacząć :slight_smile: Dostałem pod choinkę Cyberpunka 2077 i Red Dead Redemption 2 i zacząłem od RDR2. Jestem na 50% fabuły, ale kusisz mnie swoją opinią :slight_smile:

Mnie kupili. Mam wrażenie, że za mało czasu poświęciłem, żeby się po prostu rozejrzeć jak to miasto wygląda i to teraz nadrabiam

Pobrałem upgrade na PS5 i graficznie jest lepiej, gra chodzi o wiele płynniej, a wjazd do centrum nie kończy się wreszcie pokazem slajdów.

1 polubienie

Pewnie już #nikogo, ale w razie, jakby jednak #kogoś:

no i za tydzień premiera:

https://www.netflix.com/title/81054853

5 polubień
3 polubienia

A, tak. I Keanu wróci w 2023 :smiley:

1 polubienie

W sensie, nie że coś, ale wydaje mi się, że Keanu Reeves to była jedna z gorszych rzeczy, która przytrafiła się tej grze, jeśli wierzyć plotkom. Z tego powodu, jakoś wybitnie się nie cieszę, że potencjalnie po raz kolejny cała fabuła będzie kręcona pod niego.

to chyba nie słyszałem tych plotek akurat,

a na dodatek ja lubię Silverhanda z gry, więc bardzo chętnie zobaczę go więcej…

2 polubienia

Jakieś takie ploteczki:

Silverhand w grze rzeczywiście spoko, nie narzekam. Gorzej, jeśli rzeczywiście ploteczki są prawdą.

10 polubień

Z jednej strony jaram się, z drugiej strony wiem, że to pewnie perspektywa na okolice 2030. Tak czy siak mam nadzieje, że nauczyli się na błędach bo polubiłem ten świat.

8 polubień