dokładnie bo to jest do świecenia w biurko/klawiaturę/myszkę a nie na monitor:)
Używa ktoś Xiaomi Light Bar do monitora?
jeśli tak to sprawdza się to dobrze? zadowoleni?
wart ceny 160zł?
Ja mam i spoko. Czasem to pokrętło trzeba dwa razy wcisnąć żeby się włączyło ale poza tym działa świetnie. Uznaję za jeden z lepszych zakupów.
Jeden minus który wkurzał @luke-g to że lampka zapala się sama po zaniku zasilania (więc jeżeli masz częste zaniki zasilania to jest problem. U mnie się nie przytrafiają, więc problemem to nie jest).
Pokrętło słyszałem że przechodzi w tryb uśpienia i to dlatego
częste zaniki zasilania mam niestety ale chyba sam monitor wtedy się nie odpala a lampkę mam zamiar podpiąć pod monitor bezpośrednio
ja mam takiego baseusa sam sie nie włącza, zasilanie z monitora bierze. regulacja z prawej strony jest pokrętło i przycisk.
Xiaomi też może być zasilane z monitora. Ja posiadam od ponad roku i mogę z czystym sumieniem polecić. Jedyna wada takiej lampki na monitor to potencjalny problem z montażem kamerki.
Ja właśnie teraz się przymierzam. Xiaomi vs baseus vs quntis pro vs elesense.
Ale na razie mam licencjat z tematu. Będę się na czasie doktoryzował.
nie znalazłem lepszych zdjęć jak wygląda jego konstrukcja ale nie przewiduję tutaj żeby były jakieś problemy z montażem kamerki nie używam więc to temat akurat zbędny
@Auror jaki baseus? jaki quntis pro? elesense?
Nie jedyny ale zależy od kamerki
Jak Ci nie przeszkadza że nie jest absolutnie centralnie to można jak u mnie
wszystkie mają jedną dużą ogólną wade - w totalnie złym miejscu umieszczone wejście na zasilanie. powinno być w tym całym chwytaku a nie centralnie w lampce, i prze to trzeba się chrzanić z kamerkami tak jak my wyżej:(
dla mnie też wada jest to zdalne sterowanie - kolejny niepotrzebny grat na biurku, dlatego wziąłem basa bo ma w lampkę wbudowane sterowanie:)
Tak, z tym wejściem to jakiś cyrk. A co do sterowania nie wiem jak to wygląda w ciągu ściemniania się. Chyba chciałbym móc to regulować (noc/wieczór) więc dobrze mieć sterownik pod ręką. Ale może być i tak, że ustawię na jedną pozycję i zostanie tak na amen.
ja mam ustawione na noc i tylko jasnością steruje i włącz/wyłącz. jak jest sterowanie w lampce to się nie zgubi i zawsze pod ręką:)
ja właśnie patrzę żeby była opcja sterowania nie z lampki, mój monitor sam w sobie ma słabą stabilność, jak miał bym jeszcze tą lampkę tam dotykać za każdym razem to by pewnie wszystko spadało, na biurku i tak ograniczam ilość rzeczy, nie mam dodatkowej klawiatury czy myszki, kubków i szklaneczek, czy kwiatuszkufff, a po zdjęciach widzę że ten od Xiaomi jest taki dość minimalistyczny, zgrabny.
edit: zamówiony Xiaomi
Daj znać jak xiaomi. Coraz bardziej myślę o Quntisie:
Minus jaki w nim widzę to duży pizdryk chywtaka, który widać z przodu monitora i trochę zasłania (ale może da radę ustawić go wyżej)
Działa bez zarzutu, również polecam
Xiaomi light bar nie ma pamięci po zaniku zasilania? Znaczy co włączenie trzeba ustawić na nowo jeśli odłączy się zasilanie?