Co kupić?

Ja używałem podczas biegania. Myślę, że podobne produkty sprawdzą się przy większości sportów.
Warto używać nie tylko przed wysiłkiem, ale i w trakcie.

1 polubienie

Jak się kiedyś doktoryzowałem, to mi wyszło, że najlepszy jest glicynian; może nie wchłania się najlepiej ze wszystkich związków magnezu, ale wciąż wystarczająco dobrze, za to nie powoduje tak dużo skutków ubocznych jak np. cytrynian

Tyle z teorii, praktyka jest taka że ja biorę tylko na noc w opcji na dobre spanie, więc czy na taki wysiłek jak planujesz się to nada - nie wiem

2 polubienia

Magnez cynk i witamina B6 + melatoninka for the win

1 polubienie

Jak na dobre spanie? Co czytam jakiś wpis na forum ,to mam wrażenie, że nie umiem w lifehacki życiowe :slight_smile:

Różne ZMA/ZMB przez 1/3 życia brałem,
Od niedawna z różnych względów wyłączyłem przez cynk i biorę sam magnez, do tego melatonina i czasem GABA.
Generalnie da się bez tego, ale jak biorę to i zasypiam dobrze i budzę się dobrze. Bez jest lano to albo to

Zastanawiam się nad lapkiem do montażu (tak żeby wziąć go na Mazury i montować na łódce) Projekty różne ale ważnie fullHD, 25klatek do godziny z drobnymi animacjami. Znajomy sprzedaje maczka pro 13" M1 / 2020 / 16GB RAM / 256GB SSD za 3.6k pln. Myślicie, że się nada czy jednak szukać czegoś innego?

Magnez brany na noc działa relaksująco i poprawia sen itp, do tego na pusty żołądek lepiej się wchłania i nie interferuje z innymi rzeczami, dlatego na noc a nie w dzień

2 polubienia

A w czym montujesz?

Premier Pro

1 polubienie

To trochę bym się pomądrzył z racji branży, że to nie do montażu potrzebujesz mocy obliczeniowej tylko do renderu. Ale tl;dr to M1 w przyzwoitych pieniądzach jest wciąż wart uwagi imho.

Między bajki trzeba wkładać te pokazy Apple jak to odpalają w Final Cut kilkanaście strumieni ProResów 4k naraz, bo nikomu o zdrowych zmysłach nie będzie to potrzebne do montażu. Ale w słupkach wydajności to pięknie wygląda

Anyway, zgodnie ze sztuką, to montuje się na małych i lekkich plikach proxy, a przed samym ewentualnym renderem efektów podmienia na źródłowe pliki. Od kilku wersji w Premierze jest bodajże automatyczne zarządzanie tą procedurą, w sensie że jak się dobrze pozaznacza to on sam policzy proxy do montażu i sam popodmienia je na źródła przy eksporcie. Taki M1 powinien sobie ładnie radzić tak z liczeniem Proxy, jak i eksportami finalnymi, SSD w MBP też będzie dostatecznie szybki do montażu na Proxy, na źródłach w sumie też powinien o ile nie będą to REDy 6K. No i chyba że napchać dużo efektow albo montować z dysku zewnętrznego.

Bardziej bym się obawiał czy nie zabraknie większego ekranu i myszy.

3 polubienia

Raczej nie obejdzie się bez dysku zewnętrznego bo jednak surówka trochę zajmuje a tutaj tylko 256gb. Fakt, z tego co widzę w najnowszej premierce z proxy korzysta się bajecznie łatwo. Czyli powinien się nadać. A jak to cenowo wygląda? Zupełnie nie śledzę rynku a po prostu znajomi wrzucił i zastanawiam się czy to dobra cena za sprzęt ze sprawdzonego źródła.

Ja łykam aspargin, bo to lek, a nie suple, więc nie mogą walić w chuu na składzie

1 polubienie

Cholera! Zupełnie o tym zapomniałem! Nawet w poprzedniej pracy takie coś produkowaliśmy!
Dzięki!

LG pamiętający czasy Mojżesza i dinozaurów mojej teściowej powoli odchodzi do krainy wiecznego nienaładowania. Czy jest coś sensownego w budżecie +/- 1000 złotych poza Samsungiem A35?

Hello Moto?

Np. Motorola G54 5G?

1 polubienie

Na Samsunga mam voucher xD

6 polubień

Biorę. Kupa. Co by było zgodnie z regulaminem. :smiley:

3 polubienia

Cena w końcu spadła na twinkly 600 rgb+w. Zastanawiam się tylko, czy nie skończy się na tym, że ustawię w salonie na drzewku jakiś delikatny motyw żeby nie raził po oczach i tak zostanie na stałe.

1 polubienie

U mnie moja małżonka rozwiązała problem stwierdzając, że nie ma mowy żeby choinka wyglądała jak neon i jeszcze mrugała.

Ma dwa komplety takich na USB-A

Plus jakieś super ciepłe, prawie pomarańczowe normalne, ja to tylko wpinam na smart listwę żeby nie włączać ręcznie i tyle. W tym roku może zamówię te z obrazka tylko o długości 40-50m żeby był jeden kabel.

Twinkly wypadły z listy zakupowej. Choć chętnie bym się pobawił.

Jak nie zależy Ci na sterowaniu a tylko na zmianie kolorów to jest zatrzęsienie lampek Tuya.

1 polubienie

A, no i jest też Govee