Jeden (b. duży) problem z glowy
Oszalałbym
Ja teraz prawie codziennie luksusowo raczę się po pracy rozgrzewającą chai latte. Wspaniała jest ta subskrypcja, a szczególnie jej pierwszy miesiąc.
Dlaczego?
Mnie najbardziej w pracy w biurze wkurzało chodzenie do biura
Jak sobie liczyłem, ile czasu tracę na komunikację dom<->praca to mi się słabo robiło, bo to wychodziło 1,5 dniówki tygodniowo za którą nikt mi nie płacił
A tak to wstanę jak wstanę, włączę lapka i jestem w pracy.
No, inna sprawa to specyfika mojej pracy, gdzie nie jest ode mnie wymagane, bym był online od x do y, tylko, żeby robota była zrobiona i żebym był na callu jak muszę na nim być ¯_(ツ)_/¯
Może z powodu hobbitów?
To Ty wyłączasz laptopa?
Usypiam by być dokładnym. Po co ma prąd ciągnąć jak przy nim nie siedzę?
Za słaby jest żeby na nim po godzinach kryptowaluty kopać
Mieszkam na farmie, najbliższy sklep 5 mil, internet jaki mi zaoferowali po łapki osiągał maxymalnie 2,5mbs. Do póki nie będe na swoim nie mam zamiaru się wyprowadzać.
Do rzeczki gdzie spokojnie moszna latam moczyć dupe bez ludzi 4 minuty, ogródek z swoimi warzywami. Tylko kuna próbuje się dostać na strych.
Ja tez na wsi. 12 mil od Oxfordu. Wiec nie totalne zadupie. Ale wiocha taka ze nawet angole lokalsi nie znaja Trzeba im tlumaczyc kolo czego to jest.
Troche nowych domow postawili lacznie z moim, ale to nadal cisza i spokoj. Po drugiej stronie ulicy pola i krowy.
Za to jezeli chodzi o technike to nawet swiatlowod mi zalozyli niedawno.
Jak dla mnie idealne kombo.
Rozdzielnia telefoniczna , do której jestem podpięty miedzianym kablem jest 6km od domu po wsiach w okolicy już ciągną swiato, ale ja mieszkam na obrzeżach wsi wiec obstawiam że szybko to nie nastąpi, prędzej wrócę do Polski/ kupimy tutaj dom. (Bo to pierwsze staje się mniej realne)
No ja juz dawno podjalem decyzje z rodzina “kupie tutaj dom”
Pomimo Brexitu i innych debilnych decyzji lokalnego rzadu, nie zaluje.
Wszystkimi liniami zajmuje się BT, a ich priorytetem jest puścić światło do nowych budynków potem upgrade tych gdzie kabel już leży. U mnie na kablu miałem 10-15Mbps😀. Mój dom jest 10 metrów od skrzynki BT i kiedy ich pytam kiedy upgrade to mowia że całe siły przerobowe idą na nowe budynki. Po dłuższym marudzeniu obiecali że w ciągu 2 lat nasza ulice zrobią. To było 5 lat temu😂
Typowe BT.
Ja mialem fuksa tak naprawde. Bo mieszkajac w malej wiosce zalapalismy sie na rzadowy program Fibre for Community, czy jakos tak. I Openreach zadzialalo z okablowaniem calej wiochy w rok. od podpisania Vouchera, do podlaczenia domu. Wlasciwie mniej niz rok tak naprawde. jakies 10 miesiecy.
No i zaczyna się chodzenie na kolanach do UE
Ziobro zaskoczenia. Znamienne, że większość zwolenników Brexitu po tym jak do niego doszło przeniosła swoje biznesy poza UK ;D
To będzie mega long shot, ale czy ktoś z Was ma może LTD w UK i kupował coś w UE na FVAT 0%?
Labour- 411, Torries - 119, LibDem - 71
No to teraz zobaczymy, co ta partia centrowa zrobi, a czego nie.
Szkoda, ze nie ma lewicy w UK, bo moglaby sie przydac. Ale z drugiej strony - to jest kraj, gdzie pozwolono jednej pani rozpierdolic sprywatyzowac wszystko co mialo jakas wartosc