Co kupić?

mam 2 sztuki tego bydlaka i daje radę

2 polubienia

polecam, mam jakiegoś słabszego brata 160 albo 120W i jest ideolo:)

1 polubienie

https://www.ceneo.pl/172520402
Tu jest QC 3.1 więc naładujesz nawet przyszlego 16” MB Pro :wink:

Pa co dla Ciebie znalazłem

Gumiarki superstary

4 polubienia

Myslicie ze to wyzej bedzie lepsze od Chromecasta? Mozna na tym Home Assistanca postawic (z karta sd), a przy okazji mialby sticka do tv

Ja bym się obawiał tych TV boxów które nie mają Play Store Certificate.

Ostatnio było głośno o 1.3 mln takich TV boxów z zainstalowanym malware

https://www.securityweek.com/1-3-million-android-tv-boxes-infected-by-vo1d-malware/

A wcześniej

Takie są wady softu open source :wink:

1 polubienie

ja zasypałem trochę temat pieniędzmi - kupiłem box Nokia 8010w polsce i ma wsparcie w zasadzie wszystkiego co możesz zechcieć

jest też jako Homatics, Dune i pod paroma innymi nazwami
https://www.x-kom.pl/p/1162344-odtwarzacz-multimedialny-homatics-box-r-plus-4k.html

a od chińczyka widziałem polecenia Ugoos AM6B+

bo na closed source nigdy nie było malware xD

Były przypadki produkowania sprzętów od kopa z malware? Bo to właśnie ten przypadek tutaj. Ktoś umyślnie zmodyfikowałem kod i tak produkował te boxy.

Myślę że biednego nie stać na oszczędzanie.

1 polubienie
1 polubienie

Ja bym postawił na jakiego firesticka od amazonu…

Albo mi boxa, albo wspomnianą nokię.

Dziś Google Streamer TV 4K wydaje się dobrą opcją (ale droższą). Trochę myślę nad zmianą Fire TV 4K stick na tego googla. No i chyba to już czas na odświeżenie Shield Pro, ale w sumie dwa lata temu myślałem podobnie. Ale on i tak będzie drogi. Mnie na Fire TV nie podoba się interfejs Stremio, jest tragiczny w porównaniu do tego jaki ta aplikacja ma na PC i na Queście, stąd myśl o zmianie.

1 polubienie

byłby ktoś zainteresowany odkupić RaspberryPi 3b ? myślę nad wymianą :thinking:

w sumie zbyt “późno” lub “za wcześnie” zależy jak na to spojrzeć napisałem tego posta, tzn godzina trochę mordercza i nie pomyślałem żeby dopytać

czy pod HomeAssistant wrzucić RPi5 po prostu czy coś innego celować?

interesuje mnie ta sama półka cenowa co RPi5 czyli 250-300zl, nie mam żadnych sprzętowych dodatków do RPi w razie czego i musi to być nówka nie używany sprzęt :wink:

Dobra, nie myślałem, że kiedyś będę stał przed takim problemem, ale… czy ktoś kupował kiedyś złoto w lombardzie?

Moja żona miała sobie wybrać jakieś świecidełko i … nie mogła się zdecydować, aż wreszcie trafiła na kolczyki w lombardzie. Myślałem, że minie po kilku dniach, ale teraz TYLKO TE! No i ciężary.

Ktoś wie jak się zabezpieczyć przy takiej transakcji? Kupię, lecę do jubilera żeby zweryfikował i jakby co to jakaś reklamacja? Zakup przez internet.

A może fotka towaru do prawdziwego jubilera i niech takie zrobi na zamówienie?

5 polubień

Zamiast wymyślać własny sposób, spytaj się sprzedawcy, jak on to widzi. Jesli to rzetelny gość/firma, to ma na to proces który możemy tu chalengować jako niewystarczający, albo przytaknąć, że nie widzimy dziury

2 polubienia

Widać że nie oglądało serialu Lombard :wink:

Kiedyś na Discovery amerykańskie odcinki czasem widziałem :slight_smile:

Jako że większość mojej pracy dotyczy wprowadzania tekstu, szukam dla siebie nowej klawiatury. Aktualnie korzystam z Magic Keyboard, która powoli odmawia posłuszeństwa (jest to też zapewne efekt wspólnego picia napojów) i szukam dla niej zastępstwa.

Wcześniej przerabiałem MX Keys (za długa, przez co myszka jest za daleko), MX Keys Mini (lekko trzeszczała). Mocno myślę o mechaniku, ale to dla mnie wielka tajemnica - nie wiem, czy przy takiej liczbie znaków jaką dziennie popełniam, nie będą mi się męczyć palce od naciskania? Brzmi to kuriozalnie, ale jak czytam o sile nacisku dla różnych przełączników, to od razu takie pytanie przychodzi mi do głowy.

Korci mnie Keychron Q2 Max, ale to chyba przesada na początek. Nuphy? Coś innego? W sumie to liczę na Waszą podpowiedź.

2 polubienia

Mx Keys to chyba full size.

Jeśli jest za duża, to musisz sprawdzić TKL (bez numerycznej) lub 75% (zmieniony układ przycisków nad strzałkami, przez co jest odrobinę mniejsza od TKL)

Oprócz siły nacisku jest jeszcze rodzaj switchy - liniowe i tacktile. Różnią się charakterystyka nacisku.

Raz miałem okazję korzystać z liniowych i miały na tyle małą siłę nacisku że samo trzymanie palca na przycisku powodowało aktywację.

Tacktile mam na codzień do programowania i nie narzekam.

@Moridin dużo pisze i też może powiedzieć swoją opinię i od razu Cię zarazić Customozą Keyboardową