bardzo fajne ceny tych skarpetek!
Chyba dlatego zamówiłem. Ale jeszcze nie polecam bo ich nie widziałem
Daj znać czy się giry na home office nie pocą w nich
Zdecydowałem się spróbować tego Pixela 8 Pro. Przy pomyślnych wiatrach dziś powinien być. Po trade-in wyszedł mnie £194 więc chyba nieźle.
Co do skarpetek to ze swojej strony polecam Darn Tough. Są wprawdzie dość drogie ale mają za to dożywotnia gwarancję i są cholernie wygodne
ŻE JAK?! Skarpetki z dożywotnią gwarancją?
Żywota skarpetek.
Ale sprawdzę i dam znać
Jedyne w których mi się pocą to skarpetki Vans. Pojęcia nie mam dlaczego.
Ale jak sprawdzę te nowe to nie omieszkam Cię poinformować
Dokładnie. Dożywotnia gwarancja tak długo jak masz dowód zakupu i chociaż skrawek skarpetek
Ale to oddajesz im dziurawe i dają ci nowe?
Jeśli dobrze zrozumiałem to tak
Całe życie w takich samych skarpetach. Nuuuda.
ej, bo ogólnie to potrzebuję listwy na noże
i cośtam sobie nawet wybrałem do kupienia
ale pytanie do was, czy macie doświadczenie z przyczepianiem takowych za pomocą tasmy 3M, bo chwilowo wiercenie żeby powiesić odpada (listwa zmieni jeszcze miejsce raz lub dwa i nie mogą zostać po niej dziury) i będę musiał ją przykleić do płyty meblowej, a trochę się cykam
zdjęcie dla uwagi
Moje doświadczenie z taśmami 3M jest takie: nie znasz dnia ani godziny jak to spadnie z trzastkiem. Im bardziej w noc tym większa szansa że będzie głośniej.
Mam w łazience haczyki na półki pod prysznic z Castoramy klejone do kafelek i trzymają już 4 rok. Na drzwiach frontowych próbowałem z 4 różne taśmy i haczyki, każde spadło pod obciążeniem do 30 minut. Na zwykłej ścianie przykleiłem haczyk na obrazek i spadło po 2 dniach, a zwykła lampka trzymała się z dwa lata. W zlewie mam uchwyt na gąbkę do mycia naczyń od pół roku i trzyma świetnie. Mam też haczyk klejony do płyty meblowej, trzyma tylko ręcznik do rąk, ale daje radę już od 4 lat.
Podsumowując: nigdy nie wiesz kiedy to spadnie. Proponuję Ci iść do Castoramy, mają tam wspaniały wybór taśm - poszukaj takiej do płyty meblowej. Wydaje mi się, że zwykła wystarczy, tylko zwróć uwagę na to ile kg może wytrzymać.
Przed nałożeniem na powierzchnię, upewnij się że nie ma kurzu i że jest odtłuszczona i sucha. Najlepiej przetrzeć to spirytusem. Przyklej i odczekaj zanim coś zaczniesz wieszać - zgodnie z zaleceniami producenta. Jak już przykleisz i dasz noże, na początku zabezpiecz podłoże pod spodem, w razie jakby to wszystko spadło. Domyślam się że ten uchwyt ma być nad blatem, nikt nie chce w nim dziury.
Te taśmy najlepiej schodzą jak zostawisz trochę do pociągnięcia. Od siebie polecę Ci tego typu taśmy, jak to ma być tylko testowo i na chwilę. Łatwo je ściągnąć jak zmienisz zdanie. Paski samoprzylepne wymienne Command białe 9 szt. | Majsterkowanie w Castoramie
blat jest kamienny, więc bardziej się martwię o moje japońskie noże, niż o niego
i o to, że po domu biega dwulatka, która kontaktu z żadnymi nożami jeszcze nie powinna mieć, a zwłaszcza spadającymi lub już spadniętymi
to słowo wytrych, bo ma powisieć z pół roku, zanim będziemy reorganizować wszystko na blacie, więc i noże się przeniosą
paski command znam, bo wszystkie ramki na zdjęcia wiszą na rzepach command, tak samo część elektroniki (access pointy, bramki smart home, Rpi, ONT) w szafce, ale tam podwyższona temperatura chyba działa na ich niekorzyść, bo już kilka pasków musiałem zmienić
Wieszałbym, ale z możliwą perspektywą że to spadnie. Na Twoim miejscu po prostu sprawdziłbym co kilka dni czy całość wciąż się trzyma równo i nie odkleja.
z moim OCD to przez te pół roku będę sprawdzał rano i wieczorem
Podlej taśmę w dwóch punktach kropelką i będzie dobrze.
Jakby spadło to nie próbuj łapać!
A dziecku powiedz by nie dotykało.