🇪🇺 Brexit - co o nim myślicie?

Jeden (b. duży) problem z glowy :grinning:

Oszalałbym

2 polubienia

Ja teraz prawie codziennie luksusowo raczę się po pracy rozgrzewającą chai latte. Wspaniała jest ta subskrypcja, a szczególnie jej pierwszy miesiąc.

1 polubienie

Dlaczego?

Mnie najbardziej w pracy w biurze wkurzało chodzenie do biura :slight_smile:
Jak sobie liczyłem, ile czasu tracę na komunikację dom<->praca to mi się słabo robiło, bo to wychodziło 1,5 dniówki tygodniowo za którą nikt mi nie płacił :stuck_out_tongue:

A tak to wstanę jak wstanę, włączę lapka i jestem w pracy.
No, inna sprawa to specyfika mojej pracy, gdzie nie jest ode mnie wymagane, bym był online od x do y, tylko, żeby robota była zrobiona i żebym był na callu jak muszę na nim być ¯_(ツ)_/¯

4 polubienia

Może z powodu hobbitów? :wink:

1 polubienie

To Ty wyłączasz laptopa? :eyes::rofl::sunglasses:

Usypiam by być dokładnym. Po co ma prąd ciągnąć jak przy nim nie siedzę?
Za słaby jest żeby na nim po godzinach kryptowaluty kopać :joy:

Mieszkam na farmie, najbliższy sklep 5 mil, internet jaki mi zaoferowali po łapki osiągał maxymalnie 2,5mbs. Do póki nie będe na swoim nie mam zamiaru się wyprowadzać.
Do rzeczki gdzie spokojnie moszna latam moczyć dupe bez ludzi 4 minuty, ogródek z swoimi warzywami. Tylko kuna próbuje się dostać na strych. :confused: :frowning:

Ja tez na wsi. 12 mil od Oxfordu. Wiec nie totalne zadupie. Ale wiocha taka ze nawet angole lokalsi nie znaja :joy: Trzeba im tlumaczyc kolo czego to jest.
Troche nowych domow postawili lacznie z moim, ale to nadal cisza i spokoj. Po drugiej stronie ulicy pola i krowy.
Za to jezeli chodzi o technike to nawet swiatlowod mi zalozyli niedawno.
Jak dla mnie idealne kombo.

1 polubienie

Rozdzielnia telefoniczna , do której jestem podpięty miedzianym kablem jest 6km od domu :smiley: po wsiach w okolicy już ciągną swiato, ale ja mieszkam na obrzeżach wsi wiec obstawiam że szybko to nie nastąpi, prędzej wrócę do Polski/ kupimy tutaj dom. (Bo to pierwsze staje się mniej realne)

No ja juz dawno podjalem decyzje z rodzina “kupie tutaj dom”
Pomimo Brexitu i innych debilnych decyzji lokalnego rzadu, nie zaluje.

Wszystkimi liniami zajmuje się BT, a ich priorytetem jest puścić światło do nowych budynków potem upgrade tych gdzie kabel już leży. U mnie na kablu miałem 10-15Mbps😀. Mój dom jest 10 metrów od skrzynki BT i kiedy ich pytam kiedy upgrade to mowia że całe siły przerobowe idą na nowe budynki. Po dłuższym marudzeniu obiecali że w ciągu 2 lat nasza ulice zrobią. To było 5 lat temu😂

Typowe BT.
Ja mialem fuksa tak naprawde. Bo mieszkajac w malej wiosce zalapalismy sie na rzadowy program Fibre for Community, czy jakos tak. I Openreach zadzialalo z okablowaniem calej wiochy w rok. od podpisania Vouchera, do podlaczenia domu. Wlasciwie mniej niz rok tak naprawde. jakies 10 miesiecy.

1 polubienie

No i zaczyna się chodzenie na kolanach do UE :stuck_out_tongue:

4 polubienia

Ziobro zaskoczenia. Znamienne, że większość zwolenników Brexitu po tym jak do niego doszło przeniosła swoje biznesy poza UK ;D

6 polubień

To będzie mega long shot, ale czy ktoś z Was ma może LTD w UK i kupował coś w UE na FVAT 0%?

4 polubienia

Labour- 411, Torries - 119, LibDem - 71

No to teraz zobaczymy, co ta partia centrowa zrobi, a czego nie.

Szkoda, ze nie ma lewicy w UK, bo moglaby sie przydac. Ale z drugiej strony - to jest kraj, gdzie pozwolono jednej pani rozpierdolic sprywatyzowac wszystko co mialo jakas wartosc :man_shrugging: