Borys znalazl rozwiazanie problemu Irlandii
Wiedzialem ze w ktoryms momencie cos odwali. Tylko czekalem
Co za koles. Wszyscy sie z niego smieja. Ale ludziom do smiechu nie powinno byc ze ktos taki reprezentuje kraj…
Najpierw przeczytalem, ze Donald ma focha na Danie. Pozniej o pomysle Borysa. Nie wiem czy smiac sie czy plakac, takie czasy…
Problem w tym, że teraz wszyscy się śmieją, a za jakiś czas Irlandia sama może poprosić o taki myk, czas pokaże.
Ta cała sytuacja z Irlandią Północną ma jeden mały plus dla przyjezdnych. Długość pobytu tutaj zlicza się tak jak by mieszkało się w dwóch krajach jednocześnie, co tworzy dodatkową alternatywę.
najsmieszniej bedzie jak szkocja po brexicie zrobi secesje i powie ze chce do UE:)
To jest więcej, niż prawdopodobne. Jak było referendum szkockie, to Szkotom było obiecane, że Brexitu nie będzie i raczej tylko dlatego zostali w UK.
Jak gadałem z kilkom kumplami ze Szkocji to oni powiedzieli, że dzień po brexicie sami zaczną zbierać podpisy pod kolejnym referendum z pytaniem o secesją, przystąpienie do Uni i wprowadzenie euro. Zakładam, że wtedy Unia - żeby podkurwić Brytyjczyków - przyjmie ich w tempie mega przyspieszonym
Niech będzie twardy i secesja Szkocji, a później jeszcze Irlandia Północna też secesja i do UE. Wtedy z Wielkiej Brytanii zostanie tylko Brytania:)
Zapominasz o Walii
O czym?
Ciężkie czasy dla @pawelorzech?
Nie jest to prawda co tam piszą generalnie. Ale odpowiadając na pytanie - ja już jakiś czas temu wszystko zrobiłem i mam status prerezydenta więc
Status prezydenta. Najlepiej
Dyrektor Prezydent.
Termin składania wniosków to druga połowa 2020 rok, wiec jest czas. To że zamkną ruch dla obywateli UE końcem października to nieprawda.
Nie byłbym tego taki pewien, ostatnia wypowiedź Home Secretary na temat wyjścia no-deal wykluczyła okres przejściowy do końca 2020. Szczerze to lepiej jest teraz to zrobić niż czekać do 31.10.
Czyli od kilku miesięcy nic się nie zmieniło, dobrze wiedzieć. Póki co mam pre-settled status, ale w sierpniu 2020 minie 5 lat jak jestem w UK i będę mógł złożyć wniosek o rezydenta.
ja czekam na 31 pazdzierza i kupuje popcorn i cole:)
W temacie Borysa polecam Johna Olivera
Jak tam życie w autorytarnym państwie? Wysłać wam KOD?