Mam okazję wymienić mojego starego iPhona 13 na np. Pixel 8 Pro lub 9 w ramach Black Friday. I jestem trochę na krawędzi. Warto zmieniać? Siedzę wprawdzie w ekosystemie applowym ale nie byłoby jakąś wielką trudnością przeniesienie się na coś innego. Nie mam jakiś specjalnych wymagań. Moje używanie to głównie audiobooki, podcasty (8+ h/dzień), trochę przeglądania neta, telegram i okazjonalnie rozmowy. Nie zależy mi na FaceTime lub iMessage.
Próbowałem ostatnio OnePlus Nord 4 i okazał się strasznym gównem, więc troszkę się boję Miałem kiedyś nexusa 5, pixela 3a a potem 4a (tego syn nadal używa) i sobie w sumie chwaliłem ale od premiery iPhona 13 troszkę wypadłem z androidowego obiegu.
Zdaję się więc na was
A po co? 13 już niedomaga?
Lepiej poczekaj na nowego iPhone SE
Domaga zazwyczaj. Tylko jest parę irytujących drobiazgów, które potrafią krwi napsuć (np. dorzucanie nowych audiobooków z innego komputera). Do tego bateria już powoli przestaje trzymać
Miałem pisać żebyś zaczekał na SE. Sam mam 13 i właśnie tak robię. Jeśli nie będzie spełniać moich oczekiwań to zaczekam na 17/17 pro.
To nie byłaby zła opcja. A w ogóle nie było by tej rozmowy gdyby nie to że jeśli oddałbym swój telefon w rozliczeniu to Google oferuje mi za niego więcej, niż aktualne ceny za używkę. Głównie dlatego rozważam zmianę
Jako kilkumiesięczny posiadacz 8Pro - polecam.
Użytkuję podobnie:
muza/podcasty/audibooki +20h,
net, komunikatory, rozmowy - dość dużo,
balatro, youtube - też sporo
fotki - rozkminiam możliwości a jest ich masa.
Także przy podobnych potrzebach - u mnie się sprawdza.
Ale mogę być stronniczy bo japko olałem 100lat temu, gdzieś na poziomie 3ki i żadna kolejna nie przekonała mnie na tyle żeby wrócić.
Choose wisely
CZARNE SKARPETY, PONAD KOSTKĘ
gdzie kupujecie online?
No to Pixel 8 Pro już jedzie, zobaczymy czy trawa jest zieleńsza po drugiej stronie barykady
Uniqlo
Za droga dostawa
Uniqlo albo Allegro.
PS: ile dostawa z Uniqlo? Było za 3.9€ zawsze
A od 70€ teraz jest za darmo
Skarpetek za 70 eur nie zamówię
A allegro co konkretnie?
Decathon
Otworzyłem:)
Test test
To ja, Tadek, testuję
a była taka okazja, żeby na pytanie co kupić ultymatywną odpowiedzią było - Decathlon. And I think its beautiful
Ja ostatnio kupowałem w Moraju i jestem zadowolony.
Ja ostatnio kupowałem z nakina.pl i steven.pl przez Allegro, bo:
- Postanowiłem wspierać polski biznes
- Potrzebowałem skarpetki z merino a tych Uniqlo nie ma
- Jeszcze ich nie odebrałem, mogę Ci powiedzieć jak wyglądają w przyszłą sobotę
Tu link
Edit: W sumie właśnie sobie przypomniałem, że z jakiegoś powodu zamawiałem przez stronę a nie przez allegro. Może był jakiś upust?