A Metallica skończyła się na “Kill ’Em All”.
widac ze kiedys ilosc dzieci przekladala sie na dobrobyt, szczegolnie ze ich wychowanie nie bylo zbyt koszto/pracochlonne (i nawet male dzieci mozna bylo zagonic do pracy). Teraz wykorzystywanie dzieci nie przynosi profitow, totez ich ilosc spadla. Szczegolnie ze ich wychowanie jest duzo drozsze.
50’ to ‘level Africa’, widze ze niektorzy chca wrocic do lepianek…
potrzebuje etui do iphona - szklano metalowe, ramka metalowa reszta szklana/plastikowa. Nie dla mnie tylko dla Karoliny - od grudnia juz drugie rozwalila - iphone 15 pro max. macie jakies polecane?
Spigen, Rhinoshield, Mous
oko sprawdze:)
edyta
dupa nie ma nic co spełnia wymagania Karoliny:(
poprzednie dwa to było to i ona kce nadal cos takiego ale bardziej wytrzymałe. help
Co kupić?
Smart opaska / zegarek pod Androida która będzie miała opcję emergency call za pomocą przytrzymania przycisku. Dla starszej osoby, która ma migotanie przedsionków i w razie awarii żeby mogła szybko zadzwonić do współplemieńców.
Coś takiego mają Garminy, można tam ustawić emergency call do zaufanego kontaktu.
Samsungi też mają.
Pytanie czy ktoś to testował na starszych członkach rodziny i to działa bezproblemowo?
Macie doświadcznie z ładowarkami Belkin?
szukam czegoś 2-3x USB-C co nie będzie Baseusem, Ankerem, czy Ugreenem,
~20W na port wystarczy, bo nie będę ładował nią kompa
nie musi być GaN, głównie chodzi o to, by jak najmniej wystawała ze ściany i w zalewie ładowarko-kloców sterczących z kontaktu trafiłem na tę, pionową:
można? warto?
Poleciłbym TO ale
Belkin jest ok. Miałem jakąś ładowarkę samochodową od nich i działała jak powinna.
nawet miałem ją na oku, ale potrzebuję raczej wyłącznie z USB-C
przychodzę trochę z tematem budowlanym ale to mocniej kwestia techniczna i nie wiem jak to ugryźć
mam do zamontowania bramę przesuwną i furtkę w domu, nie posiadam garażu więc tu brak bramy, furtka będzie miała elektrozaczep, brama wiadomo że silnik i napęd, na ogrodzenie chciałem dać jako domofon coś typu ring, anker czy jakiś google i tu mam teraz problem, jak to wszystko zgrać, bo w przypadku używania jakiegoś typowego systemu do furtki problem jest raczej prosty ale te mnie nie interesują, nie chce tych dziwnych ekraników i tradycyjnych domofonów, więc czy jest jakiś sposób, rozwiazanie na połączenie tych dwóch światów w miarę prosty i bez kodowania polowy świata z każdej strony?
chciałbym żeby to działało tak:
- dzwonek przy furtce typu ring/google itp. dostaje powiadomienie na telefony/google hub, tv czy inne urządzenia w domu że ktoś jest pod furtką
- otwieram elektrozaczep w furtce z tego poziomu, bez szukania jakiegoś pilota, czy pstryczka w przedpokoju
- otwieram bramę w ten sam sposób bo może ktoś przyjechał i potrzebuje wjechać
Dzwonki nie mają żadnych wyjść którymi można sterować z tego co się orientuję, wiec sterowanie z dwóch aplikacji albo jakieś kombinacje alpejskie (może w HA da się to jako pożenić)
Poszukaj jakiegoś współczesnego domofonu
W HA to by teoretycznie mogło tak wyglądać że ten elektrozaczep łączysz z jakimś sterownikiem beznapoeciowym i robisz automatyzację ze jak dzwonek to zdjęcie i pytanie czy uruchomić “otwórz furtkę”.
Teoretyzuję ale nie widzę błędu w rozumowaniu.
Chłopaki widzę kombinują zamiast sprawdzić czy nie ma po prostu takiego produktu na rynku
Pierwsze co mi wyskakuje:
https://allegro.pl/oferta/wideodomofon-wideo-domofon-wifi-eura-furtka-brama-8088542494
Drugie, tańsze:
To Tuya, więc pewnie będzie gadać z HA.
Jak działa nie wiem, ale pewnie internet wie.
Pewnie na Ali będzie taniej. Poczekałbym na Black Friday.
Przyszedł niszczyciel dobrej zabawy…
O tym właśnie pisałem że chce uniknąć takich pasztetów, jakie to jest brzydkie i jakie bleh i nie ważne że otwierało by może furtkę, nie chce takich wynalazków.
Pozostaje chyba po prostu użyć smart dzwonka do odbierania a elektrozaczep oddzielnie na guzik w przedpokoju i latać tam i go wciskać
Ja Ci dałem tylko pierwsze które znalazłem. Myślę, że spokojnie znajdziesz 10 innych.
Pewnie też można kupić same elektrozaczepy które współpracują z Tuya i też będziesz miał otwieranie z aplikacji.
Cyk:
A jak sterownik do bramki działa z Tuya to sobie możesz i z aplikacji i dołożyć smart guzików wszędzie. Do przedpokoju, pod kanapę, za lodówkę.
Tyle, że żeby spełnić warunek działania w tej samej aplikacji to i wybraną kamerę/dzwonek i te sterowniki będziesz musiał wrzucić w HA (ergo, musisz sprawdzić czy się da - zwłaszcza dzwonek).