Co kupić?

Przecież te są nauszne

1 polubienie

naokolouszne:)

1 polubienie

Do gier się nie nadadzą bo będzie minimalny lag. Gamingowe do pracy ujdą, w odwrotnym kierunku to już tak łatwo nie działa.

a to bardzo ważne wymaganie? sam mam Steel Series Arctis Nova 7 i robią robotę, a na twoim miejscu zastanowiłbym się nad Nova Pro czy jakoś tak, bo jest hotswap baterii

1 polubienie

o zajebiste sie wydaja:)

Z jednej strony mnie zasmuciłeś, z drugiej wiem, że nie znajdę cudów. W ostatnich 2 miesiącach, poza Studio Display, przerobiłem:

• Asus PA329C
  • LG 27UQ850
  • LG 32UQ850V
  • Nec EA271U

Każdy się czymś wyróżniał (choć różnice były raczej marginalne), ale względem moich potrzeb (nie mam nawet opcji, by przygotować odpowiednie oświetlenie - mam biurko w rogu sypialni, bokiem do ściany z oknem), muszę wybrać kierując się trzema kwestiami:

1. Rozmiar (27 vs 32).
  2. Wykończenie (mat vs szkło vs nano, ale ta cena…).
  3. Black IPS vs IPS.

Głównie pracując z tekstem, zdjęcia obrabiając hobbystycznie (+ małe, tanie zlecenia), chyba muszę się kierować ergonomią. Glossy odpada, bo szczególnie na ciemnych elementach, widzę głównie siebie i to, co za mną. Zmiana interfejsu na jasny nieco pomaga, ale siłą rzeczy, nie będę rezygnował ze zdjęć B&W, bo szkło. :wink:

W wywiadzie z Marcinem (w sumie głównie po rozmowach z nim skusiłem się na Studio Display) wspomniałeś, że szkło nanostrukturalne w Studio Display jest bardzo dobrą drogą, bo jedyne co to nieco obcina kontrast i znacznie przewyższa matryce matowe/satynowe. Możesz coś więcej o tym napisać?

W matowej matrycy jak światło się odbije, to nie widać refleksu świetlnego, ale kontrast zostaje zmasakrowany, czarny robi się szary itd. W satynowej kontrast wciąż zostaje dobry, ale część refleksów świetlnych jest widoczna, a w szkle nanostrukturalnym mam wrażenie patrzenia na matowy wydruk.

Jeśli dobrze rozumiem, szkło nanostrukturalne nie ucina tej „cukierkowości" Studio Display, która daje tę radość z używania? Bo nie wiem, czy to zasługa szkła.

Ucina ale dużo mniej niż by to miało miejsce w matowej matrycy – w ogóle bez porównania.

1 polubienie

różnica będzie mniej więcej taka, jak przy steam decku LCD zwykłym i tym w najwyższym pakiecie (też LCD), na necie łatwo zobaczysz co ci bardziej pasuje na podstawie tych dwóch

1 polubienie

1. Sony WH-1000XM5

• Ładowanie: USB-C
  • Bezprzewodowe: Tak, Bluetooth
  • Typ: Nauszne, wokółuszne (naokoło uszne)
  • Zasięg: Doskonały zasięg Bluetooth, a także obsługa połączeń wielopunktowych (możliwość łączenia z dwoma urządzeniami jednocześnie).
  • Jakość dźwięku: Świetna jakość dźwięku z zaawansowaną redukcją szumów, idealna do telekonferencji.
  • Opóźnienia: Minimalny lag, ale do gamingu może być konieczne podłączenie kablem dla lepszej synchronizacji.

2. Sennheiser Momentum 4 Wireless

• Typ: Nauszne, wokółuszne
  • Zasięg: Bardzo dobry zasięg, stabilne połączenie.
  • Jakość dźwięku: Świetna jakość dźwięku z dobrą izolacją hałasu, idealna do rozmów i pracy.
  • Opóźnienia: Minimalny lag, dobry wybór do gier.

3. Jabra Evolve2 85

• Zasięg: Bardzo duży zasięg bezprzewodowy dzięki technologii Bluetooth 5.0.
  • Jakość dźwięku: Profesjonalne słuchawki do telekonferencji, z wysokiej jakości mikrofonem.
  • Opóźnienia: Niskie opóźnienia, idealne do rozmów i gamingu.

4. SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

• Bezprzewodowe: Tak, 2.4 GHz bezprzewodowe oraz Bluetooth
  • Zasięg: Świetny zasięg dzięki połączeniu bezprzewodowemu 2.4 GHz.
  • Jakość dźwięku: Doskonałe do gamingu, ale także dobrze sprawdzą się w telekonferencjach.
  • Opóźnienia: Minimalny lag, specjalnie zaprojektowane do gier.

5. Bose QuietComfort 45

• Zasięg: Bardzo dobry zasięg, stabilne połączenie.
  • Jakość dźwięku: Świetna jakość dźwięku i mikrofonu, dobra redukcja szumów.
  • Opóźnienia: Niski lag, sprawdza się zarówno w pracy, jak i do gamingu.
4 polubienia

dziękuj Ci dobry człowieku:) :skull_and_crossbones: :skull: :skull_and_crossbones: :clap: :rainbow: :love_you_gesture:
#naczlowiekizforumazawszemoznaliczyc
#fuckyeah

i zwycięzcą jest SteelSeries za to, że nie będę musiał ich podłączać kabelkiem, bo ma dwa akumulatorki:)

2 polubienia

Mordo tylko SteelSeries. Są piękne, zajebiste i mają przyzwoity mikrofon. Sprawdź sobie na stronie który konkretnie model Cię jara ale TRUST ME BRO.

https://steelseries.com/gaming-headsets

3 polubienia

Pisze osobny post bo to ważne.

JEŚLI DO TELCO I GRANIA TO NI CHUCHU KURŁA NIGDY NIE KUPUJ SŁUCHAWEK Z MIKROFONEM “W UCHU”.

Będzie Cię słychać jakbyś gadał ze studni. Nie wolno z szacunku dla Twoich rozmówców.

6 polubień

poniewaz rzadko zdarza mi sie laczyc czynnosci wymagajace roznych sluchawek, to stosuje zasade, ze jedna czynnosc - jedne sluchawki. I tak:

• do podcastow mam pchelki Jabry z ANC, nosze je ze soba caly czas, i uzywam praktycznie wszedzie gdzie sie da. Uzywam ich najczesciej.
  • do biegania mam na pałąku-kabelku, bo pchelka moze wypasc i szukaj jej potem. I bez ANC, bo cos jednak warto slyszec
  • do Teamsow mam duze nauszne bezprzewodowe Jabry 85 z wysuwanym mikrofonem - jakosc rozmow perfekcyjna, jest tez ANC, bo slucham w nich tez muzyki (nie mam duzych wymagan, bo mam stare uszy). Podcasty tez mozna posluchac.
  • Mam kolejne sluchawki Plantronics z ANC do koszenia trawy, remontow itp - trzymaja bezprzewodowo chyba z 20h, niezle wygluszaja, ale mikrofon maja na uchu, wiec do rozmow sie nie nadaja. Wygladaja tragicznie, ale ich wyglad jest malo istotny :slight_smile:
  • do gitary mam sluchawki Brainwavz HM5 na przewodzie, bo bezprzewodowe maja opoznienia. Tu jednak jest pole do poprawy, bo kabel mocno utrudnia zycie.
4 polubienia

o jezu…

podcasty jak ide spać to na kablowych earpodsach, jak łażę po kwadracie to airpodsy pro 2 i w nich biegam, większość telco gadanych, słucham audiobooków i wszystko wszystko co się da.
jak mam długie telco i jestem prezenterem to przed kompem starych razerów nari ulti używam no i do grania też:)
pewnie jak wyjdą nowe airmaxy z usbc to kupie - szybciej i łatwiej je założyć na łeb niż airpody ale dopki mają gówno złącze to zero szans ejpel:)

arctis nova pro bezkabelkowe:)
daje sobie czas do niedzieli na poczytanie recenzji ale sie juz rejczel zasadziłem więc w niedziele klikne i pewnie w wtorek wjadą:)

1 polubienie

Audeze Maxwell (są to słuchawki planarne)

PS. Arctisy Nova Pro to najpierw przymierz (albo kup z opcją oddania). Wiele osób narzeka na kłujący w środku dynks od ANC.

Nie będzie technologicznie ale… powiedzcie proszę… jaki magnez kupić? Za 2 tygodnie jadę ultra i chcę chłonąć magnez teraz. Jaki pytanie tylko?

Ultra jako dłuższy bieg?
Ja przy bieganiu używałem tego, ale wersję bez kofeiny:

Żadnych skurczy i problemów podczas biegu.
Używałem ich też w trakcie biegu, co 45-60 min., dodatkowo woda.

1 polubienie

Ultra na rowerze - 500km w 2 dni jak dobrze pójdzie. Już czytam i analizuję. Dzięki!

2 polubienia