Przecież te są nauszne
naokolouszne:)
Do gier się nie nadadzą bo będzie minimalny lag. Gamingowe do pracy ujdą, w odwrotnym kierunku to już tak łatwo nie działa.
a to bardzo ważne wymaganie? sam mam Steel Series Arctis Nova 7 i robią robotę, a na twoim miejscu zastanowiłbym się nad Nova Pro czy jakoś tak, bo jest hotswap baterii
o zajebiste sie wydaja:)
Z jednej strony mnie zasmuciłeś, z drugiej wiem, że nie znajdę cudów. W ostatnich 2 miesiącach, poza Studio Display, przerobiłem:
- Asus PA329C
- LG 27UQ850
- LG 32UQ850V
- Nec EA271U
Każdy się czymś wyróżniał (choć różnice były raczej marginalne), ale względem moich potrzeb (nie mam nawet opcji, by przygotować odpowiednie oświetlenie - mam biurko w rogu sypialni, bokiem do ściany z oknem), muszę wybrać kierując się trzema kwestiami:
- Rozmiar (27 vs 32).
- Wykończenie (mat vs szkło vs nano, ale ta cena…).
- Black IPS vs IPS.
Głównie pracując z tekstem, zdjęcia obrabiając hobbystycznie (+ małe, tanie zlecenia), chyba muszę się kierować ergonomią. Glossy odpada, bo szczególnie na ciemnych elementach, widzę głównie siebie i to, co za mną. Zmiana interfejsu na jasny nieco pomaga, ale siłą rzeczy, nie będę rezygnował ze zdjęć B&W, bo szkło.
W wywiadzie z Marcinem (w sumie głównie po rozmowach z nim skusiłem się na Studio Display) wspomniałeś, że szkło nanostrukturalne w Studio Display jest bardzo dobrą drogą, bo jedyne co to nieco obcina kontrast i znacznie przewyższa matryce matowe/satynowe. Możesz coś więcej o tym napisać?
W matowej matrycy jak światło się odbije, to nie widać refleksu świetlnego, ale kontrast zostaje zmasakrowany, czarny robi się szary itd. W satynowej kontrast wciąż zostaje dobry, ale część refleksów świetlnych jest widoczna, a w szkle nanostrukturalnym mam wrażenie patrzenia na matowy wydruk.
Jeśli dobrze rozumiem, szkło nanostrukturalne nie ucina tej „cukierkowości" Studio Display, która daje tę radość z używania? Bo nie wiem, czy to zasługa szkła.
Ucina ale dużo mniej niż by to miało miejsce w matowej matrycy – w ogóle bez porównania.
różnica będzie mniej więcej taka, jak przy steam decku LCD zwykłym i tym w najwyższym pakiecie (też LCD), na necie łatwo zobaczysz co ci bardziej pasuje na podstawie tych dwóch
1. Sony WH-1000XM5
- Ładowanie: USB-C
- Bezprzewodowe: Tak, Bluetooth
- Typ: Nauszne, wokółuszne (naokoło uszne)
- Zasięg: Doskonały zasięg Bluetooth, a także obsługa połączeń wielopunktowych (możliwość łączenia z dwoma urządzeniami jednocześnie).
- Jakość dźwięku: Świetna jakość dźwięku z zaawansowaną redukcją szumów, idealna do telekonferencji.
- Opóźnienia: Minimalny lag, ale do gamingu może być konieczne podłączenie kablem dla lepszej synchronizacji.
2. Sennheiser Momentum 4 Wireless
- Typ: Nauszne, wokółuszne
- Zasięg: Bardzo dobry zasięg, stabilne połączenie.
- Jakość dźwięku: Świetna jakość dźwięku z dobrą izolacją hałasu, idealna do rozmów i pracy.
- Opóźnienia: Minimalny lag, dobry wybór do gier.
3. Jabra Evolve2 85
- Zasięg: Bardzo duży zasięg bezprzewodowy dzięki technologii Bluetooth 5.0.
- Jakość dźwięku: Profesjonalne słuchawki do telekonferencji, z wysokiej jakości mikrofonem.
- Opóźnienia: Niskie opóźnienia, idealne do rozmów i gamingu.
4. SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
- Bezprzewodowe: Tak, 2.4 GHz bezprzewodowe oraz Bluetooth
- Zasięg: Świetny zasięg dzięki połączeniu bezprzewodowemu 2.4 GHz.
- Jakość dźwięku: Doskonałe do gamingu, ale także dobrze sprawdzą się w telekonferencjach.
- Opóźnienia: Minimalny lag, specjalnie zaprojektowane do gier.
5. Bose QuietComfort 45
- Zasięg: Bardzo dobry zasięg, stabilne połączenie.
- Jakość dźwięku: Świetna jakość dźwięku i mikrofonu, dobra redukcja szumów.
- Opóźnienia: Niski lag, sprawdza się zarówno w pracy, jak i do gamingu.
dziękuj Ci dobry człowieku:)
#naczlowiekizforumazawszemoznaliczyc
#fuckyeah
i zwycięzcą jest SteelSeries za to, że nie będę musiał ich podłączać kabelkiem, bo ma dwa akumulatorki:)
Mordo tylko SteelSeries. Są piękne, zajebiste i mają przyzwoity mikrofon. Sprawdź sobie na stronie który konkretnie model Cię jara ale TRUST ME BRO.
Pisze osobny post bo to ważne.
JEŚLI DO TELCO I GRANIA TO NI CHUCHU KURŁA NIGDY NIE KUPUJ SŁUCHAWEK Z MIKROFONEM “W UCHU”.
Będzie Cię słychać jakbyś gadał ze studni. Nie wolno z szacunku dla Twoich rozmówców.
poniewaz rzadko zdarza mi sie laczyc czynnosci wymagajace roznych sluchawek, to stosuje zasade, ze jedna czynnosc - jedne sluchawki. I tak:
- do podcastow mam pchelki Jabry z ANC, nosze je ze soba caly czas, i uzywam praktycznie wszedzie gdzie sie da. Uzywam ich najczesciej.
- do biegania mam na pałąku-kabelku, bo pchelka moze wypasc i szukaj jej potem. I bez ANC, bo cos jednak warto slyszec
- do Teamsow mam duze nauszne bezprzewodowe Jabry 85 z wysuwanym mikrofonem - jakosc rozmow perfekcyjna, jest tez ANC, bo slucham w nich tez muzyki (nie mam duzych wymagan, bo mam stare uszy). Podcasty tez mozna posluchac.
- Mam kolejne sluchawki Plantronics z ANC do koszenia trawy, remontow itp - trzymaja bezprzewodowo chyba z 20h, niezle wygluszaja, ale mikrofon maja na uchu, wiec do rozmow sie nie nadaja. Wygladaja tragicznie, ale ich wyglad jest malo istotny
- do gitary mam sluchawki Brainwavz HM5 na przewodzie, bo bezprzewodowe maja opoznienia. Tu jednak jest pole do poprawy, bo kabel mocno utrudnia zycie.
o jezu…
podcasty jak ide spać to na kablowych earpodsach, jak łażę po kwadracie to airpodsy pro 2 i w nich biegam, większość telco gadanych, słucham audiobooków i wszystko wszystko co się da.
jak mam długie telco i jestem prezenterem to przed kompem starych razerów nari ulti używam no i do grania też:)
pewnie jak wyjdą nowe airmaxy z usbc to kupie - szybciej i łatwiej je założyć na łeb niż airpody ale dopki mają gówno złącze to zero szans ejpel:)
arctis nova pro bezkabelkowe:)
daje sobie czas do niedzieli na poczytanie recenzji ale sie juz rejczel zasadziłem więc w niedziele klikne i pewnie w wtorek wjadą:)
Audeze Maxwell (są to słuchawki planarne)
PS. Arctisy Nova Pro to najpierw przymierz (albo kup z opcją oddania). Wiele osób narzeka na kłujący w środku dynks od ANC.
Nie będzie technologicznie ale… powiedzcie proszę… jaki magnez kupić? Za 2 tygodnie jadę ultra i chcę chłonąć magnez teraz. Jaki pytanie tylko?
Ultra jako dłuższy bieg?
Ja przy bieganiu używałem tego, ale wersję bez kofeiny:
Żadnych skurczy i problemów podczas biegu.
Używałem ich też w trakcie biegu, co 45-60 min., dodatkowo woda.
Ultra na rowerze - 500km w 2 dni jak dobrze pójdzie. Już czytam i analizuję. Dzięki!